Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
primer municipi vallesà que demana la dimissió del rei espanyol
28 mar 2013
mollet del vallès esgotada per tanta monarquia
El ple municipalaprova una moció d'ICV-EUiA que també reclama obrir un procés participatiu en què les veïnes de la ciutat escullin entre monarquia borbònica o república democràtica. El ple de l'Ajuntament de Mollet ha aprovat reclamar l'abdicació del rei

vots a favor del PSC, CiU, ICV-EUiA i Ara Mollet-ERC, i els vots en contra del PP, una opció en què reclama l'abdicació del Rei, al considerar esgotat el model de monarquia actual. La moció, presentada pels ecologistes socials, també reclama que s'obri un procés constituent perquè "el poble pugui escollir lliurement la forma d'estat entre monarquia i república".

L'acord defensa la democràcia participativa per aconseguir la forma d'estat i de govern que desitgin els molletans, i rebutja qualsevol persona que "privi" de la defensa del dret dels pobles de l'Estat espanyol a la construcció de la tercera república. "Al desgastat model de monarquia s'afegeix una imparable pèrdua de legitimitat de la institució", argumenta el text aprovat pel ple. La moció també recorda com en els últims mesos la monarquia ha estat esquitxada per casos de corrupció, a la vegada que creix el suport cap a un model de república.

Com tots els anys, la moció original presentada per la coalició roig i verda incloïa la petició de que la bandera republicana tricolor onegés al masteler de l’Ajuntament el dia 14 d’abril, però aquesta iniciativa va ser retirada per tal d’assolir el major consens possible amb les altres forces polítiques, que finalment van donar suport a la moció. Es dóna la circumstància que fa només uns mesos el ple

This work is in the public domain

Comentaris

Re: primer municipi vallesà que demana la dimissió del rei espanyol
29 mar 2013
Monarqui o República, poc importa mentre seguim oprimits per un Estat que a més a més és brutalment capitalista.
Re: primer municipi vallesà que demana la dimissió del rei espanyol
01 abr 2013
L'única manera de desempallegar-nos de la monarquia, ara per ara i a curt termini, ja sabeu quina és. I és evident que cal canviar de sistema econòmic però no podem permetre que el cap de les forces armades espanyoles continui vivint de nosaltres, ni que un estat ocupat governat per un partit que no condemna el franquisme (com tots els seus votants) ens continui espoliant colonialment. Se'ns ha mostrat un cop i un altre que el sostre constitucional postfranquista és un impediment per al poble català. Si fins i tot la rata neoliberal de l'artur mas volia fiscalitzar els dipòsits bancaris i li van dir que era inconstitucional! I no podem lluitar contra el frau fiscal si no tenim hisenda pròpia. Ni capitalisme ni espanya. Qui renuncií a qualsevol de les dues s'està posant davant del poble i ha de ser aixafat.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more