Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Els col·lectius socials de Manresa es mobilitzen per evitar el desallotjament de La Sèquia
24 abr 2013
emvideo-youtube-EQzMG_t1f-g_2.jpg.png
MERITXELL GUÀRDIA / MANRESA | 23/04/2013

L'Ateneu Popular la Sèquia de Manresa farà front el proper 7 de maig al judici per la via civil que podria comportar el seu desallotjament. En el poc més d’un any de vida del nou espai okupat, el projecte ha esdevingut un referent d’oci alternatiu i un espai polivalent que dóna cabuda a nou col·lectius, entre els quals hi trobem la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme del Bages o l’Ecoxarxa del Bages. Front a aquesta amenaça s’ha convocat una manifestació de suport que tindrà lloc a Manresa el 27 d’abril a les 19h de tarda.

El lipdub de l’Ateneu

L’assemblea de l’Ateneu ha engegat una primera fase de campanya per fer front al desallotjament que ha consistit en “visualitzar i fer créixer el projecte”. En aquest sentit i durant aquests mesos hi hagut diverses mobilitzacions així com el rodatge d'un lipdub amb la participació de 200 persones. El lipdub ja es pot visualitzar a la pàgina web de l’Ateneu i, a més de ser un gran demostració de suport social, es va realitzar amb la finalitat de crear una potent convocatòria per la manifestació en defensa de l’espai del 27 d’abril. El lipdub va recórrer a ritme de la cançó “Que no ens parin” del grup bagenc Kòdul pels diferents espais de l’Ateneu, entre ells els tres nous espais: la ludoteca, la biblioteca i el rocòdrom.

L’Ateneu Popular La Sèquia neix l’any 2009 amb l’okupació de l’antiga casa Llisach al carrer Alfons XII de Manresa, en el marc de la campanya “L’oci no és negoci” feta per l’Assemblea de Joves i Maulets. Fruit del perill de desallotjament de l’espai, el projecte es traslladà el gener de 2012 al nou i actual espai okupat propietat del Bisbat de Vic. Aquest espai va ser una antiga residència de les monges Carmelites que duia deu anys en desús.


http://www.youtube.com/watch?v=EQzMG_t1f-g&feature=player_embedded
Mira també:
http://www.youtube.com/watch?v=EQzMG_t1f-g&feature=player_embedded
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/els-col%C2%B7lectius-socials-manresa-es-mobilitzen-evitar-desallotjament-sequia

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat