Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Com confondre les coses: “No somos de derechas ni de izquierdas somos los de abajo y vamos a por los de arriba”
03 mar 2013
La integració total en l'aparell estatal dels partits anomenats d'esquerra, la seva renuncia a defensar els drets de la classe treballadora a partir de la qual es van crear i un llarg etectera de factors han portat a la despolitització de les classes populars que es veuen orfes de discurs i referents per afrontar la terrible agressió que estem vivint avui en dia. Aquest es l'origen d'algunes actituds socials i algunes propostes concentrades en la frase “No som de dretes ni d'esquerres som els d'abaix i anem a per els de dalt”. Tanmateix seguir aquesta manera de pensar es un error fatal, deixa a la classe treballadora encara més indefensa davant aquells que l'estan matxacant, completament orfe de conceptes i sense possibilitat de conèixer com es el món requisit imprescindible per intentar canviar-lo. I el que es pitjor pot obrir la porta a relats polítics que ja van aparèixer a principis del segle XX, que també es deien que no eren ni de dretes ni d'esquerres i que en comptes d'actuar contra el poder van col·locar en el punt de mira als de fora o als enemics de la pàtria amb el resultats que tots coneixem.
tonteria.jpg
Puc entendre el que se li passava pel cap al que va fer aquesta frase, de fet vist com ha evolucionat la situació política els últims anys pot ser fins i tot comprensible, un neoliberalisme que ataca en tots els fronts i una esquerra parlamentaria que des de fa com a mínim 20 anys ha abandonat la defensa dels drets de la classe treballadora, d’on va sorgir, per passar a fer polítiques liberals amb algun contingut social quan es disposava de diners, es per això que ha decebut a les amplies masses de població treballadora que la van sustentar en la primera meitat del segle XX. I es per això que davant la situació actual si no es té un mínim de coneixement de com estan les coses, molta gent no veu en l’ »esquerra » la solució a les desgracies que estem patint últimament.

Peró abandonar els conceptes de l’esquerra seria un error fatal per als “d’ abaix”.

No estic dient d’aferrar-se a la nostàlgia del passat i a formes tancades d’organització, cal reinventar dia a dia noves formes de lluita per la construcció d’una nova societat. I més en els temps que corren on l’atac contra la població per part dels de “dalt” es tan gran. Peró sense oblidar el saber acumulat de generacions que van lluitar molt més dur que nosaltres també per construir una societat millor, aprenent dels seus encerts i dels seus errors. No m’agraden les etiquetes, de fet encasillar-se en una mentalitat tancada no es bo, però això ja ho hauríem de saber. Marx va dir que ell no era marxista. Un altre autor Gramsci afirmava que un marxista es un idiota. i ho va afirmar un dels més grans marxistes que el van matar precisament per ser marxista

Oi tant que s’han de superar etiquetes, prejudicis i mentalitats tancades. Peró al parlar d’aquesta cosa que es diu les “esquerres” les de debò, no el PSOE i companyia es va més enllà d’una etiqueta, es tracta d’una pluralitat de maneres de veure el món i de propostes per canviar-lo que tenen en comú la creença que la societat s’ha d’organitzar per repartir poder i repartir riquesa, concepte fonamental ara mateix en el moment en el que vivim. Negar l’esquerra i la dreta tira per la borda segles de lluita obrera per a una societat millor (com si no tinguessin res a veure amb nosaltres) ens deixa als d’abaix orfes d’història, de sabers i de conceptes, del poc poder que tenim. No parlo d’etiquetes, més enllà de les etiquetes estic parlant de maneres d’entendre el món i de proposar solucions. Entendre el món et dona poder per canviar-lo, el coneixement es poder, per si sol no assegura la victòria d’acord, fa falta l’acció materialitzada, però sense els conceptes i una definició de la realitat que t’envolta es que no es poden ni començar a intentar canviar les coses.

Per posar una metàfora fàcil, Renunciem als conceptes de dreta i esquerra, renunciem a la memòria de les lluites obreres que ens van precedir, diem que ara tots som ciutadans i ja està, apel·lem a la unitat amb la dreta i amb la burgesia, tirem per la borda la política i la teoria social. I després intentem tot això que es proposa el 15-M: Acabar amb el poder dels bancs, aturar les retallades, serveis públics de qualitat, reformar la casta política…. com si fos fàcil, seria com intentar guanyar un partit de futbol sense conèixer les regles, sense conèixer l’altre equip quins aspectes té bons i on falla i sobretot quins aspectes tenen bons els teus companys d’equip i on fallen. I jugant contra un equip de la Champions quan el teu ni tan sols sap que son les divisions. Aquesta es l’absurditat de la frase que encapçala el post traduïda al terreny social, el que esta plantejant, en poques paraules, es una tonteria tan gran que els sol fet de plantejar-se-la ja es un insult a la intel·ligència. De fet inclús els conceptes “els de dalt” i els d’”abaix” son d’esquerres, per la dreta liberal no hi hauria a dalt i abaix sinó ciutadans, i per el neoliberalisme posmtodern existirien individus que entaulen relacions personals. Veure gent “abaix” i gent a “dalt” ja porta a pensar en classes socials, concepte d’esquerra.

I per si fos poc obre la porta a teories que son molt perilloses com la inexistència de les classes socials o la unitat de la nació (sigui la que sigui) front als “de fora” es un discurs que pot semblar atractiu donat el desprestigi dels polítics però que en realitat ens fa més febles i obre la porta als que realment no son d’abaix ni volen el millor per a tots els d’abaix sino al contrari. Per això critico molt aquest concepte de “ni dretes ni esquerres” hi ha gent que ho fa amb bona fe però n’hi ha que no, i es perillós.

Tinguem clar qui som, contra qui lluitem i a on estem, llavors potser tindrem alguna possibilitat d’aconseguir alguna cosa.
Mira també:
http://lletresalvent.wordpress.com/2013/02/23/com-confondre-les-coses/

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Com confondre les coses: “No somos de derechas ni de izquierdas somos los de abajo y vamos a por los de arriba”
04 mar 2013
Los anarquistas no es que seamos de izquierda: nos salimos por la izquierda.
Re: Com confondre les coses: “No somos de derechas ni de izquierdas somos los de abajo y vamos a por los de arriba”
04 mar 2013
Técnicamente los términos derecha e izquierda vienen de la Asamblea Nacional de la Revolución Francesa. Los más radicales que apoyaban las posiciones del pueblo llano se ponían a la izquierda y arriba (también los conocían como los de La Montaña). Pocos anarquistas había entre los jacobinos, como no consideremos como tal a Hébert o a Marat. Yo diría que solamente el primero podría ser considerado socialista libertario.

Los anarquistas de la época estaban fuera del parlamento, los Enragés, Roux, Varlet, Lecoin, Anarchasis Cloots, etc. eran predicadores radicales que prefiguraban un movimiento político nuevo basado totalmente en las aspiraciones populares de los Sans-coulottes.

A qué viene este rollo? Pues que cuando los anarquistas dicen que no son de izquierda, tiene una base histórica real. Sin embargo, por estrategia o para clarificar cosas, yo siempre digo que soy de izquierdas. Al fin y al cabo en qué manis me meto? En las de derechas o en las de izquierdas? Con qué colectivos me alío? con qué posiciones me encuentro más cómodo? Pues eso. Creo que somos de izquierdas y de los de abajo. Porque sino nuestro confusionismo nos puede llevar a que se vea como aceptable un partido como el de Beppe Grillo, o como Ciutadans o hasta la escoria neonazi que tambien dice que no son ni de derechas ni de izquierda.

Gracias a la socialdemocracia el término izquierda está totalmente desprestigiado, pero no por ello no deberíamos identificarnos como tales. Si acaso son los partidos socialistas los que tendrían que estar fuera de esta identificación
Re: Com confondre les coses: “No somos de derechas ni de izquierdas somos los de abajo y vamos a por los de arriba”
04 mar 2013
Comparteixo moltes coses amb l'anarquisme però mentiria si hem definís com a anarquista. Tot i així completament d'acord amb la ultima intervenció.

Coneixia l'origen dels termes, no ho he inclòs perquè el text es bàsicament una replica que vaig fer en un forum fa uns dies i que he cregut interessant penjar-la per aquí. El que no coneixia eren els noms dels que estaven fora del parlament, aviam si hi puc fer un cop d'ull, gracies per l'aportació.
Re: Com confondre les coses: “No somos de derechas ni de izquierdas somos los de abajo y vamos a por los de arriba”
04 mar 2013
i què hi ha de babeuf?
Re: Com confondre les coses: “No somos de derechas ni de izquierdas somos los de abajo y vamos a por los de arriba”
04 mar 2013
http://es.wikipedia.org/wiki/Fran%C3%A7ois_Babeuf
http://es.wikipedia.org/wiki/Los_Iguales

Me parece que este no se relacionaba con los mencionados, sino con los jacobinos. Pero bueno, me parece que es precursor tanto del anarquismo como del comunismo.
Re: Com confondre les coses: “No somos de derechas ni de izquierdas somos los de abajo y vamos a por los de arriba”
05 mar 2013
marat, es nombrado como anarkista por kropotkin en su libro historico de la gran revolucion, todo un descubrimiento para el que quiera saber la version anarkista de la revolucion francesa, estamos hartos de la historia contada por los izaquierdistas marxistas de mieda.Si el parlamento a semejanza de un sanedrin, es el receptaculo de la segregacion, con sus proyectos ley, legitima el monopolio de la violencia para que lo ejerza la minoria elitista, esta preparada y fuertemente armada , impone la coaccion violenta a una mayoria desarmada de la introyeccion de la noviolencia, que en terminos de lenguaje no rewfinado ni tecnificado viene a decir : que los primeros viven como quieren en un presente real en la tierra, mientras los segundos tienen que vivir en un ilusorio futuro en la luna o saturno.
¿conoces alguna democracia, en la que no exista la desigualdad injusta, o en la que acaparacion de la riqueza por unos pocos no este legalizada?. La democracia es iglesia y sanciona con verdades absolutas, basadas sin ningun fundamento racional, solo a traves del ejerccio del monopolio de la violencia por parte de la minoria elitista, se puede mantener a la mayoria en la ignorancia y el fanatismo y asi dar vida a la sociedad democratica.
En democracia, la mayoria de la sociedad es obligada a reprimir su rabia, ante unos hechos tan tristes, estupidos e injustos, como son los que se derivan de esta situacion generada por la segregacion. Es atraves de la policia y la judicatura, que son usadas como mecanismo para aplicar la violencia contra cualquier disidencia, y como arma que sirve para destructurar colectivos y disociar personas que cuestionen el dominio de laminoria elitista.
Los partidos politicos, como grupos sociales, lejos de hacer la transgresion uno de sus elementos motores para el cambio son el aparato reaccionario con el cual la minoria elitista introyecta a la mayoria la conformidad ante tanto sufrimiento, las promesas electorales juegan el rol de narcotizar a la sociedad para que olvide las necesidades inmediatas y sin capacidad de plantearse el problema de las causas de tanto sufrimiento. Los lideres de los partidos politicos como capos y obispos, son los sumistradores del narcotico politico-religioso, que junto al monopoliode la violencia y la complicidad de los privilegiados, hace de camisa de fuerza de la mayoria de la sociedad.
Es la alienacion, el presente donde vivimos, que es el resultado de la escandalosa violencia perpetrada por una minoria de seres humanos para someter a la gran mayoria de seres humanos, y a esto se le llama normalidad. Si se observa eso que se llama normalidad, se ve que nada mas es el efecto de una adaptacion a las ordenes del orden democratico, que a traves de los partidos politicos, reprime, disocia, proyecta e introyecta lo normal, y asi convertir lo normal en natural, es decir que lo natural es que la minoria elitista viva en el privilegio mientras la gran mayoria se resigne al sufrimiento y viva en la ignorancia y el fanatismo que es la base del conformismo, el verdadero soporte de la normalidad. La alienacion del hombre es ahora la condicion normal, y la sociedad democratica valora altamente al hombre normal, se educa a los niños a perderse a si mismos, a convertirse en absurdos, en normales. La democracia, con sus partidos politicos como factores sociales que parecen unirnos, pero que son de hecho los que crean la segregacion, nos dividen .¡Hartos! de quererlo todo en un futuro.¿y si rechazaramos todo, las ideas comunes, las convocatorias electorales, la representacion parlamentaria?, ¿ y si aun pudieramos encontrarnos verdaderamente?, ¿que es lo que podria separarnos? Tal vez la voz del pueblo diria: Queremos lo necesario ahora en el presente, y quizas entonces se haria adulto y viviria en la realidad objetiva en vez de la realidad ilusoria, pero claro eso querria decir que el monopolio de la violencia dejaria de existir.
Re: Com confondre les coses: “No somos de derechas ni de izquierdas somos los de abajo y vamos a por los de arriba”
07 mar 2013
la mierda seras tu macho,yo no he faltado a nadie, por cierto lo que escribes es patetico y lleno de topicos aprende a escribir y lee un poco anarquiguay
Sindicat Terrassa