Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Abril»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Manifiesto 1 de mayo (Solidaridad Obrera)
25 abr 2013
EL MIEDO TE SOMETE, LIBÉRATE Y LUCHA
cartel red Soli.jpg
El panorama al que estamos asistiendo los trabajadores es de una gravedad inédita. Ante las exigencias del capitalismo mundial los gobiernos que padecemos responden desmantelando todas las conquistas que hemos ido consiguiendo, nosotros y los que nos precedieron, con años de dura lucha. Están destruyendo los servicios públicos en sectores clave: sanidad, educación, transporte… para entregarlos a las grandes empresas privadas, socializando las pérdidas y privatizando las ganancias.

En el estado español las últimas reformas laborales, la anterior del PSOE y la última del PP, están instalando el miedo como eje de las relaciones laborales, a base de despidos masivos y rebajas de salario amparadas por la legalidad vigente. Aprovechan el terror de los trabajadores y sus familias para imponer condiciones de trabajo miserables y esclavistas. La última reforma de las pensiones decretada por el gobierno Rajoy endurece las condiciones para acceder a una jubilación digna, acelera las etapas para prolongar la edad exigible, recorta las prestaciones económicas y favorece el trabajo activo paralelo de los jubilados. A la vez se lamentan del monstruoso paro juvenil. Esta situación, alargando el período productivo de los trabajadores e impidiendo así el acceso de los jóvenes a un trabajo, es insostenible.

Víctima de sus contradicciones el sistema está herido de muerte, pero tratará de morir matando. La careta democrática es incapaz ya de ocultar que sufrimos una suerte de dictadura capitalista que se renueva cada cuatro años. Con la excusa de la legalidad obtenida en las urnas (a base de falsas promesas y engaños) se gobierna en contra de la mayoría y los sectores más desprotegidos. CCOO y UGT, reconocidos por el sistema como “interlocutores sociales” son los primeros que legitiman estos desmanes con protestas simbólicas y son pagados con subvenciones para perpetuar sus estructuras burocráticas.

Pero la solución no está en la aparición, electoral o no, de un presunto salvapatrias que realice nuevas promesas que sabe de antemano que no cumplirá. La solución comenzará a hacerse visible desde el momento en que los trabajadores perdamos el miedo y nos rebelemos contra el orden actual. Hay que derribar al capitalismo tambaleante y realizar una verdadera revolución social, arrebatando el poder de las ávidas manos que ahora lo aferran y democratizándolo. La lucha organizada es el único camino.

NO TENEMOS NADA QUE PERDER, SALVO EL MIEDO

1º de Mayo unitario. 11,30 horas. Pza. Beata Mariana de Jesús (Legazpi) - Atocha
Mira també:
http://www.solidaridadobrera.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Manifest 1 maig (Solidaritat Obrera)
25 abr 2013
Manifest 1 maig

LA POR ET SOTMET, ALLIBERA'T I LLUITA

El panorama que estem assistint els treballadors és d'una gravetat inèdita. Davant les exigències del capitalisme mundial els governs que patim responen desmantellant totes les conquestes que hem anat aconseguint, nosaltres i els que ens van precedir, amb anys de dura lluita. Estan destruint els serveis públics en sectors clau: sanitat, educació, transport ... per lliurar-los a les grans empreses privades, socialitzant les pèrdues i privatitzant els guanys.

A l'estat espanyol les últimes reformes laborals, l'anterior del PSOE i l'última del PP, estan instal · lant la por com a eix de les relacions laborals, a base d'acomiadaments massius i rebaixes de salari emparades per la legalitat vigent. Aprofiten el terror dels treballadors i les seves famílies per imposar condicions de treball miserables i esclavistes. L'última reforma de les pensions decretada pel govern Rajoy endureix les condicions per accedir a una jubilació digna, accelera les etapes per prolongar l'edat exigible, retalla les prestacions econòmiques i afavoreix el treball actiu paral · lel dels jubilats. Alhora es lamenten del monstruós atur juvenil. Aquesta situació, allargant el període productiu dels treballadors i impedint així l'accés dels joves a un treball, és insostenible.

Víctima de les seves contradiccions el sistema està ferit de mort, però tractarà de morir matant. La careta democràtica és incapaç ja d'ocultar que patim una mena de dictadura capitalista que es renova cada quatre anys. Amb l'excusa de la legalitat obtinguda a les urnes (a base de falses promeses i enganys) es governa en contra de la majoria i els sectors més desprotegits. CCOO i UGT, reconeguts pel sistema com "interlocutors socials" són els primers que legitimen aquests excessos amb protestes simbòliques i són pagats amb subvencions per perpetuar les seves estructures burocràtiques.

Però la solució no està en l'aparició, electoral o no, d'un presumpte salvapàtries que realitzi noves promeses que sap per endavant que no complirà. La solució començarà a fer-se visible des del moment en què els treballadors perdem la por i ens rebel · lem contra l'ordre actual. Cal enderrocar al capitalisme oscil · lant i fer una veritable revolució social, arrabassant el poder de les àvides mans que ara el s'aferren i democratizándolo. La lluita organitzada és l'únic camí.

NO TENIM RES A PERDRE, EXCEPTE LA POR

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more