Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Una fotesa
02 mar 2013


La maltempsada de la crisi econòmica ens ha portat una sens fi de sofriments, que molta gent pateix en carn viva. Però això no era, ni és, inevitable. Ens diuen que és inevitable, que no hi ha un altre camí. Però això és una enganyifa, una fal•làcia de mal gust. Hi ha una part de la societat que té un grandíssim acaparament de recursos, no pas sempre ben guanyats, i que hauria d’haver pagat la factura. La culpa dels patiments és dels malgoverns de Catalunya, Espanya i Europa, que 3 mals dies, una massa de gent irresponsable (o si més no equivocada) van votar.

No és pas sobrer repetir-ho, baldament sigui supersabut: l’atur, amb l’acabament a curt termini de la prestació, i amb les atzagaiades de les dues reformes laborals (totes dues); les retallades dels pressupostos de sanitat i ensenyament; la cruel retallada de la RMI (renda mínima d’inserció); els desnonaments; les privatitzacions, com és ara de la sanitat...

Però darrerament han sortit dos temes nous: la corrupció de persones i dels partits de dreta i centre (comptes a Suïssa, pagaments en negre, desfalcs, evasions fiscals, finançaments il•legals...), i el més recent de l’espionatge i les escoltes il•legals. Aquests dos temes nous ara omplen les pàgines dels mitjans de comunicació i les converses, i amb una «certa raó», perquè n’hi ha una mar de podridura (i segur que encara més del que se sap).

Però hi ha un gran perill: que això ara ens faci oblidar, o deixar en segon terme, els temes socials: atur, desnonaments, etc. No ho podem permetre! Les coses que afecten polítics o personalitats «sembla» que siguin més importants que no les que afecten persones treballadores. Però això és una greu fal•làcia.

La corrupció i les escoltes són greus, però és que els temes socials descrits més amunt no són greus sinó gravíssims. Al costat de l’atur o dels desnonaments, la corrupció i les escoltes, per comparació, són una fotesa, és a dir, una minúcia.

Antoni Ferret
http://bonainformacio.blogspot.com

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa