Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
[Mallorca] L’esquerra de Sóller diu que l’única solució és retirar la creu feixista
18 abr 2013
L’oposició respon amb incredulitat a l’anunci del PP de traslladar-la a un lloc més concorregut
Ll.G./A.P. | 18/04/2013 |
La darrera acció contra la creu dedicada al tinent Lizasoaín va ser pintar-la de color vermell.L'esquerra de Sóller considera que l'única actuació possible amb la creu feixista dedicada al tinent Lizasoaín consisteix a retirar-la, esmicolar-la. L'Ajuntament, en mans del PP, va tornar a admetre ahir que estudia la possibilitat de traslladar-la a un lloc més concorregut (com la platja d'en Repic, a primera línia del Port) a fi que la presència de persones dissuadeixi la gent d'atacar novament el monument.

Catalina Esteva, la portaveu de Progressistes (PSM-IV), va subratllar que la creu "s'ha de llevar definitivament" perquè "és un recordatori d'una persona en concret que es va revoltar contra la legalitat vigent. No té lloc a cap via pública ni tampoc al cementeri". Esteva, això no obstant, va admetre que "el Pacte fallà quan ja no l'eliminà en aplicació de la Llei de memòria històrica. Ho reconec perquè era a l'equip de govern".

La portaveu de Progressistes considerà també que "Simarro no pot al·legar que no en sabia res perquè a l'Ajuntament no es mou res sense que el batle ho sàpiga". Quant a la idea d'instal·lar-la a la primera línia del Port, Esteva asseverà que si el regidor de Patrimoni no li hagués confirmat que n'estudia la possibilitat, "em semblaria una broma de mal gust i fins i tot macabra que no mereix més comentaris".

Josep Lluís Colom, portaveu del PSOE, reclamà que s'apliqui la llei i la consegüent retirada de la creu. I Jaume Colom, conseller insular del PSIB, va anar més lluny i proclamà que "l'únic que s'ha de fer amb aquesta creu és capolar-la definitivament".

Albaïna tampoc no donava crèdit a la proposta del Consistori de traslladar la creu a un lloc més concorregut i visible. "Si es fes, seria vergonyós i una exaltació del franquisme", avisà Marc Carriqui, membre del col·lectiu. Igual que els partits d'esquerra, Carriqui asseverà que "l'únic que es pot fer és complir la llei i retirar els monuments feixistes del carrer".

L'associació que aplega els descendents dels represaliats pels feixistes, Memòria de Mallorca, va definir també la seva posició. "Fa més d'un any registràrem una intància a l'Ajuntament demanant-los que, a partir de la Llei de memòria històrica, retirassin el monument feixista, però ni tan sols ens han contestat. És indignant que el vulguin traslladar ara a la primera línia del Port per als familiars i per a qualsevol demòcrata. És ofensiu", digué Maria Antònia Oliver, presidenta de MdM.•
Mira també:
http://dbalears.cat/actualitat/balears/esquerra-soller-diu-unica-solucio-retirar-creu-feixista.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Mallorca] L’esquerra de Sóller diu que l’única solució és retirar la creu feixista
18 abr 2013
Pintar-la de vermell?? Collons, tan difícil és apropar-s'hi amb un bon parell de martells i trencar-la? Una mica d'imaginació i acció directa, nanos!
Sindicato Sindicat