Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Comunicat de L'armadillo, habitatge ocupat a la Vila de Gràcia
05 abr 2013
Des de el passat 11 de febrer unes famílies i un grup joves amb el suport de la comissió d’habitatge de l’assemblea de la Vila de gràcia vam entrar a viure en unes vivendes entre carrer San Salvador i carrer Santa Clotilde.

L’ocupació sorgeix en primer lloc de la necessitat d’una vivenda per les famílies i els joves que ens hem trobat sense un lloc on viure pels elevats preus de les vivendes a Gràcia. En segon lloc l’ocupació és una estratègia per denunciar l’especulació immobiliària a la vila que està transformant gràcia en un barri per turistes i rics.

Ara, després d’un mes de l’entrada ens hem instal•lats; els primers dies les prioritats han sigut repartir-nos les tasques per cobrir les necessitats bàsiques de totes les ocupants per què puguem viure dignament. Les persones que vivim en els bloc ocupats conformem un grup molt divers composat per 5 famílies i 4 grups de joves. Actualment som 23 persones d’edats que van des dels 3 mesos fins al 40 anys.

Un bon nucli d’aquestes persones ens coneixem prèviament a l’entrada i durant aquest primer període hem estat enfortint els lligams entre nosaltres, l’objectiu és treballar conjuntament per tal que l’Armadillo pugui funcionar com una comunitat en què juntes s’enfronten els problemes i els recursos es reparteixen segons les possibilitats de cadascuna. Ens reunim un cop per setmana per tal de parlar de la gestió de l’edifici, així com la resolució de les problemàtiques i la programació d’activitats del grup

Moltes de les persones que formem part de l’Armadillo és el primer cop que ens trobem en la situació d’ocupar, per tant l’Armadillo per nosaltres, a més d’una necessitat és una experiència en que estem aprenent moltíssim les unes de les altres, formant una xarxa de suport entre les ocupants i amb tots els col•lectius i les persones a títol individual del barri que ens estan donant eines i molta força per tal que el projecte tiri endavant.

L’armadillo ens agradaria que fos un punt d’unió entre diferents lluites i volem reforçar aquesta connexió implicant també a totes les veïnes que vulguin conèixer el projecte.

L’armadillo
Juntes ho podem tot!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de L'armadillo, habitatge ocupat a la Vila de Gràcia
05 abr 2013
L'Armadillo resisteix!!
Visca!
Re: Comunicat de L'armadillo, habitatge ocupat a la Vila de Gràcia
05 abr 2013
anims i endavant!
Quina gran iniciativa!
Sindicat Terrassa