Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
[vídeo i notícia] Manifestació Casal Popular de Gràcia
09 abr 2013
[La Directa] Mig miler de manifestants a la Vila de Gràcia contra el desallotjament del Casal Popular
IMG_7932.jpg
IMG_8000.jpg
BHWkXa6CIAASRQZ.jpg large.jpg
Més de cinc-centes persones han pres aquesta tarda els carrers de la Vila de Gràcia per protestar contra desallotjament del Casal Popular. Les manifestants han sortit de la Plaça Revolució passat dos quarts de vuit de la tarda i han recorregut els carrers del barri cridant consignes a favor de l’okupació i contra l’Ajuntament, els bancs i les immobiliàries. La marxa ha passat per les principals places i carrers de la vila i s’ha aturat davant la seu del districte, fortament custodiada pels antiavalots de la Guàrdia Urbana, on dues joves han llegit un comunicat condemnant el desallotjament i reafirmant-se en la ocupació com “una eina indispensable per assolir els nostres objectius polítics”. En aquell moment, també s’ha llegit un manifest en suport al jove antifeixista a qui la fiscalia demana tres anys de presó per una baralla durant l’Onze de Setembre de 2008. Acte seguit, la manifestació ha enfilat el carrer Gran de Gràcia, on s’han produït destroces a mitja dotzena d’entitats bancàries mentre les manifestants cridaven consignes contra el capitalisme. Paral·lelament i durant tot el recorregut, s’han dut a terme pintades, fins que a la cruïlla dels carrers Astúries i Torrent de l’Olla, una membre d’Arran Gràcia ha desconvocat la mobilització megàfon en mà.

Posteriorment, un part de les manifestants han abandonat l’indret a l’hora que desenes de persones han abocat contenidors per impedir el pas dels antiavalots i han baixat pel carrer Torrent de l’Olla fins les immediacions del Casal Popular, que romania custodiat per cinc furgonetes de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra. En aquells moments, el antiavalots han dut a terme la primera càrrega provocant que les activistes es desplacessin fins al carrer Verdi per accedir de nou a la Plaça Revolució. Després de reagrupar-se, un centenar de persones ha avançat pel carrer Terol fins a la cruïlla dels carrers Ros de Olano i Torrent de l’Olla, on els antiavalots han carregat per segona vegada provocant corredisses i deixant al seu pas diverses persones contusionades i un jove amb un trau al cap fruit d’un cop de porra. El vespre ha acabat quan les darreres manifestants s’han dissolt en petits grups, evitant el fort dispositiu policial d’antiavalots i policia secreta que ha ocupat els carrers de la Vila durant tot el dia.

Desallotjament anunciat

L’Assemblea de Joves de Gràcia va ocupar el Casal Popular el febrer de 2002 i estava en perill de desallotjament d’ençà la tardor del 2009, quan es va fixar la data del judici per la via civil -després de que la penal s'arxivés- i es reclamava a les ocupants 30.000 euros, en concepte de caució pel danys ocasionats, per poder personar-se com a part del procés.
Sense que la part denunciada es pogués presentar a judici per la impossibilitat de pagar la quantitat exigida, el jutge va sentenciar favorablement a la única propietària dels tres locals ocupats. Els darrers dos anys s’havien presentat diversos recursos, però finalment el jutge els va desestimar i va dictar data de desallotjament oberta per les dues primeres setmanes de febrer. Durant aquest període, les joves de Gràcia van fer guàrdia a l’espera de l’operatiu policial que havia de fer efectiva l’ordre de desallotjament. Una filtració va frustrar el primer intent de la policia el passat 11 de febrer, provocant que el jutjat emetés un nou auto a la comissaria dels Mossos de Gràcia per duu a terme el desallotjament entre l’1 d’abril i l’1 de juny. Finalment, dilluns 8 d’abril els Mossos d’Esquadra han esbotzat la porta del Casal Popular per acabar amb el que ha estat el principal punt de trobada de les joves de la Vila de Gràcia els darrers onze anys
Mira també:
http://www.btv.cat/btvnoticies/2013/04/08/manifestacio-a-gracia-contra-el-desallotjament-del-casal-popular/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [vídeo i notícia] Manifestació Casal Popular de Gràcia
09 abr 2013
Ànims per la gent combativa de la vila de Gràcia .
No podem deixar que la política repressiva de CIU contra els espais alliberats triomfi.
Un desallotjament , 1,10,100,1000 okupacions!!!
Re: [vídeo i notícia] Manifestació Casal Popular de Gràcia
09 abr 2013
Tornem a fer bona aquella frase de "Desalojos son disturbios"!!
Re: [vídeo i notícia] Manifestació Casal Popular de Gràcia
09 abr 2013
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
Més fotos de naciodigital.cat sobre la mani:

http://www.naciodigital.cat/galeria/1723/pagina1/aldarulls/gracia/protes
Re: [vídeo i notícia] Manifestació Casal Popular de Gràcia
09 abr 2013
Home, "disturbios"... És cert que hi ha un canvi qualitatiu en la resposta al desallotjament i no hi ha dubte que això és positiu, però els "disturbios" encara queden lluny. No obstant aquest és el camí, anar agafant confiança i força fins poder fer el que s'hagi de fer amb seguretat. Ànims, que hi tornem!
Sindicato Sindicat