Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Detenen un activista del 15-M a Palma pel setge al Congrés
25 abr 2013
destacat activista del moviment dels indignats a Palma

Ander Zurimendi | 25/04/2013 |
Lionel Bechara fou posat en llibertat a l’horabaixa. Foto: M. Carreras


La Policia Nacional detingué ahir al matí Lionel Bechara, destacat activista del moviment dels indignats a Palma. Hores més tard fou posat en llibertat provisional, acusat dels delictes d’atemptat a l’autoritat i desordre públic. Els disturbis pels quals està acusat es remunten al 25 de setembre de 2012, en el decurs de la protesta Encercla el Congrés, que convocà el 15-M. Milers de persones assetjaren llavors el Parlament, moments en els quals la Policia Nacional carregà contra els manifestants. Segons l’acusació, el jove agredí un agent de Policia i posa com a prova una fotografia publicada en el diari El Mundo. Per contra, l’acusat sosté que es veié involucrat en la brega mentre intentava defensar un altre manifestant de la càrrega.

Bechara fou detingut a l’aeroport de Son Sant Joan a les 12.30 hores, indret al qual s’havia desplaçat per fer un encàrrec (no havia d’agafar cap avió). Fou aleshores quan dos agents vestits de paisà l’arrestaren i el conduïren tot d’una a la comissaria de l’Escorxador. Bechara es negà a declarar, fet pel qual fou traslladat als jutjats de l’avinguda d’Alemanya. Una vegada atès pel seu misser, Jaime Bueno, Bechara defensà la seva versió dels fets davant el jutge. La justícia, per tant, en decretà la llibertat provisional, amb els càrrecs ja esmentats. A les 17.55, l’activista pujava la cèlebre rampa dels jutjats amb el puny aixecat i els ulls envermellits.

Fora dels jutjats l’esperaven els seus familiars i uns 70 simpatitzants del 15-M, d’En Lluita (organització de la qual és militant) i de l’Esquerra Independentista. Enmig dels sonors aplaudiments, Bechara alçà la veu per agrair a tothom la seva presència i solidaritat.


Font: youtube.comL’arrest de l’activista havia transcendit públicament devers les 15 hores, quan el portal web Contrainfo.cat alertava dels fets. Els moviments socials començaren llavors a escampar la notícia i convocaren la improvisada protesta.

Identificacions

En aquest acte no hi faltà tensió. I és que la Policia Nacional identificà almanco quatre manifestants. Una fou retinguda breument per haver respost a un agent, mentre que a un altre li fou revisada la motxilla (on duia un ordinador portàtil i diversos llibres).Així mateix, també fou identificat, sense motiu aparent, el periodista que signa aquesta informació.

Des de l’entorn del detingut apuntaven ahir que la detenció “no és més que intent de criminalitzar els moviments socials la vigília que es tornin a manifestar a Madrid davant el Congrés”.

La Policia ja intentà detenir Bechara el 7 d’abril, quan l’interceptaren en un bar de Palma i l’instaren a acompanyar-los a comissaria o a comparèixer l’endemà pel seu propi peu. El jove acceptà d’anar-hi l’endemà però, tement el que passaria, no hi comparegué mai.
Mira també:
http://dbalears.cat/actualitat/balears/detenen-activista-del-palma-pel-setge-congres.html

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat