Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal : laboral
les treballadores d’Arbora&Ausonia en VAGA contra la decisió de Procter&Gamble de tancar les oficines
28 feb 2013
La plantilla surt al carrer dijous i divendres contra l’acomiadament de 260 persones
la força de treball d'Arbora & Ausonia
inicia avui una sèrie de jornades de vaga per mostrar el seu rebuig a la decisió de la multinacional Procter & Gamble de tancar les oficines de Barcelona i acomiadar la totalitat de la plantilla (260 persones) sense més justificació que adequar el funcionament de A&A al model organitzatiu de la multinacional nordamericana. La seva intenció és tancar les oficines centrals, desmantellar la xarxa comercial i centralitzar la gestió i direcció d’A&A a les oficines de la multinacional.

Les vagues previstes per a dijous 28 de febrer, i divendres, 1 de març, aniran acompanyades de dues accions reivindicatives. El dijous, els treballadors i les treballadores es manifestaran pel centre de Barcelona. El punt de sortida serà Passeig de Gràcia amb carrer Aragó, a les 12 hores. El divendres, la manifestació de la plantilla sortirà des d'El Corte Inglés de Diagonal (12 hores).

P&G va adquirir A&A el passat mes d’octubre, després de pagar 814 milions d’euros pel 50% de les accions que encara restaven en mans del holding Agroalimen, propietat de la família Carulla, i que opera amb marques com Dodot, Evax, Ausonia, Tampax i Lindor. A&A va obtenir el passat exercici uns beneficis de 135 milions d’euros, de manera que la plantilla considera que els acomiadaments estan absolutament injustificats.

D’altra banda, el passat mes de gener P&G –fabricant d’Ariel, Fairy, Pantene o Gillette- també va anunciar uns beneficis semestrals de 6.871 milions de dòlars, un 46% més que en el mateix període de l’exercici anterior, així com la previsió d’incrementar les vendes entre un 3% i un 4% durant aquest any.

Els treballadors i les treballadores d’A&A veuen com treballar en una empresa amb els comptes sanejats, que obté beneficis econòmics i un reconeixement per l’eficiència del seu model empresarial ja no és garantia de conservar el lloc de treball, i anuncien mobilitzacions contra uns acomiadaments salvatges.

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more