Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
El carrer és de totes! Vallcarca contra la privatització de l'espai públic
18 abr 2013
Malgrat tots els pals a les rodes que ens puguin posar, la Primavera sempre arriba a Vallcarca:
El proper 20 d’abril a partir de les 21h gratis a la sortida del metro Vallcarca:
-EAM (exercit d’alliberament musical)
hiphop-funk-rock
-Freehand n’ the Freedom Fighters
reggae progressiu
-Els Amics del Bosc
pop-folk
IMG_20130417_095132.jpg
timbalada al districte.jpg
20dl4dl2013primaverabaixa.JPG
IMG_20130417_095046.jpg
timbalada al districte1.jpg
L’activitat cultural i associativa a Vallcarca ha vist en els útlims dies com l’Ajuntament es dedica a posar pals a les rodes a les entitats. L’Ateneu Popular de Vallcarca va demanar en el seu dia un permís per dur a terme una Mostra de Literatura Alternativa i Autogestionària així com de productes cervesers artesanals, pels canals establerts per aquest fi.
Fa 2 mesos i mig la gent de l’Ateneu Popular de Vallcarca vam fer una instància, per mitjà de l’Ass. de festes alternatives, comunicant que preparàvem una Fira de cervessa artesanal i literatura alternativa + concert. Els tècnics+la gerent+la regidora de barri lluny d’ajudar o dinamitzar ens han marejat la perdiu, ens han fet modificar el projecte i han retardat fins a l’últim moment el vist-i-plau i continuen denegant-lo. Nosaltres hem decidit no rendir-nos i pressionar per diversos motius:
-l’activitat és completament autogestionada (no demanem cap mena d’infrastructura ni punt de llum)
-l’activitat va ser avisada amb força temps i hem modificat a petició de l’Ajuntament el projecte (de Fira va passar a Mostra) i hem hagut de modificar el projecte d’activitat donat que el Districte no confirmava l’ús de la via publica. La primera denegació que s’ens va fer de l’activitat va ser a una setmana vista de l’activitat. Per tant havent fet tots aquests canvis, creiem que no es posible ni just suspendre-la.
-Existeix un greuge comparatiu amb el nombre d’activitats culturals/lúdiques que es permeten i es financen amb diners públics a la Vila en relació amb Vallcarca i/o els Penitents, que no creïem que sigui just. Tampoc és just que no ens deixin equilibrar aquest fet.
-La funció del Consistori en aquest cas ha de ser la de permetre i facilitar l’accès a la cultura de les persones habitants a la ciutat i l’expressió de les diferents formes culturals, en aquest cas està fent el contrari.
-Els horaris que vam proposar no son gens conflictius (fins la 1h), i no hi ha motius de seguretat o molèsties que justifiquin una suspensió.
-No és la primera vegada que ens deneguen activitats al carrer des de la Regidoria (l’any passat ens van denegar 3). Nosaltres considerem que la via pública és de tots i totes i que l’Ajuntament gestiona l’ús comú, però no pot apropiar-se’n il·legalitzant activitats culturals sense ànim de lucre. Nosaltres comuniquem sempre quan volem fer ús de l’espai públic, això no pot ser una excusa per intentar condicionar les activitats culturals a l’aire lliure de la nostre associació. Sempre queden altres models a seguir.
-No som la primera associació a Vallcarca a qui se li posen pals a les rodes per fer activitats a l’aire lliure. Aquest any li va passar el mateix a l’Ass. Antic Forn Cambrils a qui vam haver de donar suport i recolzar per a que els deixessin fer activitats al carrer. Hem d’acabar amb aquest clima prohibitiu amb les expressions culturals a l’aire lliure.
-Fa dos mesos i mig almenys que vam presentar una instància comunicant la intenció de fer el 17é aniversari de l’Ateneu Popular de Vallcarca a l’aire lliure el dia 18 de maig, i tampoc encara hem rebut la confirmació del vist-i-plau. De fet s’ens va suggerir la mateixa setmana de passar la Mostra/Fira al 18 de maig. Fet que hem acabat havent de fer donat que a 7 dies del dia 20 no sabíem si ens deixaríen fer la Mostra o no.

És per això que ahir i avui hem realitzat accions simbóliques al Districte de gràcia, com encadenar-nos de la porta o fer una batucada a l'interior de la seu.

Així doncs continuem esperant una resposta afirmativa del Districte. I us convoquem a totes a venir a ballar riure i passar-ho bé a la Primavera Vallcarquina!

+ info a: http://apvallcarca.wordpress.com/
Mira també:
http://apvallcarca.wordpress.com/2013/04/17/contra-la-privatitzacio-de-lespai-public-a-vallcarca/
https://twitter.con/APVallcarca

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa