Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
ERO a la tèxtil Aninoto, S.A La plantilla no cobra des de fa 10 mesos
18 abr 2013
Tal com informa la Federació d'Indústries del Tèxtil, Químiques i Afins (Fiteqa) de CCOO de Catalunya, ja fa més de 10 mesos que els treballadors d'Aninoto, S.A., empresa tèxtil de Sabadell, no reben les seves nòmines i més d'un any que l'empresa no paga la Seguretat Social, ni els ajornaments corresponents.

A més, la Seguretat Social, el dia 31 de gener de 2013, donant per incobrable el deute pendent de l'empresa, optà per donar de baixa d'ofici tota la plantilla.

Aquest fet comporta un buit legal per als treballadors per accedir a la prestació d'atur, i incrementa el patiment econòmic dels empleats i familiars.

Finalitzada la nostra bona voluntat, l'únic camí possible ha estat la via legal de les demandes judicials pertinents; per desgràcia la justícia és lenta i el nostre problema es trasllada al pròxim mes d'octubre de 2013 en el millor dels casos.

Les reiterades denúncies a la Inspecció de Treball han aconseguit que l'empresa formalitzi un expedient de regulació d'ocupació (ERO), encara que fora de termini i sense acord, amb l'únic objectiu d'aconseguir la carta d'acomiadament lliurada el dia 12 d'abril de 2013 sense cap tipus de negociació respecte a l'acomiadament, les indemnitzacions i els sous pendents.


Barcelona, 18 d'abril de 2013

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ERO a la tèxtil Aninoto, S.A La plantilla no cobra des de fa 10 mesos
18 abr 2013
I la vostra gran victòria és haver fer reiterades denúncies a inspecció de treball i que formalitzi l'ERO.

La vostra via "legal" ens porta a fets com aquests, hi han altres vies de pressió a l'empresariat mitjançant l'acció directa.

Us felicito fills!
Re: ERO a la tèxtil Aninoto, S.A La plantilla no cobra des de fa 10 mesos
18 abr 2013
Saps que és una caixa de resistència? felicitats a tu per lo listo que ets
Re: ERO a la tèxtil Aninoto, S.A La plantilla no cobra des de fa 10 mesos
18 abr 2013
----ula què fas---
Sindicato Sindicat