Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : globalització neoliberal : corrupció i poder : criminalització i repressió : immigració
21Març Dia Internacional contra el Racisme i la Xenofòbia
19 mar 2013
El Dia Internacional contra el Racisme i la Xenofòbia és per a SOS Racisme Catalunya una data per homenatjar, reivindicar i celebrar.

Homenatgem les persones que van ser assassinades mentre defensaven els seus drets a Sharpeville, Sudàfrica, el 21 de març del 1960, i totes les altres víctimes del racisme i la xenofòbia.

Reivindiquem el valor de l’antiracisme com un element clau per construir una societat cohesionada, diversa i justa. La societat que volem. Però no com un valor per penjar d’un quadre a la paret, sinó una eina per fer servir a la nostra vida diària, en el dia a dia.

Celebrem que som moltes les persones que lluitem pels drets humans i creiem en la igualtat de drets i oportunitats, i aquest dia internacional ens ofereix l’excusa perfecta per trobar-nos i festejar-ho.

Per tal de compartir-ho amb la ciutadania, hem organitzat una sèrie d’actes als que us convidem a participar-hi:

10.30h - Presentació del quart Informe sobre l’estat del racisme a Catalunya.

L’Alba Cuevas, directora i portaveu de SOS Racisme, i l’Alicia Rodríguez, responsable del Servei d’Atenció i Denúncia per a les Víctimes de Racisme i Xenofòbia (SAiD), ens exposaran els elements més destacats de l’any 2012 en matèria de racisme i xenofòbia.

L’informe recull la memòria anual del SAiD i els casos atesos, una selecció de fets recollits pels mitjans de selecció i articles d’opinió de persones expertes.





On es farà? A la seu de la FCONG. Carrer de les Tàpies, 1-3 Barcelona

[Acte públic també obert a premsa. Es prega confirmar assistència.]

12h (aprox) – Acte simbòlic- ANUL·LAT!!

Ens sap greu informar que degut a problemes d’organització ens hem vist obligades a posposar l’activitat de denúncia.

Però les accions contra les retallades en Sanitat es continuen duent a terme. Us anirem informant!

19h – “Contra el racisme, CULTURA”

El cinema, el teatre, la música, la literatura… històricament han tingut un paper important en la lluita pels drets humans i en la difusió de valors com l’antiracisme. Volem reflexionar-hi i gaudir-ne fent un tast de diferents manifestacions culturals i amb la participació de persones expertes o representatives del tema.

El cinema: El Director del Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona, en Toni Navarro, ens presentarà dos curts projectats al festival, i obrirà la reflexió de quin paper té el cinema en la lluita pels drets.
Els curts projectats serán: “Gap” (Kristina Grozeva, Bulgaria, 2008) “Una munió de nens furiosos colpeja a un petit nen diferent. Qui guanyarà? La ràbia o el sentit comú?”. I “Chiamatemi Ishmael” (Paolo Briguglia, Itàlia, 2011) “Quina és la distància enter els nostres desitjos i la nostra condició de vida? Pot un noi de Senegal acabat d’arribar a Palermo, esperar convertir-se en un ciutadà italià ordinari?”
La literatura: Yezid Arteta ha estat membre de les FARC i presoner polític. Actualment és escriptor i membre de l’Escola de Pau de la UAB. Ens explicarà la seva experiència de fer literatura des de l’adversitat.
El Teatre: Melanina Brown és el personatge creat per l’actriu i cantant Cecília Bellorín, que parla sense embuts dels negres, explica anècdotes de negres… coses de negres! Una aportació d’espectacle ple de vida, ironia i crítica antiracista!
La música: els components d’aquest grup de música porten mil històries al damunt, i ens ho transmetran amb la seva música. All in 1 en Reggae Jam Session amb la participació de OShanguin-i i Malabo Root Foundation tancaran l’acte.
També comptarem amb la intervenció especial de Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra (BGKO). Defineixen la seva música com un recull de “la cultura musical dels gitanos dels Balcans, Romania, Hongria, Polònia i l’Orient Mitjà. La BGKO també reinerpreta en clau moderna klezmer, la tradició dels emigrants jueus a l’Europa de l’Est”.
On es farà? Antic Teatre. Carrer Verdaguer i Callís, 12 Barcelona (al costat Palau de la Música.

Seguiu totes les novetats a través de l’esdeveniment de la nostra pàgina al Facebook (aquí).
http://www.facebook.con/events/316121295157687/?ref=22
Mira també:
http://www.sosracisme.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 21Març Dia Internacional contra el Racisme i la Xenofòbia
21 mar 2013
Espero que vayan racistas y xenófobos a estas charlas. Ellos son los que realmente necesitan participar y aprender. Se debe hacer un esfuerzo para invitarlos...

MS
Sindicat Terrassa