Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
Atur, retallades i corrupció
22 feb 2013

Últimament, les retallades en havien fet oblidar l’atur com a cosa més important. Ara correm el risc que la magna corrupció ens faci oblidar una mica totes dues coses. Cal evitar-ho!

La importància de les coses que ens preocupen és: 1) l’atur; 2) les retallades; 3) les privatitzacions 4) la corrupció.

L’atur crea pobresa. No solament econòmica sinó també moral. I psicològica. Situacions de necessitat, menysvalorament d’un mateix, desesperació i desconfiança envers tot. És una lacra social i és la primera lacra social. No sols en l’àmbit individual, sinó també socialment. És una manera de marginar la gent i és una manera de perdre el treball útil d’una gran part de la població. Ha de continuar sent la primera preocupació nostra. En aquest sentit tenim la pròxima Marxa contra l’Atur del dia 28 de febrer.

Les retallades afecten de mala manera l’Estat del benestar i la sort de les persones, sobretot en una situació de pobresa generada per l’atur. Les retallades perjudiquen la salut bàsica de la població, tant la salut pròpiament dita com la formació dels nens, nenes i joves. Plantegen un dolorós interrogant sobre el futur, sobre el futur de les noves generacions i del país en general. Però arriben, de vegades, a ser terriblement angoixoses, com en el cas de la pitjor, la retallada de l’antic PIRMI, o sigui la RMI (renda mínima d’inserció, per a l’ajuda als pobres), decretada irresponsablement per CiU l’agost del 2011. Això aguditza i multiplica la pobresa ja provocada per l’atur. En aquest sentit tenim la ILP en favor de la Renda garantida ciutadana.

Les privatitzacions de béns públics, com ara hospitals, etc., són un robatori. Un robatori que fa el Govern al poble, prenent-li béns que són seus i passant-los a interessos privats. Exemples són els hospitals de Madrid i de Castella - la Manxa. I els projectes que hi ha a Catalunya.
La corrupció en les altes esferes del poder és un rosari d’injustícies, però sobretot és un mal exemple. Les persones que es dediquen a gestionar la cosa pública haurien de ser exemples vivents de virtut i de testimoni de justícia. A més, és una manera de malbaratar recursos en un moment en què aquests són escassos. S’ha de reaccionar de manera indignada davant aquests fets. Ara bé: els escàndols de corrupció dels governs ens poden ajudar en el sentit de desencaterinar molta gent de votar la dreta.

Però mai, MAI, MAI, no s’ha de permetre que la indignació i les protestes per la corrupció en l’àmbit dels governs d’Espanya i de Catalunya ens distregui dels drames de l’atur, en primer lloc, i de les retallades, en segon lloc. Hem de mantenir la màxima actitud de protesta contra l’atur i especialment contra allò que el fomenta, con ara les reformes laborals del PSOE i del PP.

L’actitud de protesta ha de ser l’«actitud normal i vital» de la nostra vida, ara.

Antoni Ferret
http://bonainformacio.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Atur, retallades i corrupció
23 feb 2013
de derechas de izquierdas todos los partidos politicos la misma mierda.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more