Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : globalització neoliberal : laboral : pobles i cultures vs poder i estats
Carles Sastre escollit nou Secretari general de la Intersindical-CSC
16 abr 2013
Carles Sastre succeeix Isabel Pallarès al davant de la Intersindical-CSC amb el suport del 98% dels i les congressistes
Al 5è Congrés nacional, celebrat ahir, 6 d'abril, la Intersindical-CSC ha designat un nou equip per a encarar un nou període marcat per la crisi econòmica i social i el procés d'independència. La candidatura encapçalada per Sastre, l'única que es presentava, obtingué el suport del 98% dels i les delegades congressuals.

Les dues ponències presentades, acció sindical una altra d'organització, han estat aprovades amb un ampli suport dels i les delegades. La ponència d'organització fa una aposta per enfortir el perfil independentista del sindicat, implementar metodologies de treball adaptades a l'actual escenari polític i social i, per altra banda, enfortir les sigles CSC (Confederació Sindical de Catalunya). Pel que fa a la ponència a la ponència d'acció sindical, s'emfatitza el compromís de bastir des dels centres de treball una alternativa sindical “des de la constatació que la lògica del pactisme s'ha esgotat” i “contestant l'actual hegemonia social” mitjançant l'acumulació de forces. Així mateix, s'incideix en la necessitat d'intensificar el suport a les classes populars “víctimes de la pressió d'un sistema sòcioeconomic basat en l'especulació i la destrucció de l'economia productiva el qual trasllada el deute al conjunt de la ciutadania”.

El nou secretari de la Intersindical-CSC, Carles Sastre


El congrés aprovà una resolució en favor dels serveis públics i una altra demanant que l'estat propi es fonamenti en “la igualtat, la solidaritat i la participació de les classes populars en la pressa de decisions” i apostant per sotmetre a referèndums la integració de l'estat català "en estaments supranacionals", com ara la UE o l'OTAN. Així mateix, es dóna per obsoleta la demanda d'un Marc català de Relacions Laborals, tan esgotada com l'actual marc autonòmic considerant la independència nacional com a única oportunitat per a “reconquerir drets laborals i socials i obtenir-ne de nous en el marc del nou estat català”.

La CSC, l'únic sindicat català reconegut internacionalment com a tal, han enviat salutacions la Federació Sindical Mundial (FSM), el sindicat majoritari grec Pame, el gallec CIG, el basc LAB i el sard CSS. Entre les resolucions del congrés, se n'ha aprovat una per unanimitat reclamant l'alliberament de l'exsecretari general de LAB Rafa Díez Usabiaga.

El Secretariat nacional entrant ha felicitat l'equip sortint per la feina duta a terme i agraït, especialment, a Isabel Pallarès el seu compromís i feina feta des del 1998, quan assumí la direcció del sindicat català.

El nou Secretariat Nacional és integrat per Carles Sastre, Sergi Perelló, Màrius Lleixà, Nèstor Sastre, Antoni Alarcon i David Hereu
Mira també:
http://www.intersindical-csc.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Carles Sastre escollit nou Secretari general de la Intersindical-CSC
16 abr 2013
cuando era pekenyito a estos tejemanejes se le deia a la bulgara.
Re: Carles Sastre escollit nou Secretari general de la Intersindical-CSC
16 abr 2013
pesaos
Re: Carles Sastre escollit nou Secretari general de la Intersindical-CSC
16 abr 2013
que siiiiii, lo que vosaltres volgueeeeuuuu...
però, podrie-ho aclarir lo de la catac (iac), i els seus carceleros??
Re: Carles Sastre escollit nou Secretari general de la Intersindical-CSC
16 abr 2013
catac no tiene nada que ver con CSC, sino con la IAC.
Re: Carles Sastre escollit nou Secretari general de la Intersindical-CSC
17 abr 2013
no li demanis peres a l'hom, el tio ha sentit olor a sindicalisme i ha cregut convenient anar a rajar dels qui treballen a la penitenciaria on reclouen el toxicòman del seu oncle.
Sindicato Sindicat