Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
Ruta Herstorica pel Raval. 9 de març. 17h
06 mar 2013
Ruta Hestorica pel barri del Raval.

Dissabte 9 de març a les 17h a la Gata gorda i negra, al final de la rambla del raval.

Per a dones, lesbianes i trans.
Les arrels, les velles llambordes del centre de la ciutat, les ferides que encara broten sang...Recuperar la memòria de les nostres companyes, de les lluitadores, de les empresonades, de les prostitutes, de les migrants, de les desviades... és imprescindible per recuperar la nostra memòria HERstòrica, silenciada i amagada en els llibres d’HIStòria.

La nostra intenció és rescatar referents anarcofeministes* a Barcelona, ja que hem pogut comprovar, que la pròpia HIStòria no es fa ressò de la seva valentia, de les seves iniciatives, del seu combat. Necessitem i cerquem referents de dones anarquistes i feministes, perquè es la nostra lluita i volem créixer i aprendre d’aquestes dones que un dia van lluitar, van donar la vida per ser lliures, per tenir veu, per posar en dubte la dominació de l’home tant en la vida quotidiana com en la lluita. També és una forma d’homenatge, és la nostra manera de recordar la resistència de les dones, l’autoorganització i la solidaritat que existia entre elles.

Els carrers del Raval broten d’història, de vida i de sang, conflicte, desobediència, resistència, revolta, fum i crema de convents, punys alçats i cors valents, broten d’alcohol, prostitució, maltractament, clandestinitat, detencions...volem ser realistes amb el context al qual ens referim destacant el paper de les dones.

El transcurs de la HIStòria ha fet que el nom d’algunes dones quedi emmarcat en fets històrics. Nosaltres volem anar més enllà. Volem recordar a aquelles dones anònimes que eren prostitutes a les Rambles, que eren maltractades a la presó d’Amàlia, que iniciaven un procés d’escola lliure autogestionada... Rebutgem l’ anonimat al que les ha condemnat el patriarcat. No necessitem noms per a homenatjar , no necessitem referències de llibres. Nosaltres tenim la nostra pròpia HERstòria, la nostra lluita pròpia, és per això mateix que sentim en l’anarcofeminisme la manera de lluitar, de seguir al carrer. Sentim la responsabilitat de recuperar nosaltres mateixes a aquestes lluitadores i els hi volem dedicar aquestes línies.


sevaarmarlagorda.wordpress.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ruta Herstorica pel Raval. 9 de març. 17h
06 mar 2013
Em sembla perfecte, i tot i que com a anarcofeministes suposo que no creieu en personalismes crec que no estaria de més recuperar els noms de com més lluitadores anònimes de la història de Barcelona millor, encara que s'hagi de revisar arxius i demés. No per culte a la personalitat ni idolatria, sinó per justícia i per enfortir els referents. Crec que ajudaria a una lluita mancada de referents clars de cara a la galeria, en aquest sentit almenys, a trobar el seu lloc i ser tinguda en compte seriosament d'una vegada per la resta del ghetto barceloní. Potser podeu dir que això no us interessa per res, però és una bona manera, trobo jo, de fer avançar una lluita: trobar còmplices externs. Evidentment no a qualsevol preu. Bé, és una idea, sense més.

D'altra banda, el joc entre HIStory i HERstory pot quedar molt bé en anglès, però no trobo la necessitat d'importar-lo. HERR en alemany és "senyor", i tan aliena és la llengua alemanya com l'anglesa.
Re: Ruta Herstorica pel Raval. 9 de març. 17h
06 mar 2013
a hablar esperanto leñeeeee
Sindicato Sindicat