Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: dones
TERRASSA [Autoformació] Desmuntant mites. Postcolonialitat i feminismes
21 feb 2013
26 Febrer, 2013 - 19:00-21:00
Des Synusia Llibreria us convidem el dia dimarts 26 de febrer a les 19:00 h al Ateneu Candela (C / Montserrat n º 136. Terrassa) a "Desmuntant mites. Poscolonialidad i feminismes". Aquesta serà la segona sessió formativa del curs "Feminismes. Pràctiques, lluites, relacions socials". Per més informació del curs: http://www.ateneucandela.info/node/476



"Desmuntant mites. Poscolonialitat i feminismes" serà una sessió que ens apropi o introdueixi a constatar l'existència multitud de pràctiques desenvolupades per moviments feministes, més enllà dels feminismes ubicats en l'anomenat primer món, la majoria d'ells marcats per un passat colonial que va deixar a les dones tancades entre les opressions pròpies de la colònia i de les seves pròpies cultures. D'aquesta manera, els feminismes sorgits en l'era postcolonial han hagut reinterpretar la història de les dones i les seves pròpies lluites, des d'una identitat que reinterpreta, alhora, les seves pròpies cultures i les colonitzadores. També a les diferències entre les mateixes dones, on factors ètnics, de raça i classe són fonamentals, i ha despertat interessants debats que afecten el conjunt de la societat. Entrellaçant anàlisi feministes, ètnics i pràctiques migrants i colonials han sorgit pràctiques i teories feministes com ara les vinculades a les dones negres i xicanes fonamentals per entendre moviments que escapen de la clàssica identitat blanca



Introdueix: Débora Ávila investigadora militant al voltant de polítiques migratòries. Forma part d'experiments polítics com la xarxa metropolitana Ferrocarril Clandestino, integrant de l'Observatori Metropolità de Madrid. Ha publicat textos com ara "Lagestiód'estranger", en Observatori Metropolità, Manifest per Madrid, Crítica i crisi del model metropolità, Madrid, Traficantes de sueños, pp. 47-53.ÁVILA, Débora i Marta, Dolent (2008) "Diferències governades, Nous racismes" a Diagonal, no 84. ÀVILA, Débora i Marta, Dolent (2007) "Qui pot habitar la ciutat? Fronteres, govern i transnacionalitat en els barris de Lavapiés i Sant Cristòfol ", en Observatori Metropolità, Madrid, la suma de tots? Globalització, territori, desigualtat, Madrid, Traficantes de sueños, pp. 576-602.



Materials recomanats:

- Bidaseca, Karina i Vazquez Laba, Vanesa (Comp.) "Feminisme i poscolonialitat. Descolonizando el feminisme des Amèrica Llatina", Editorial: Edicions Godot, 2011.

- Suarez Navaz, Liliana i Hernandez, Rosalva Aída "Descolonitzar el feminisme", Editorial Càtedra, 2011 (2a edició)

- Brah, Avtar "Cartografies de la diàspora", Editorial Traficantes de Sueños.

- Davis, Angela Y. "Dones, raça i classe", Editorial Akal.

- VVAA, "Feminismes negres, una antologia", Editorial Traficantes de Sueños.

- "VVAA," Altres inapropiables. Feminismes des de les fronteres ", Editorial Traficantes de Sueños.





Curs: 6 sessions (una sessió mensual).

Inici del curs: 29/01/13

Lloc: Ateneu Candela.



Matrícula de suport: 5 euros (sessió) o 20 euros (6 sessions). Sòcies Synusia: matrícula especial.

* Beca synusia no et quedis fora si no pots contribuir amb la matrícula.

Info matrícula: synusia.info @ gmail.com o en Synusia Llibreria (C / Montserrat 136, Terrassa) de LV a partir de les 18:00 h.

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more