Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
[Tarragona] La Sínia ensenya com cultivar horts urbans
16 abr 2013
Després de l'èxit de l'experiència d'arrendar hortets didàctics a les famílies, l' Associació Mediambiental la Sínia amplia la seva oferta a les taules de cultiu. Gent interessada podrà apadrinar una d'aquestes taules i aprendre a crear el seu propi cultiu urbà. Uns elements que cada cop estan més estesos gràcies a que es poden encabir en la majoria de les llars amb pati, terrassa o balcó. «Una taula pot generar aliments per a dues persones», segons explica, en Joan Vives, responsable de l'Hort de la Sínia, malgrat tot la producció és limitada tant en quantitat com en mida perquè l'espai per créixer no és comparable al d'un hort natural. Hem de pensar que el que fem amb aquests horts urbans és imitar els conreus ordinaris però modificant certs aspectes. Els enciams, per exemple, no es cullen sinó que es van arrencant les fulles.

Es tracta de quatre taules —si la iniciativa prospera n'ampliarien el nombre— de petites dimensions per a l'horticultura urbana adaptades al mètode de cultiu ecològic de Gaspar Caballero. Aquest sistema està ideat per produir hortalisses a escala domèstica per l'autoconsum i permet aconseguir el màxim rendiment de l'espai d'acord amb les característiques de cada planta sense remoure ni substituir la terra. Fabricades per l'empresa d'economia social Areté amb fusta de boscos sostenibles o amb fusta recuperada procedent de palets, les taules també es poden comprar per, a diferència que amb els hortets, fer el cultiu a casa.

Areté: www.galliners.com/Productes-i-serveis/





Activitats relacionades amb l'agricultura

http://www.hortdelasinia.com/info

L' Hort de la Sínia té molt present que l'educació ambiental s'ha de fomentar des de ben petits. Per aquest motiu, ofereix vàries activitats per a grups d'escolars durant la setmana i visites per les famílies als caps de setmana.



Però no tota l'agricultura és basa en el menjar, explorant el «Món màgic de la bruixa Savina», la mainada pot endinsar-se en el coneixement de les plantes medicinals i provar pocions que la bruixa de Tamarit els proporcionarà.
Mira també:
http://www.hortdelasinia.com/info

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat