Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
La responsabilitat de la màfia alemanya
14 abr 2013
Cada vegada que els Malgoverns (de Catalunya o d’Espanya) retallen la despesa social, perquè els manquen diners, el que fan és preferir fer això que no pas lo que seria la solució més lògica i justa: posar més impostos a les rendes més altes i els patrimonis més alts. Tenint en compte que aquests impostos són baixíssims.

I cada vegada que es fa això, el que es fa, en el fons, és afavorir que el Govern tingui més recursos perquè es puguin tornar els crèdits que el país deu (però NO el país com a tal, sinó la banca espanyola) a la banca europea, sobretot alemanya. Els crèdits no els deu el Govern pròpiament, sinó els bancs. Però el Govern fa causa comuna amb els bancs. El Govern fa causa comuna amb els bancs perquè aquests tenen una influència decisiva sobre aquest Govern (tant el de Catalunya com el d’Espanya).

Aquests crèdits van ser concedits en moments d’eufòria, en el marc de la «bombolla immobiliària», i la banca alemanya els concedia per treure’n sucosos beneficis. Ara ja no hi ha tal eufòria, i els bons negocis s’han acabat. Però la banca alemanya, a través de les institucions europees, entre elles el Banc Central Europeu, que hi estan totalment subordinades, reclama el retorn d’aquests crèdits.

Aquesta és la raó profunda perquè les autoritats de la Unió Europea exigeixen als governs europeus les anomenades «polítiques d’austeritat» (control del dèficit, retallades de despeses socials, rebaixa de salaris). Tot obeeix, en el fons, a la necessitat de «complir» amb la poderosa banca alemanya, que, com tota banca, és una màfia. I a la «solidaritat» dels nostres governs amb la banca, o sigui la màfia espanyola.

Així Europa es configura com una piràmide, amb Alemanya (és a dir, la màfia alemanya) al capdamunt del vèrtex, després els altres països europeus nòrdics, centrals i occidentals, i finalment, a la base, els països mediterranis (Grècia, Xipre, Itàlia, Espanya i Portugal). Europa és un «negoci». El patró principal d’aquest negoci és la màfia alemanya, sobretot la seva insaciable banca. I el principal executor, el Govern alemany, sotmès a la seva banca. Però tot això passa perquè els europeus i les europees, en un mal moment, ho van votar.

Tot plegat és inacceptable. La sortida passa per:

1) No pagar el deute extern. El nostre Govern no l’ha de pagar. Els bancs espanyols que paguin lo que puguin i, allà on no puguin, que ho deixin penjat, o que caiguin. La banca alemanya o d’altres països que perdi, de resultes d’haver fet uns negocis imprudents.

2) Posar impostos alts (o sigui justos) a les rendes altes i els patrimonis alts. I reduir el dèficit en la mesura que es pugui.

3) Revertir les retallades socials dels dos darrers anys, i no fer-ne més.

4) Renovar el pacte fiscal, però fer-lo especialment generós amb Catalunya, per reduir el deute històric que hi ha amb el nostre país.

Però, perquè això sigui així cal, en primer lloc, que la gent voti d’una altra manera.

Antoni Ferret

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La responsabilitat de la màfia alemanya
15 abr 2013
L'únic Govern que no és Malgovern és l'Auto-Govern Popular, basat en la sobirania directa dels pobles des dels municipis/comunitats havent posat en comú els recursos econòmics productius i bàsics!
Sindicato Sindicat