Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Agents de paisà de la guàrdia urbana penetren dins la Universitat de Barcelona
20 feb 2013
Agents de paisà de la guàrdia urbana penetren
dins la Universitat de Barcelona: prepotència feixista, incompetència ignorant...?

La Coordinadora Obrera Sindical de la Universitat de Barcelona (COS UB) denuncia públicament l’entrada, el 18 de febrer, d’un agent de paisà de la Guàrdia Urbana (GU) al Campus d’Humanitats del Raval de la UB. Aquest campus uneix els carrers de Montalegre i Ramelleres a través d’un passatge que formalment és de titularitat municipal, malgrat que les apropiacions de l’espai que en fan els vianants el converteixen en una extensió pròpia del campus –cada nit, quan la universitat tanca, els dos accessos des dels carrers a aquest passatge queden tallats–. Dilluns, com succeeix sovint, uns companys i companyes del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) estaven duent a terme tasques de difusió de la vaga universitària del 28 de febrer. Llavors aparegueren dos agents de paisà de la GU, que els interromperen i els demanaren papers. Com que un dels nois no duia el carnet d’identitat, els informà que el recolliria al Local d’estudiants. Aleshores un dels agents mirà d’arribar fins al local, a l’interior de l’edifici de la UB, la qual cosa fou impedida ja dins l’edifici per diverses persones, que replicaren a l’agent que no disposava de cap permís –ni dels degans corresponents, ni del rector– per fer-ho. L’agent, a causa potser de la seva incompetència ignorant, o bé d’una prepotència pròpia d’una ideologia feixista, o bé d’una conducta psicològica cercabregues, va bramar amb extrema xuleria.

La COS UB exigeix d’entrada a l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que obligui aquest agent a: 1) demanar excuses a les companyes i companys que veieren alterada la seva tasca ordinària –difondre una convocatòria de vaga–, i 2) tornar a escola per aprendre a relacionar-se respectuosament amb les persones. A continuació, li exigim que doni instruccions a la Regidoria de Ciutat Vella perquè els seus agents es dediquin a coses més importants que venir a tocar els pebrots a la Universitat de Barcelona.

A continuació, exigim al degà de Geografia i Història, al degà de Filosofia i, molt especialment, al rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, que, ateses les lamentables i vergonyoses experiències que hem viscut als darrers anys, amb membres de la depressivament coneguda Brigada Mòbil dels mossos d’esquadra entrant a la UB i amb agents de paisà de la Brigada Político-social dels mossos d’esquadra entrant al Campus del Raval –mirant d’esbrinar, igual que sota el feixisme, qui es dedica a organitzar la lluita–...els exigim, doncs, que d’una maleïda vegada aturin, impedeixin, prohibeixin i facin el que calgui per evitar l’entrada de policies al nostre recinte sota formes que sistemàticament s’esdevenen en termes repressius. N’estem farts.

PER LA UNIVERSITAT PÚBLICA I L’EMANCIPACIÓ SOCIAL
LA LLUITA ÉS L’ÚNIC CAMÍ

coordinadora obrera sindical / universitat de barcelona
ub ARROBA sindicatcos.cat / cosub.wordpress.com
Barcelona, 20 de febrer del 2013

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Agents de paisà de la guàrdia urbana penetren dins la Universitat de Barcelona
20 feb 2013
Joder, el comunicat podia tenir un poc més de rigor..
Re: Agents de paisà de la guàrdia urbana penetren dins la Universitat de Barcelona
20 feb 2013
¿Por qué no lo pones tú el rigor...? Sí, sí, me gusta...! Con el uniforme me pones más!
Re: Agents de paisà de la guàrdia urbana penetren dins la Universitat de Barcelona
21 feb 2013
Nanos, si haguessin anat a escola no serien policies.
Re: Agents de paisà de la guàrdia urbana penetren dins la Universitat de Barcelona
21 feb 2013
No és l'agent en qüestió, és la universitat (entre d'altres) la que reprodueix i guarneix la seva ideologia. La repressió comença en aquestes aules.
Re: Agents de paisà de la guàrdia urbana penetren dins la Universitat de Barcelona
21 feb 2013
"2) tornar a escola per aprendre a relacionar-se respectuosament amb les persones."
"Nanos, si haguessin anat a escola no serien policies."

Quines estupideses de veres creieu que l'escola cura el autoritarisme? si molts d'aquests rols s'aprenen allà!, a més no estem sempre criticant el model actual? per què ara el mostreu com a valid per a la educació inclús la reeducacío de les persones? Però si un dels majors mals que tenim es el funcionament de les escoles!
Per no parlar de l'infantilisme que feu d'una actitud autoritària i prepotent, per se inherent al sistema i al propi funcionament dels cossos de policia, reduïnt-la a "torna a l'escola" res a veure té amb tota l'estructura social, res a veure amb els rols que agafen i que els fan agafar a aquesta gent, res a veure amb la ràbia que totes duuem a dintre i cada una treu d'una manera, no, es perquè "necessita tornar a l'escola". Patètic tot plegat.



P.D.: Ja que estic voldria càrregar contra la consigna "el hijo del madero a la universidad para que no sea como su papá", som moltes les no-universitàries a qui ens molesta aquesta consigna, a més que de nou infantilitza la vertadera tasca d'aquesta gent i els motius de la seva raó de ser. A mi no em cal anar a la universitat per aprendre
com no s'ha de tractar a la gent, de fet conec a molts universitaris que sóns infinitament més idiotes que gent que no ha acabat de la ESO, si es refereixen a que van a la universitat per a no tindre una feina de madero i poder treballar d'una altra cosa, en fí cau per el seu propi pes.
Re: Agents de paisà de la guàrdia urbana penetren dins la Universitat de Barcelona
21 feb 2013
diria que el comunicat té un punt de sarcasme que confronta l'entrada il·legal i prepotent a la universitat amb, vés a l'escola, juga, aprèn a compartir més enllà d ela merda, aprèn a llegir i escriure, sigues capaç d erespectar...

exigirem a la cos ub que pareixi comunicats rigorosos en què s'afirmi que, en efecte, la universitat és una eina de reproducció ideològica del capitalisme (igual que cada un de nosaltres per cert)... llàstima que això ja ho han plantejat en textos anteriors.

en fi...
Re: Agents de paisà de la guàrdia urbana penetren dins la Universitat de Barcelona
21 feb 2013
Clasistas ! a ver si tienes que ir a la universidad para ser inteligente !!! Hay mucha gente que desgraciadamente no ha tenido la oportunidad de ir y no por eso se es menos valido !! Me parece que son cuatro pijillos indepes que van de sobraos por estudiar Filologia !! Anda a la mierda !
Re: Agents de paisà de la guàrdia urbana penetren dins la Universitat de Barcelona
22 feb 2013
Està clar que la universitat avui en dia no és el que hauria de ser.
Però com a universitari defenso la universitat i la idea de que s'hi ha d'anar. Està clar que es pot ser llest per moltes coses i estúpid per moltes d'altres, i ser-ho alhora.
Però també és cert que la universitat et dona (o hauria de donar-te) una serie d'eines que és més difícil d'aconseguir fora d'aquesta.
El discurs classista és el que pretén que és el mateix anar a la universitat que no anar-hi. Ja que sembla que la universitat no sigui un privilegi. Que un estudiant que no hi pot anar per peles pot esforçar-se molt, ser molt treballador, ser un gran emprenedor i triomfar en la vida igual que un estudiant que hi ha pogut anar.
No fotem, la gent que ha anat a la universitat té una serie d'eines que la majoria de gent que no hi ha anat no té. Està en una posició més elevada. Per això no volem que sigui un privilegi, volem que sigui un lloc on tothom hi pot anar.

No cal la universitat per ser llest, però és una gran ajuda. Per això volem que el hijo del madero a la universidad.
Sindicato Sindicat