Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Escorcoll rere les passes de Delgado, ex-alcalde de Calvià ara conseller del govern balear
17 mar 2013
Investiguen la suposada adjudicació irregular de Ràdio Calvià durant els vuit anys que va fer de batle. Entre els delictes, s’hi trobarien els de prevaricació, malversació de diners públics, suborn i tràfic d’influències



M.R.P./Agències | 17/03/2013 | La Justícia investiga la suposada adjudicació irregular de Ràdio Calvià. Agents de la Guàrdia Civil escorcollaren ahir l'Ajuntament per obtenir els expedients de la concessió de la ràdio municipal en l'etapa de Carlos Delgado (PP), actual conseller de Turisme i Esports, al capdavant de batlia. Antonia Pastrana, actual cap de Comunicació del Consistori calvianer, n'era la beneficiària.

La inspecció es produí a instàncies del Jutjat d'Instrucció número 12, del qual és titular María Carmen González, que investiga una querella presentada pel PSOE contra Delgado, Pastrana; l'excap de Comunicació de Delgado tant a la batlia com ara a la Conselleria, María José Merino; i el batle actual, Manuel Onieva(PP), per haver seguit el mateix procediment que el seu predecessor. Els delictes que s'investiguen fan referència a una presumpta prevaricació, malversació de cabals públics, suborn i tràfic d'influències. La investigació es trobaria sota secret.

El fiscal Miguel Ángel Subirán i el capità Bartolomé del Amor, cap de la Policia Judicial, dirigiren les actuacions d'ahir. Els agents de la Benemèrita arribaren a l'Ajuntament de bon matí i hi desenvoluparen els escorcolls fins al migdia. En sortiren amb moltes capses i documentació. La intervenció policial generà una gran expectació entre els veïns. Tot i els escorcolls i les accions per recaptar proves, fonts de la investigació descartaren que es poguessin registrar detencions.

Els socialistes apunten en la querella presentada divendres de la setmana passada que entre el 2005 i 2011 el Consistori hauria tramitat una quinzena d'expedients de contractació de Ràdio Calvià a Antonia Pastrana per un import d'1,3 milions d'euros. Segons el grup de l'oposició, de totes les contractacions, cinc foren per un procediment negociat sense publicitat; tres, per contractes menors, i la resta, per concurs.

Es dóna la circumstància que una sentència judicial anul·la recentment la concessió del 2009 a Pastrana per dur a terme els treballs de producció i realització de la programació de l'emissora, a més de l'explotació de la publicitat de la ràdio. Tot plegat sumava 80.000 euros per quatre mesos de programació. Aquesta concessió es féu a través d'un procediment negociat sense publicitat. I fou després de l'anul·lació que els socialistes anunciaren, el novembre passat, que durien la resta de concessions davant la Fiscalia per si podia haver-hi irregularitats. No fou, però, fins fa una setmana que els serveis jurídics del partit decidiren presentar una querella. En aquest sentit, Antonia Pastrana ja indicà en el seu dia que ella mai no havia rebut cap "tracte de favor" i que les feines per a les quals havia estat contractada s'havien fet de manera corresponent.

Actualment, el servei de la ràdio municipal depèn d'un altre concessionari, FernandoLópez Hinojosa, a qui es relaciona, tanmateix, amb Pastrana. Pastrana ara és càrrec de confiança de l'equip del batle Onieva. El pressupost de la ràdio municipal s'har reduït a la meitat amb relació a les partides que hi destinava Delgado.





























font original:::
http://dbalears.cat/actualitat/balears/guardia-civil-escorcolla-ajuntame

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat