Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : xarxa i llibertat
The Pirate Bay, primera pàgina de descàrrega il·legal del món, s'instal·la a Barcelona
07 mar 2013
La plataforma d'origen holandès continua mofant-se de la justícia
Actualitat

El principal anuari mundial de pel·lícules per descarregar il·legalment, The Pirate Bay, que reivindica una evolució de la propietat intel·lectual, s'ha hagut de traslladar de Suècia, on és objecte de persecucions judicials. Aquesta pàgina web emblemàtic, amb alt nivell de freqüentació, rep a Barcelona l'acollida activa del partit Pirates de Catalunya, partidari del mateix principi. La principal plataforma de descàrrega il·legal del món, The Pirate Bay, fundada el 2004 al Països Baixos, abandona el seu darrer país d'hostatjament, Suècia, per mudar-se a Catalunya i Noruega. Aquesta pàgina web especialitzada en el sistema "peer to peer", que permet extreure continguts i redistribuir-los a través de la teranyina digital, és perseguida per la justícia i ls agrupacions d’interessos de drets d’autors. Instal·lada a Suècia des de 2010, hi ha rebut el suport del Partit Pirata Internacional, promotor d'una "societat digital lliure" i proveïdor del seu accés a Internet. Aquest component sorprenent del paisatge polític també és present a França, i a Catalunya, a través de Pirates de Catalunya, formació que es va presentar el novembre de 2012 a les eleccions del Parlament de Catalunya.
Refugi digital a Catalunya Sud per als "companys de Suècia"

El trasllat de Pirata Bay cap a l'Europa del Sud, precisament a Barcelona, fet aquest inici de març, s'acompanya d'una oferiment d'espai web proporcionat pels Pirates catalans, sumat a l'ajuda noruega. Aquest curiós refugi polític és conseqüència de l'amenaça de persecucions judicial expressada envers la plataforma delictiva pel grup de defensa del copyright "Rights Alliance". La tria de Noruega i del territori espanyol no és casualitat, ja que les legislacions hi són clements en matèria de penalització dels adaptes de la descàrrega de pel·lícules, música i altres continguts, sense pagament dels drets aferents. Segons Kenneth Peiruza, portaveu dels Pirates de Catalunya, l'"assetjament" viscuda pels "companys de Suècia" justifica aquest refugi, ja que el seu partit assegura la "defensa de l'accés a la cultura", motiu pel qual ha "ofert a The Pirate Bay que vingui a Catalunya, on la legislació els podria protegir".


noticies relacionades

Un servidor d'Internet barceloní ofereix hospitalitat a Wikileaks
http://www.la-clau.net/noticia/5599/un-servidor-dinternet-barceloni-ofer

This work is in the public domain

Comentaris

Re: The Pirate Bay, primera pàgina de descàrrega il·legal del món, s'instal·la a Barcelona
07 mar 2013
se han vuelto locos !!
Re: The Pirate Bay, primera pàgina de descàrrega il·legal del món, s'instal·la a Barcelona
07 mar 2013
Doncs si es queden aquí serà única i exclussivament per incompetència de les autoritats locals, perquè vamos... Ni que això fos un paradís de la llibertat!
Re: The Pirate Bay, primera pàgina de descàrrega il·legal del món, s'instal·la a Barcelona
07 mar 2013
La pela es la pela, oiga!
Sindicat Terrassa