Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
Unió de grups excursionistes llibertaris
10 abr 2013
anarcomuntanyers
La Unió de Grups Excursionistes Llibertaris o U.G.E.L. es va constituir amb la idea de poder acostar la muntanya i la pràctica de l’excursionisme, a qualsevol. La U.G.E.L. no és un grup, sinó la unió de varis grups locals, i la seva màxima funció és la de facilitar als seus respectius grups tots els mitjans per l’ensenyament i la pràctica de l’excursionisme.

La U.G.E.L. és l’associació de diversos grups locals afins a l’ideal llibertari, és per aquest motiu que la associació s’organitza en base a l’assemblearisme, al diàleg i al consens i vetllarà perquè romangui fidel a l’ideal anarquista evitant per tots els mitjans que sigui presa o manipulada per gent o actituds aliens a la idea.

Actualment, la muntanya i la seva pràctica està monopolitzada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. Entre ells i el Centre Excursionista de Catalunya s’han repartit els refugis de muntanya per explotar-los com hotels de luxe. No semblen tenir-ne suficient amb les subvencions milionàries que reben de la Generalitat o amb els contractes de publicitat amb entitats bancàries (La Caixa, Catalunya Caixa).

La U.G.E.L. pretén consolidar-se com la associació que aglutini els grups de muntanya vinculats al moviment llibertari, donant tota la cobertura possible als seus integrants per a realitzar les excursions. Si t’agrada la muntanya i vols practicar el muntanyisme dins del context llibertari, participa amb la U.G.E.L. Consulta a la teva localitat o en S.O.V. de la teva comarca per apuntar-te al grup local, o si no n’hi ha en pots crear un.

Més informació a http://ugel-catalunya.blogspot.com.es/

Contacte a: ugel.catalunya ARROBA gmail.com
Mira també:
http://ugel-catalunya.blogspot.com.es/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Unió de grups excursionistes llibertaris
11 abr 2013
Ospa dreta, companys!

D'entrada, sembla quelcom "entrat amb calçador", què hi hagi d'haver agrupacions excursionistes d'una filiació ideològica (la què sigui), quan l'ideari llibertari ja assumim (o hauríem d'assumir) què "és transversal" a totes les facetes de la vida. I el muntanyisme és una faceta important en tant en quant té lloc a l'entorn natural, dóna peu a situacions on demostrar la solidaritat i el recolçament mutu. Dit d'una altra manera, jo soc muntanyenc (espeleòleg i muntanyenc en sentit ampli) i NO ENTENC com hom pot tenir sensibilitat per estimar la muntanya i "ser de dretes" o no tenir la més mínima sensibilitat quant a les injustícies intrínsiques del sistema. Llavors potser sí què, éssent muntanyencs, si ens auto-considerem llibertaris cal, explícitament afirmar-nos i específicament organitzar-nos com a col·lectiu muntanyenc-llibertari.

No us falta raó quant a tot el què dieu de la FEEC, ultra-subvencionada, ultra-burocratitzada i cada vegada (en puc donar fe) més autoritària. Algunes reunions de vegueries semblen autèntics judicis sumaríssims...

Però no pequeu del mateix què critiqueu. Centúries de "muntanyisme" i d'"excursionisme" com a complement de la catequesi, impregnats de filosofia del Cau i de nazionalisme rampant, han fet mella inclòs amb la gent llibertària. per què collons hem de pujar a un cim amb una senyera (ni què sigui l'adaptació d'aquesta al nom propi d'un grup muntanyenc)...? "Hem conquerit un cim"? La muntanya "ens permet" si la meteorologia es favorable assolir una travessa, un couloir, un pic... o un avenc o un engorjat... Té aquesta gran cortesia amb nosaltres i hem de plantar un símbol de domini, de parcelació de la Terra al cim de l'Everest o de l'Aneto?

Salut, ecologia, anarquia... i mantinguem la muntanya (i els forats) neta de merda (de merda burgesa inclosa, en forma de banderes).
Re: Unió de grups excursionistes llibertaris
12 abr 2013
picot, estàs malalt. Titllar de "nazionalista" que uns nanos pugin a un cim amb una bandera catalana no ho fan ni els d'intereconomía.
A més, el teu atac preventiu fa pudor de paranoia. En fi, queda avisat tothom contra aquest pájaru.
Re: Unió de grups excursionistes llibertaris
13 abr 2013
Unes simples preguntes:

1)- Per què presupones què ni a mi ni a ningú li imprta una merda el què facin o deixin de fer a Intereconomia?

2)- Quina limitació suposa el què puguin dir o deixar de dir a la caverna espanyolista amb poder o no poder defecar-se en la merda "autòctona" (o caverna "catalanista")...? Què passa, què la catequesi i la menjada de tarro als "nanos" (com tu dius) és acceptable perquè per comptes de BI-barrada (com en temps de la OJE) és QUADRI-barrada...??!!

3)- Quan dius "tothom" (queda avista), presupones què t'adreces a algún col·lectiu? qui són aquests "tothom"? tú i quanta més?

Si clavar una bandera a un cim no és nacionalismo, els llops són vegans. Toca't els collons
Re: Unió de grups excursionistes llibertaris
13 abr 2013
luke maricón!
Re: Unió de grups excursionistes llibertaris
17 abr 2013
pinsa, primer de tot nosaltre no clavem cap bandera en lloc (no inventis) mai!! segon, ja que som una unio de grups cadaqun pot portar la bandera que vulgui, per ferse una foto en el moment de arribar al pic, per lo tant criticar aixo demostres ser nazi i intolerant. ni sortim de caus ni de splais. som penya entre 27 y 50 anys que ens agrada la muntanya i tenim en comu que som llibertaris i per lo que demostres amb molta mes educacio que tu, i tho dic amb paraules que entenguis.

i jaimito cobart!!!!!! no utilitzis aquesta web per jilipollades, les coses a la cara!!!
Sindicat Terrassa