Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
[COS] Suport a les vagues del maig de les escoles bressol municipals
19 mar 2013
Nou atac de CiU contra el model d’escola bressol municipal pública: treballadores i famílies hi responen amb una vaga per al maig del 2013. La COS hi donem suport
La Coordinadora Obrera Sindical (COS), des de la secció d’Educació, donem tot el nostre suport a les treballadores que han emprès el combat en defensa del model d’Escola Bressol Municipal, conjuntament amb les famílies, i per la seva extensió. L’any 2012 es van unir famílies, mestres, educadores, directores, educadores de suport i estudiants d’Educació Infantil per defensar el model d’escola bressol pública i de qualitat. També ho feren per defensar la qualitat pedagògica que a nivell d’escoles bressol es dóna a tots els infants i famílies i que no volem deixar de banda, ja que és un dels eixos que ens mou com a educadores. D’altra banda som conscients del deteriorament de les condicions laborals que estem patint les treballadores. Tant a nivell pedagògic com a nivell laboral tenim clar que aquest és un procés engegat des de la mateixa burgesia i els seus representants polítics i que, en conseqüència, cal organitzar-nos per fer-hi front. Per aquesta raó els col·lectius d’escoles bressol municipals, amb totes les agents que hi participen, iniciem un altre cop trobades: a fi de poder-nos organitzar i ser capaces de fer front a les noves mesures que des d’aquest curs 2012-2013 ja s’estan aplicant:

• Augment d’infants per aula.

• Disminució d’hores de les educadores de suport.

• Inici de les privatitzacions.

Arran d’aquestes mesures, des de l’assamblea de treballadores d’escoles bressol municipals i espais familiars i junt amb les famílies, es van iniciar unes jornades de lluita que es van concretar en tres dies de vaga plens de contingut reivindicatiu. No obstant això, aquest mateix curs ens han fet saber que les agressions cap a les escoles bressol no s’aturen aquí i que ja tenen un nou programa d’actuacions. Cal remarcar que els sindicats representats a l’EB (CCOO i UGT) no van informar les treballadores d’aquestes noves mesures fins que una part d’aquestes ja s’estaven aplicant. De moment, les noves mesures que CIU imposa –a més a més de les ja esmentades–, impliquen, per un cantó, abaixar el salari un 15% (aproximadament 200 euros mensuals) a les interines i substitutes –que són prop de la meitat de la plantilla– i a les futures companyes contractades; i, per l’altre cantó, impliquen reduir la jornada i el salari de les treballadores de cuina.

A CiU, la privatització dels serveis públics els està sortint de franc. A més, tot això significa desatendre la gent més vulnerable –els infants–, i menysprea la feina de les vetlladores, de les mestres i del personal que atén els infants amb necessitats educatives especials. No oblidem que també és una ofensa a la igualtat d’oportunitats entre els homes i les dones. CiU reserva a les dones treballadores el paper de mares a temps complet i les relega a la cura de la llar i al treball submergit sense contemplacions. Quines feines precaritza? Les feines en què les dones són més representades. I després discursejaran sobre la conciliació del temps de cura familiar i el del treball, mentre es condemna a la misèria econòmica milers de treballadores. CiU no té cap intenció d’aturar-se: pretenen aniquilar el model públic d’escola bressol perquè els centres esdevinguin aparcaments d’infants. Per aquest motiu cada cop som més les persones que pensem que el sistema capitalista que ells defensen està tan podrit i és tan injust que evidentment no ens convé. Que hem de lluitar per construir altres models de treball i de societat. I que aquests models són possibles si repartim la riquesa i els treballs. Per tot plegat expressem la nostra solidaritat amb la lluita de les companyes de les Escoles Bressol Municipals i els espais familiars!!!

( Vegeu: http://escolesbressolindignades.wordpress.com/ )

PER DEFENSAR L’EDUCACIÓ PÚBLICA I L’EMANCIPACIÓ SOCIAL

LA LLUITA ÉS L’ÚNIC CAMÍ

COORDINADORA OBRERA SINDICAL

educació@sindicatcos.cat http://coseducacio.wordpress.com/


Barcelona, 15 de març del 2013

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat