Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La Intersindical-CSC escull Carles Sastre com a nou Secretari General
07 abr 2013
La Intersindical-CSC, que ha ha celebrat aquest dissabte a Barcelona el seu 5è Congrés Nacional, ha escollit el militant històric independentista Carles Sastre com a Secretari General.
carles-sastre-59872.jpg

Fins ara Sastre portava exercint des fa uns anys com a Secretari d'Acció. Ara emprendrà la direcció del sindicat nacional en substitució d'Isabel Pallarès, que era al capdavant de l'organització des del 1998.

L'elecció de Sastre ha comptat amb el 98% dels delegats, que han donat suport a la seva candidatura de Sastre.

SOM! (acrònim de Sindicalització, Organització, Mobilització) ha estat el lema escollit per aquest 5è Congrés, durant el qual s'han aprovat dues ponències centrals, sindical i d'organitzativa, aprovades amb un ampli suport dels assistents.

La I-CSC ha acordat enfortir el perfil independentista de l'organització, i al mateix temps reforçar l'alternativa sindical i acumulant força "des de la constatació que la lògica del pactisme s'ha acabat."

Durant el congrés també s'ha aprovat una resolució per la defensa dels serveis públic, contra les retallades i per la "la participació de les classes populars en la pressa de decisions."

També s'ha aprovat per unanimitat una resolució que reclama l'alliberament de l'exsecretari general del sindicat basc LAB Rafa Díez Usabiaga, empresonat per causes polítiques.

Carles Sastre, una trajectòria de dècades de lluita

Sastre va néixer l'any 1955 a L'Hospitalet (Baix Llobregat) i va militar al Front Nacional de Catalunya (FNC) durant els primers anys setanta, mentre estudiava Economia a la univeristat. El juny de 1977 va ser detingut i empresonat, i després d'haver passat per la presó Model de Barcelona i per la de Segòvia, i va sortir al carrer per un decret d'amnistia que només va tenir validesa dos dies, els dos que va tardar Martín Villa a presentar un recurs que, en ser acceptat, modificava la decisió inicial i suposava l'ordre de recerca i captura de diversos independentistes, que mai es van afavorir de l'amnistia que alliberava els presos polítics a l'Estat.

Des de la clandestinitat, primer residint a París i posteriorment a la Catalunya Nord, Carles Sastre va participar en la creació de Terra Lliure i va formar part de la seva Direcció Executiva fins al gener de 1985, quan va ser detingut a Puigcerdà juntament amb la seva companya Montserrat Tarragó i Jaume Fernàndez. Després va ser condemnat per l'Audiencia Nacional a 48 anys de presó, i va ser empresonat durant més d'onze anys a les presons de Carabanchel, Sòria i Lleida. Va sortir en llibertat parcial el 1996, sent el pres polític de Terra Lliure que va romandre més anys a la presó. Un cop en llibertat va començar a treballar per a la Intersindical-CSC, assumint diverses responsabilitats.

Sastre col·labora amb Llibertat.cat periòdicament amb articles d'opinió, dedicats especialment a economia i l'activitat sindical.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2013/04/la-csc-i-escull-carles-sastre-com-a-nou-secretari-general-del-sindicat-21298

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Intersindical-CSC escull Carles Sastre com a nou Secretari General
07 abr 2013
Bueno el resum ràpid de tanta palla absurda és que perd la direcció els pro-ERC (Isabel Pallarés) i la guanyen els pro-CUP (Carles Sastre).

Vaja, que les cup cada cop tenen més "influència" en el sindicalisme en diversos graus, per poc influent que aquest sigui. No ja pels ultres de l'EI (COS) que és lògic, sinó I-CSC, CGT, IAC (el David Fernandez és d'aquest), CO.BAS i fins i tot hi ha un grup de gent de la CNT bastant pro-CUP.
Re: La Intersindical-CSC escull Carles Sastre com a nou Secretari General
07 abr 2013
Estem en expansió, som com el gas mostassa, greument tóxics. La nostra ombra creix i us amenaça amb convertir-vos a tots al radicalisme de les CUP i a emborratxar-vos amb el ball frenètic de la nostra sardana boja i el nostre espatarrant ball de bastons dels cupaires
Re: La Intersindical-CSC escull Carles Sastre com a nou Secretari General
07 abr 2013
A la CNT no hi ha cap grup pro-cup, en tot cas algunes persones que l'han votat. Si fins i tot el sindicat que alguns consideren més pro-cup com Olot rebutgen la via parlamentària. Confoneu sentir-se català, en ser catalanista o independentista (estatista). La CNT afortunadament té molt clara la seva línia anarcosindicalista i no hi han grups ni pro-cup, ni-pro res. En tot cas afiliats que a nivell individual poden votar la CUP, ICV, ERC etc,etc. És un sindicat de treballadors, no un grup anarquista.
Re: La Intersindical-CSC escull Carles Sastre com a nou Secretari General
07 abr 2013
No home, ni a la CNT ni a cap sindicat. Però és evident que algunes opcions tenen un determinat pes, i que en cada sindicat és diferent.

Per exemple, a la CGT la CUP hi té més influència que a la CNT, i en aquesta, és un error reduir-ho a Olot (det fet, mira que et dic, dubto que sigui la que té proporcionalment més "simpatitzants" de la CUP aquests d'Olot, abans tiraria jo per altres indrets, malgrat que sí que és la que públicament pot fer un treball conjunt sense tabús).

Suposo que quan es diu pro-CUP s'enen que no és el mateix que la CGT elegís com a secretari general al Jordi Martí Font que a algú de CGT-Barcelona, per exemple. Sense have-hi cap grup, sí que indica coses (com indica que a la I-CSC el relleu d'una tirant a ERC a un tirant a la CUP).

Aclaro: no sóc de cap sindicat jo. Però a l'anticapitalisme ens coneixem totes, no és un poble tan gran.
Re: La Intersindical-CSC escull Carles Sastre com a nou Secretari General
07 abr 2013
els de la IAC , que tenen que dir dels funcionaris torturadors ,alguns torturadors del moti de 4 camins son de CATAC Presons federada a la IAC.

mira i escolta

http://torturesquatrecamins2004.wordpress.com/

http://www.ivoox.com/motin-de-la-carcel-de-quatre-camins-audios-mp3_rf_1
Re: La Intersindical-CSC escull Carles Sastre com a nou Secretari General
07 abr 2013
(Potser en altres llocs és la CNT qui no té tabús per realitzar actes conjunts amb altres organitzacions i l'EI si que en té).
Re: La Intersindical-CSC escull Carles Sastre com a nou Secretari General
08 abr 2013
Sí, aixó, per qué CATAC defensa, conjuntament amb els feixistes de UGT i CC.OO., als torturadors de quatre camins ?

Què IAC algú?

http://torturesquatrecamins2004.wordpress.com/juicio-a-los-torturadores/

El silenci és complicitat i portar la defensa de torturadors, és formar part del sistema de tortura.

Fora caretes!
Al feixisme se'l combat, no se'l defensa!
Re: La Intersindical-CSC escull Carles Sastre com a nou Secretari General
08 abr 2013
La iac si que es un sindicat combatiu, si... amb la seva brigada de torturadors... en fernandes es de la iac??
Re: La Intersindical-CSC escull Carles Sastre com a nou Secretari General
09 abr 2013
Puto lumpen, ara el personal de presons serà torturador. Que els vostres parents deixin les drogues i deixin de robar als treballadors i podran viure lliures en la democràcia burgesa. Us penseu que en una societat socialista podrien campar lliures tal com es comporten? Que s'ho facin mirar al proyecto hombre, no et fot...
Re: La Intersindical-CSC escull Carles Sastre com a nou Secretari General
09 abr 2013
I tu deixa la teva memocracia, cabró!

Ara resulta que els xorisos, lladres i drogadictes no son els del govern, els banquers i tota la seva colla de mangants, empresaris i polìtics.

"Al proyecto hombre" que vagi ton pare i tu amb ell, desgraciat llepador de culs apoltronats plens de farlopa. Narcotraficant de merda.

Volem saber si la IAC dona suport als torturadors de quatre camins i si CATAC també!
Sindicat Terrassa