Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Comença la recollida de signatures de la ILP per crear la renda garantida de 664 euros
14 abr 2013
Els impulsors tenen quatre mesos per recollir 50.000 signatures. Tot i que el Parlament ha admès a tràmit la proposta, el Govern de Mas ja ha demostrat que no pensa posar-la en marxa, assegurant que tindria un cost de 3.600 milions
www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/ca


La proposta sorgeix de diverses entitats socials i organitzacions sindicals i vol que es garanteixin uns ingressos mínims per als ciutadans en situació de vulnerabilitat, tal com l’Estatut estableix en l’article 24.3. La iniciativa vol que es reguli una prestació de 664 euros al mes per a tots els majors de 18 anys amb una residència continuada a Catalunya de 12 mesos com a mínim i amb quatre mesos en situació de falta de recursos en el moment de sol·licitar-la.
En defensa de la ILP, els promotors exposen que la renda garantida de ciutadania es faria efectiva com a molt aviat el 2015, pel que no afectaria els pressupostos de 2013 ni de 2014, per una banda, i per l’altra han recordat que la Renda Mínima d’Insersió (RMI) no està servint per reduir el creixent risc d’exclusió social –hi ha 225.000 llars catalanes amb tots els membres sense feina.
Mira també:
http://www.eltriangle.eu

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat