Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
Fem-nos fortes, la nit és nostra!! manifestació nocturna per a dones, lesbianes i trans
04 mar 2013
FEM-NOS FORTES, LA NIT ÉS NOSTRA!!!

Manifestacó nocturna per a dones, lesbianes i trans
DIJOUS 7 de març 20h Plaça de les dones del 36 (Metro Fontana)


Com una ombra que no oblida el menyspreu de la societat patriarcal, aquest 7 de març, en la vigília del dia internacional de la dona treballadora, les dones, lesbianes i trans, tornem a prendre els carrers. Tornem a reapropiar-nos d'allò que sen's nega ja des de petites mitjançant una educació marcada pels rols de gènere i la marginació a la sexualitat no heteronormativa, reivindicant la nit com a nostra.

Perquè és quan la ciutat descansa,  que podem robar-li una peça de temps al trencaclosques de la nostra quotidianitat.
Quan hem acabat la nostra jornada laboral o les cures imposades, és quan trobem un espai de temps per a nosaltres. On podem transformar els conflictes que vivim des de l'individualitat, per afrontar-los des de la visió col·lectiva, amb la que podem combatre tot allò que ens proposem i fer real el “juntes ho podem tot”.

Escollim la nit per fer-nos visibles als carrers de la ciutat perquè és a la fosca on ens creuen més vulnerables, on es segueixen perpetuant les agressions, i on sovint hi predomina la por i el silenci. Però també és a la nit, quan podem colpejar més fort i per sorpresa a aquells que violen, acomiaden, exploten, medicalitzen, corrompeixen o abusen des de la seva posició privilegiada.
On podem subvertir aquest ordre de les coses, emprant la “sororitat”, l'autodefensa feminista i el suport mutu com la nostra millor arma, fent canviar la por de bàndol.

Aquest any, reapareixem a un altre barri perquè estem pertot. Contaminem l'ambient de feminisme autònom allà on anem i reapropiem-nos dels carrers i les places mercantilitzades per l'especulació, les institucions públiques; omplim els edificis buits.
Assenyalem els culpables de la moda dels cossos estereotipats, de les agressions sexistes, de la penalització de l'avortament, de la discriminació per la preferència sexual o per ètnia i de les polítiques repressives. No necessitem protectors com segurates, policies, nòvios o marits perquè els carrers  ,com la nit, són més segures quan són nostres. No volem protecció més que la nostra resposta.

Durant la nit del 7 de març siguem nosaltres les que no deixem dormir tranquil·lament aquesta ciutat podrida sense que es sentin els nostres crits.

“Obeïm res més que els nostres desitjos, disfrutem del plaer en llibertat, desbaratem el cercat del gènere, teixim xarxes,  empoderem i actuem amb el suport mutu i l'autodefensa feminista. Caminem la nit, el vespre i la matinada, desafiants, irreverents, inconvenients, provocadores i combatives. "  (Extret del manifest del 7 de març de 2012).

SI TOQUEN A UNA ENS TOQUEN A TOTES!
LA NIT ÉS NOSTRA, CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA!


http://sevaarmarlagorda.wordpress.com/
@se_va_armar

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Fem-nos fortes, la nit és nostra!! manifestació nocturna per a dones, lesbianes i trans
05 mar 2013
Manifestación excluyente donde las haya, como si la liberación de la mujer y de la sexualidad no heterosexual fuera cuestión sólo de la mujer y de las personas no heterosexuales...

Me sigue pareciendo que una gran parte del feminismo es estrecho de miras, y esta manifestación para mí es una comprobación más, me produce lástima pensar qué tipo de ideas pueden gestar una convocatoria así, a mi juicio infantil y ridícula.

Por la eliminación de los roles de género, vayamos más allá del feminismo tradicional, por la transversalidad de la lucha antipatriarcal.
Re: Fem-nos fortes, la nit és nostra!! manifestació nocturna per a dones, lesbianes i trans
05 mar 2013
tu eres imbecil.
y tio, por supuesto.
Re: Fem-nos fortes, la nit és nostra!! manifestació nocturna per a dones, lesbianes i trans
05 mar 2013
no hace falta ser tio para estar de acuerdo la verdad.... A mi me parece fantástico pero es cierto que esa insistencia en la exclusividad es bastante contradictorio
Sindicato Sindicat