Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
Del Caire a la Ciutat del Cap a través dels amors prohibits
14 abr 2013
La Magrana publica un llibre que recull el testimoni de gais, lesbianes, bisexuals, trans i intersexuals a l’Àfrica, “Això no és africà. Del Caire a Ciutat del Cap a través dels amors prohibits”.
L’editorial La Magrana publica un llibre que recull per primera vegada el testimoni de gais, lesbianes, bisexuals, trans i intersexuals a l’Àfrica. Es tracta d’Això no és africà. Del Caire a Ciutat del Cap a través dels amors prohibits, que denuncia les amenaces que planen sobre la comunitat LGBT en el segon continent més poblat del món. “L’homosexualitat és il·legal a 78 països del món i en 7 hi ha pena de mort. A l’Àfrica és on possiblement es viu una situació més dura”, explica el seu autor, el periodista Marc Serena. “Hi ha unes lleis que sovint daten de l’època colonial que legitimen que aquestes persones siguin perseguides, extorsionades, empresonades o amenaçades per les seves pròpies famílies”. Des de setembre del 2011 fins a l’abril de 2012, Serena va recórrer el continent per deixar constància de la que considera “una de les agressions als drets humans més sistemàtica i, a la vegada, més silenciada dels que hi ha al món”. Segons explica, més enllà d’accions puntuals per Internet o la tasca d’algunes ONG's , aquesta segueix sent una qüestió oblidada.
“Sempre ens lamentem que l’Àfrica sigui el continent on hi visquin el 70% de persones amb el VIH del món, però poques vegades s’ha relacionat com aquesta negació de la diversitat sexual impedeix combatre el virus d’una manera efectiva. Si no pots parlar amb tranquil·litat de la teva vida sexual, si l’has de viure de manera clandestina, si el govern nega l’entrada de lubricants amb l’excusa que fomenta ‘conductes sexuals no africanes’... Llavors, què?”, es pregunta. En el llibre s’hi pot trobar la història d’un bloguer egipci, una activista lesbiana amaziga, una boda clandestina a Costa d’Ivori, una advocada camerunesa, el primer transexual a passar per quiròfan a Zàmbia i un imam obertament gai. Un format àgil i directe que l’autor ja va fer servir en el seu primer llibre, La volta dels 25 (La Magrana, 2011), que ha tingut molt èxit i s’ha traduït en diversos idiomes entre els quals el xinès i el coreà.
“Això no és africà” es presenta el 17 d’abril a l’Abacus de Manresa, el 18 d’abril a la Llibreria La Capona de Tarragona, el 19 d’abril a la Universitat de Barcelona, el 27 d’abril a l’Aliança Francesa de Sabadell, el 16 de maig a Reus i el 17 de maig a la llibreria cafè Context de Girona.
Mira també:
http://aixonoesafrica.tumblr.com
http://www.lavoltadels25.cat

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa