Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Detingut un activista mallorquí per la seva participació en l’encerclament del Congrés el passat setembre
24 abr 2013
Un dia abans de la convocatòria del 25A arreu de l’Estat, la policia espanyola ha detingut aquest matí un jove que va tenir protagonisme a l’anterior edició i roman en aquests moments tancat a la comissaria de s’Escorxador. S’ha convocat una concentració a les 17h davant dels Jutjats de Via Alemanya per demanar-ne l’alliberació.
abuso2bpolicial2b152bm.png
Avui matí a Ciutat ha estat detinguda una persona que participà el passat 25 de setembre de la manifestació Rodea el Congreso a Madrid. La detenció es produeix quan falta un dia per l’assetjament convocat per demà 25 d’abril, pel qual es presumeix que es tracta d’una forma de repressió prèvia per tal de dissuadir a aquelles persones que es plantegin participar de l’acció convocada amb caràcter indefinit. La detenció s’ha produït de forma abrupta mentre l’activista realitzava una gestió laboral. Dos policies de paisà l’han detingut amb una ordre judicial provinent de Madrid.

Cal recordar, que el detingut fou tristament popular a causa d’un article de Juan Riera Roca, periodista del diari El Mundo Baleares, que destapà la seva participació a la protesta de Madrid. Aprofità unes imatges en les quals l’activista defensava una altra persona d’una detenció per acusar-la de ser un “agresor de policías”. A més, a l’article es donava el seu nom complet i es definia amb pèls i senyals la seva activitat política.

Des d’ençà, la policia ha seguit ben d’aprop aquesta persona. De fet, el passat 7 d’abril, després de la concentració a Ciutat convocada per Juventud Sin Futuro Mallorca, a la qual l’activista participà, va ser retigut per dos policies de paisà que el feren sortir del bar on es trobava i el convidaren a acompanyar-los a comissaria, on seria detingut. Els secretes li comunicaren que, si no els acompanyava, s’hauria de presentar voluntàriament l’endemà a comissaria; tot això sense cap tipus de notificació. L’activista va evitar finalment entrar a dependències policials.

A hores d’ara, l’activista es troba reclòs a la comissaria de s’Escorxador, a l’espera de ser portat a declarar. S’espera que a partir de les 17 hores el traslladin al jutjat, però com que és competència de la Comunitat de Madrid podria donar-se la possibilitat que el detingut hagués de romandre des d’unes hores fins a uns dies.

Per tot això, es convoca una concentració de suport al detingut a les 17 hores als jutjats de Via Alemanya, per denunciar la repressió dels cossos policials de l’Estat i per reclamar per l’alliberament del detingut!
Mira també:
http://Un dia abans de la convocatòria del 25A arreu de l’Estat, la policia espanyola ha detingut aquest matí un jove que va tenir pro

Comentaris

Re: Detingut un activista mallorquí per la seva participació en l’encerclament del Congrés el passat setembre
24 abr 2013
Demà ens veiem a madrit. No et preocupis que en el teu lloc hi aniràn vint més.
Sindicat