Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
animem a la classe treballadora a passar a l’acció. Contra l'atur ocupem l'empresa
02 abr 2013
Davant de les 6 milions de persones expulsades del món del treball, als gairebé 2 milions de famílies sense cap tipus d’ingressos, a les retallades socials, laborals i de les llibertats públiques, enfront d’un sistema corrupte, injust i desigual, enfront del robatori generalitzat de les arques públiques per part de la classe política i la patronal al tancar empreses, la CGT passa a l’acció amb la proposta “Contra l’atur, Ocupa l’empresa. Autogestió”.

En la CGT, creiem que és l’hora que el conjunt de la classe treballadora i de les persones que aquí vivim donem un salt cap a endavant en les nostres propostes i plantejaments a partir de la necessitat de repartir la Riquesa i el Treball.

Per a revertir la situació d’emergència social que el conjunt de la població sofrim, des de la CGT, plantegem una exigències senzilles i clares:

Qualsevol empresa abans de ser tancada s’ha de possibilitar la seva cessió en usdefruit al col·lectiu de treballadors i treballadores disposat a fer-se càrrec de la mateixa, de la seva viabilitat i producció, amb ajuda pública per al seu reflotament i assessorament. (Acords del XVI Congrés de la CGT).

Els poders públics promouran eficaçment les diverses formes de participació en l’empresa i fomentaran mitjançant una legislació adequada, les societats cooperatives. També establiran els mitjans que facilitin l’accés dels treballadors a la propietat dels mitjans de producció (Art. 129.2 de la constitució de 1978).

Recordem que actualment, l’ocupació s’està creant gràcies a que els i les treballadores acceptem la baixada de salaris per a impedir acomiadaments. Si som les i els treballadors qui estem creant ocupació amb els nostres diners, hauríem d’exigir la propietat de l’empresa que ens correspongui.

En aquest context de crisi/estafa, des de la CGT, exigim que els diners públics serveixin per a ajudar a les i els treballadors, a la població més desfavorida, per a seguir mantenint l’ocupació i no per a tancar empreses, ni per a rescatar a la banca o pagar un deute il·legítim.

Des de la CGT animem a la classe treballadora a passar a l’acció, a no acceptar amb resignació el tancament de més empreses ni més ERO, i fem una crida a quedar-nos amb les empreses, una crida a participar en aquest procés d’autogestió cooperativa i reivindicativa.

Pels nostres drets … … Contra l’atur, Ocupa l’empresa. Autogestió!

Confederació General del Treball (CGT)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: animem a la classe treballadora a passar a l’acció. Contra l'atur ocupem l'empresa
02 abr 2013
Que cachondos estos de la CGT, primero firman despidos y ahora animan a los trabajadores a ocupar las empresas. Ah, ahora lo entiendo, eso de los despidos era una estrategia hacia la autogestión obrera!

http://madrid.democraciarealya.es/2011/11/25/en-solidaridad-con-el-compa/

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2012/11/23/catalunya/1353701707_664931.html

http://www.nodo50.org/sindicatosut/index.php/es/editar-noticias-sindical

http://old.kaosenlared.net/noticia/cgt-ccoo-ugt-firman-ere-manda-calle-1

http://esparreguera.cnt.es/index.php/noticies/38-sindical/142--seat-ugt-
Re: animem a la classe treballadora a passar a l’acció. Contra l'atur ocupem l'empresa
02 abr 2013
mes diners publics es el ke exigiu!
canvieu d'una puta vegada el negre i vermell, feu putu fatic!
Re: animem a la classe treballadora a passar a l’acció. Contra l'atur ocupem l'empresa
02 abr 2013
Fa temps que sentins als dirigents polítics i als seus tertulians que sortirem de la crisi en una determinada data. Desgraciadament aquesta data no arriba mai i cada dia s'on m'es les persones que es queden sense feina o sense cap prestació i viuen o sobreviuen de la caritat de familiars.

Cada vegada estic més convençuda que al Govern central no li interessa que sortim d' aquesta debacle financera per a tindre els i les ciutadans/es sotmes@s en estat de pànic perllongat que deriba en indefensió apressa.

La desigualtat és una de les causes i també una conseqüència. Senyories del PP no ens enganyin més. Hem caigut en aquesta crisi arran de la bombolla inmobiliària i financera, però en aquests moments estem a merçè d´una dreta popoulista més preocupada per refer-se de les seves controversies internes (Barcenas, Gurtel, Feijóo, etc) que de redreçar la situació.
Sindicat Terrassa