Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Apareixen pintades amenaçant militants de partits i sindicats que van participar en els escraches a Gallego (PP)
12 abr 2013
“Ibern primer avís. Vigila la família”. Aquesta pintada al mur de casa seva ha hagut de llegir el president de la secció local d’ERC al Prat de Llobregat, Jordi Ibern, aquest matí. Al local de la CNT del municipi ha aparegut una altra amenaça. “Montblanc”, es pot llegir sobre una diana pintada sobre la persiana. Joan Montblanc és un conegut militant i historiador llibertari de la vila. Aquestes amenaces arriben tan sols dos dies després que la PAH protagonitzés, dimecres al vespre durant el ple municipal, el segon dels escraches a Antonio Gallego, en el qual va participar Joan Montblanc. Jordi Ibern va participar en el primer, que va tenir lloc el passat 16 de març davant del domicili del diputat, que és casualment tan sols uns metres enllà al mateix carrer que el local de la CNT. Malgrat que la protesta va ser completament pacífica, el diari ABC va il·lustrar uns dies després la seva portada amb una foto d’aquesta protesta i el titular “Acoso salvaje al PP”.

“Ho sento molt si es pensen que així ens callaran”

Jordi Ibern ha presentat una denúncia davant de la policia per aquests fets, segons han assegurat fonts del partit. L’anarquista Joan Montblanc, per la seva banda, ha optat per no posar l’amenaça en coneixement dels Mossos o la Urbana, però ho ha fet públic al seu mur del Facebook, on s’estan succeint les mostres de suport, i on l’amenaçat ha subratllat la “casualitat” que suposa que aquestes pintades apareguin en un moment en què l’escrache és un assumpte de fort debat públic tant al Prat com a tot l’Estat. “Dóna la casualitat que el seu paper victimista pel tema dels escarnis ha alimentat la manipulació informativa dels mitjans de dreta que ràpidament han fet de la víctima l'opressor i viceversa”, ha escrit Montblanc en referencia a Gallego.

“Ho sento molt si es pensen que així ens callaran, agraeixo que em donin tanta importància però s'equivoquen, no és qüestió ni d'una persona, ni de dos, nosaltres no funcionem com ells, som legió els que lluitem contra ells, i cada dia som més”, ha afegit Montblanc, tot recordant que “a nosaltres que els feixistes ens assenyalin mai ens ha estranyat, és la vostra tàctica i ja l'hem patit més vegades, no ens feu por, els que heu de tenir por sou vosaltres perquè qui us assenyala és la gent del poble, la gent que desnoneu, que acomiadeu, que oprimiu, que retalleu, que precaritzeu”.

Gallego ja els havia titllat de “gentussa”

Abans que apareguessin aquestes amenaces, el diputat Gallego va denunciar l’escarni a la policia i va insultar els participants als escraches titllant-los de “gentussa”. També va banalitzar l’Holocaust, comparant-se amb un jueu: “L’any 35, 36, 37, els jueus eren assenyalats pels feixistes alemanys, i ara t’assenyalen per ser del PP”, va declarar després de la protesta davant de casa seva. “La pròxima pot ser enviar-me quatre matons per a que em trenquin la cara perquè voti el que a ells els doni la gana”, va afegir, tot advertint: “Votaré el que em doni la real gana i aquesta gentussa no m’amedrentarà”. Tot això en declaracions a Esplugues Televisió, perquè al municipi Gallego no ha donat la cara. De fet, no es va presentar al ple municipal de dimecres, al•legant que havia d’assistir a una compareixença a la comissió de pressupostos del Congrés, en la qual és portaveu del PP. La resta de regidors van evitar fer declaracions. De fet, fa temps que el PP ha vetat la seva participació als programes de l’emissora de ràdio i la televisió municipals.
Mira també:
http://directa.cat/noticia/apareixen-pintades-amenacant-militants-partits-sindicats-que-van-participar-els-escraches-ga

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Apareixen pintades amenaçant militants de partits i sindicats que van participar en els escraches a Gallego (PP)
15 abr 2013
El feixisme s'està posant molt nerviós!! Salut i força companys!!
Sindicato Sindicat