Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Veneçuela adverteix Rajoy que la política espanyola condemna la ciutadania a l'atur i la misèria
16 abr 2013
El controvertit Ministre Margallo provoca nou incident diplomàtic amb la República Bolivariana que crida a consultes l'Embaixador que tenen a la capital borbònica.
OCUPINT-SE DEL 25% D'ATUR! PROCLAMA EL PRESIDENT ELECTE VENEÇOLÀ.


El ministre d'Exteriors, Elías Jaua, ha anunciat aquest dilluns que el seu Govern ha cridat a consultes al seu ambaixador a Madrid, Bernardo Álvarez, després de les declaracions sobre els resultats de les eleccions presidencials realitzades hores abans pel ministre d'Afers exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo.
“Hem de rebutjar, i així m'ho ha demanat el president Nicolás Maduro, les declaracions del canceller espanyol Manuel García Margallo, on desconeix implícitament els resultats ferms i clars que va donar el Consell Nacional Electoral”, ha indicat*Jaua en una roda de premsa. “El nostre més contundent i ferm rebuig a les declaracions del canceller espanyol”, ha indicat.

Jaua ha explicat que l'Executiu veneçolà ha decidit cridar a consultes al seu ambaixador a Madrid “per a valorar aquestes declaracions i que context s'han donat” i ha indicat que es reserva el dret a prendre noves mesures “si persisteix aquesta actitud de desconeixement per part del Govern d'Espanya a través del seu canceller”.






El President de la República exigeix a Madrid una rectificació per les paraules de *Margallo o prendrà mesures "a tots els nivells". "Ocupin-se del 25 per cent d'atur", proclama el president electe veneçolà, que exigeix "respecte" al "poble digne" de Veneçuela



PRESS - CARACAS

El president electe de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha advertit al Govern espanyol que ha de tenir "cura" amb les seves declaracions, després de les últimes paraules del ministre d'Afers exteriors, José Manuel García-Margallo, sobre els resultats de les eleccions presidencials del diumenge, i li ha instat a rectificar aquestes crítiques a les eleccions presidencials o Caracas "prendrà mesures a tots els nivells".
ha indicat Maduro, en el seu primer discurs com president electe de Veneçuela, després de ser proclamat per la presidenta del Consell Nacional Electoral (CNE), Tibisay Lucena. "El Govern d'Espanya es fot del digne poble de Veneçuela. Respectin per a què els respectin", ha subratllat. "El poble de Veneçuela ja es va alliberar. Som el poble de Bolívar que van derrotar fa temps les tropes del rei", ha apostil·lat.



"Ocupin-se, que tenen el 25 per cent d'atur, que li lleven les cases als treballadors, que estan duent un paquet neoliberal que està duent destrucció i fam", ha dit, en referència a la situació i a la gestió del Govern que lidera Mariano Rajoy. "Espero que rectifiquin a temps, o prendrem mesures a tots els nivells, mesures diplomàtiques, econòmiques i polítiques exemplars", ha afegit. Maduro ha respost així a les declaracions del ministre d'Afers exteriors espanyol, hores després que el titular d'Afers exteriors veneçolà, Elías Jaua, anunciés la crida a consultes de l'ambaixador a Madrid, Bernardo Álvarez, per les paraules de Margallo.



El president de l'Assemblea Nacional de Veneçuela, Diosdado Cabello, ja havia respost aquest dilluns a aquestes paraules demanant al Govern de Mariano Rajoy “que s'ocupi dels seus propis problemes, que té molts”. “El Govern d'Espanya seria molt bo que s'ocupi dels seus propis problemes, que té molts”, ha escrit Cabello al Twitter, en un missatge en el que també ha apuntat que “fa anys que aquesta Gran Pàtria va deixar de ser colònia”.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Veneçuela adverteix Rajoy que la política espanyola condemna la ciutadania a l'atur i la misèria
18 abr 2013
Divertidíssim lo ràpid que han tancat la bocassa les hereus d´Aznar. xd
Sindicat Terrassa