Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Forum Social sobre la Pacificació d'Euskal Herria
03 mar 2013



El Fòrum Social per impulsar el procés de pau al País Basc és una iniciativa de Bake Bidea i Lokarri i compta amb el suport d'entitats d'arreu del món, entre les quals FundiPau i Conciliation Resources. La trobada, que es farà el mes de març, abordarà el desarmament, la desmilitarització, la retirada de les forces d'ocupació, la reintegració, els drets humans i com afrontar el passat.

FundiPau participarà activament al Fòrum.

Fòrum Social per impulsar el procés de pau (document dels organitzadors): http://www.youtube.com/watch?v=MvRWIedHVgY&feature=player_embedded


Se celebrarà el 14 i 15 de març a Pamplona i Bilbao

El Fòrum Social és una iniciativa conjunta d'organitzacions diverses i plurals, en col·laboració amb entitats internacionals que vol fomentar la participació de la societat en l'impuls del procés de pau.

Més d'un any després de l'alto el foc de l'organització clandestina ETA i la legalització de diverses aliances electorals, encara hi ha temes en els quals no s'avança o en què els avanços són massa febles: la definició d'una agenda de desarmament i de reintegració de les persones empresonades i exiliades; la garantia de tots els drets humans i llibertats democràtiques; i com afrontar el passat i posar les bases per la convivència.

En aquestes circumstàncies calen persones i entitats disposades a comprometre's i a donar passes valentes per impulsar el procés de pau. Per això diversos grups s'han unit per col·laborar i posar en marxa el Fòrum Social per impulsar el procés de pau.


Entitats col·laboradores

El Fòrum està organitzat per Bake Bidea, plataforma social de Iparralde per a impulsar el procés de pau, i Lokarri, la xarxa ciutadana per l'acord i la consulta.

A més, el Fòrum el promouen, com a impulsores, membres d'organitzacions polítiques juvenils, la xarxa de dones Ahotsak, la Fundación Etikarte i la Càtedra Unesco de Ciutadania, Convivència i Pluralisme.

També compta amb el suport d'organitzacions com FundiPau (Fundació per la Pau), Conciliation Resources, Berghof Foundation i el Grupo Internacional de Contacto (País Basc).


Objectius del Fòrum

Les entitats i xarxes organitzadores del Fòrum comparteixen l'objectiu d'oferir un espai per a la participació ciutadana i per impulsar el procés de pau.

Davant les dificultats i reptes que presenta el procés calen noves idees. La participació de la societat juntament amb l'experiència dels experts internacionals permetrà trobar les solucions que ajudin a consolidar el procés de pau.

El Fòrum es farà el 14 i 15 de març a Pamplona-Iruña i a Bilbao

Dijous, 14 de març: de 5 a 8 de la tarda al Baluarte. Iruña/Pamplona

Divendres, 15 de març: de 5 a 8 de la tarda al Teatre Campos de Bilbao/Bilbo

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more