Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
19 feb 2013
Actualment, milita al Nouveau Parti Anticapitaliste (NPA). Diu que ho fa "des de l'autonomia" i és crític amb els sectors llibertaris que refusen la seva opció més preocupats, segons ell, "per l'estètica".
marc-57895.jpg


Més de 200 persones van acompanyar Jean Marc Rouillan en la seva xerrada al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. La seva intervenció va tractar fonamentalment de la història del Moviment Ibèric d'Alliberament (MIL), ja que per raons judicials no pot parlar de la seva militància al grup Action Directe. Rouillan va sortir el 2007 de la presó, en llibertat condicional.

Rouillan és nascut a Occitània i va entrar en contacte amb els grups llibertaris de Tolosa, entre els quals s'hi comptaven molts exiliats catalans del39. Per això Rouillan s'identifica com a membre de la "segona generació dels rojos" que tot i viure a Occitània assumien com una prioritat el combat contra el franquisme. En aquests cercles llibertaris existia una relació directa amb els maquis i amb el seu bagatge de lluita. Fins i tot, a nivell concret, des de rutes per travessar els Pirineus fins a proveïment d'armes procedents de militants de la FAI.

El MIL es va gestar un vespre de l'any 1970. Els llibertaris catalans i occitans estaven en contacte amb ETA VI Assemblea, que de manera recurrent i prioritària volia obrir un segon front de combat a Barcelona. Pero quan ETA-VI va decidir abandonar la lluita armada, el grup de Rouillan es va mantenir i van decidir crear el MIL. Rouillan explica que el MIL era un grup molt petit i feble, però que va ser capaç de generar una gran solidaritat dins i fora de l'Estat espanyol. Estava format per gent molt jove que tot i el contacte amb l'exili anarquista va aprendre, sobretot, en la pràctica. En aquest sentit, va dir que compartia la idea que va expressar una vegada Fidel Castro, segons la qual per formar un quadre militar calen 6 mesos, però per formar un quadre polític 6 anys.

El MIL es va dedicar fonamentalment a la recuperació de materials i diners per a sectors obrers en lluita, especialment vinculats al moviment de les Plataformes Anticapitalistes. També van planejar dues accions frustraddes, de les quals Rouillan es penedeix de no haver portat fins al final: l'execució d'un general feixista i la del torturador Antonio Juan Creix. El MIL reivindicava les seves accions i les llistava en les seves publicacions, fins i tot els atracaments i tirotejos.

Rouillan també va explicar les contradiccions i mancances del MIL, identificant aquesta organització amb el que Sartre havia anomenat "grups en fusió", que acostumen a ser molt dinàmics però alhora molt contradictoris. En la seva composició humana, el MIL aplegava des de gent molt humil fins a fills de rics, passant per gent de classe mitjana. En relació amb això, Rouillan va explicar que no ha pogut conèixer la identitat de molts dels seus excompanys, ni seguir-ne la trajectòria, pel fet que tan sols en coneixia el nom de guerra. El MIL també era divers pel que fa els vincles ideològics, doncs integrava anarquistes, comunistes i catalanistes, relligats per un cert vincle amb el model de comunisme consellista. Va citar com a exemple de "catalanistes" els militants procedents de l'OLLA, una organització clandestina que no reivindicava les accions, formada a principis del setanta per militants del PSAN. Finalment, també va explicar les contradiccions d'un determinat model organitzatiu, doncs creu que hagués calgut més organització més enllà del nivell de "grup d'afinitat". Això hagués permès, per exemple, atenuar els efectes d'algun episodi repressiu. En opinió de Rouillan, l'autonomia pot conviure amb la creació d'organitzacions que prenguin decisions. El MIL es va autodissoldre el 1973 perquè no podien anar més lluny.

Rouillan va demostrar un gran sentit de l'humor durant la seva xerrada, un element remarcable tenint en compte les ferides que imprimeixen més de vint anys de privació de llibertat a les esquenes. Va fer la seva intervenció barrejant català, francès i castellà, i va recordar sorneguer que les darreres paraules que havia pronunciat en aquesta llengua, a Barcelona, havien estat "mans enlaire, tots a terra!". En aquest sentit, va ser autocrític, doncs no es pot demanar a la gent que alci les mans i que alhora es llenci al terra.

Actualment, Rouillan milita al Nouveau Parti Anticapitaliste (NPA). Interrogat des del públic per aquest fet, que controdiu l'ortodòxia anarquista, Rouillan va explicar que una vegada va sortir de la presó volia entrar en contacte amb lluites concretes i amb obrers, i que això només li ho podia proporcionar la militància en una organització política. Diu que milita "des de l'autonomia" i és crític amb els sectors llibertaris que refusen la seva opció més preocupats, segons ell, "per l'estètica".

La xerrada de Rouillan va acabar amb un càlid aplaudiment i amb el desig del públic de tornar a comptar amb la seva presència en breu, tot i els nombrosos obstacles judicials de l'Estat francès.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2013/02/rouillan-parla-a-barcelona-del-mil-20856

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
19 feb 2013
"volia entrar en contacte amb lluites concretes i amb obrers, i que això només li ho podia proporcionar la militància en una organització política"

"és crític amb els sectors llibertaris que refusen la seva opció més preocupats, segons ell, "per l'estètica"

plas plas plas, el meu aplaudiment i sospito que per certs sectors llibertaris d'aquest país ha estat un nou gerro d'aigua freda, que aquest "mite" de la lluita armada llibertària digui aquestes coses.

Quan us recupereu del shock, proveu a reflexionar sobre el que diu. I encara millor, aneu-hi a les seves xerrades a intercanviar punts de vista. Aviam quants li dieu des de la vostra tribuna d'acomodats a aquest històric revolucionari que "s'ha venut".
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
19 feb 2013
Es pot entrar amb obrers sense tenir que militar, que en Jean Marc ara pensi això no canvia res. Mireu l'exemple de les fàbriques autogestionades, on els anarquistes hi han jugat un gran paper i sense sindicat ni partit política.
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
19 feb 2013
Tienes un complejo, que no sólo es complejo, sino muy complejo.

Hablar de estética cuando se nombra el insurreccionalismo, no es lo que dice Jann Marc, es lo que sueñas tú.

Para estética y liturgia, las banderas que exhiben en las procesiones algunas organizaciones anarquistas nada insurreccionalistas. La propaganda por el hecho no es estética aunque el miedo no te permita concebirla de otra manera.

¿De qué extraño manual has sacado que el insurreccionalismo no tiene contacto con luchas concretas y con la clase obrera? Anda y cuéntaselo a los italianos, o a los griegos... Confundes los errores del insurreccionalismo del estado español de los últimos años, con el insurreccionalismo, que es algo mucho más amplio que tus limitadas entendederas.

Si querías sacarte alguna espina, te la has metido más adentro. Y en la próxima ocasión, antes de hablar, piensa dos o treinta veces la tontería tan grande que se te ha ocurrido, pues como decía Forest Gump, "las tonterías son las que dicen los tontos".
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
19 feb 2013
Gent de llibertat.cat: De la xerrada d´en rouillan resalteu aixo? es aixo el que us interessava treure'n, un titular pro-CUP??

1. En Rouillan no ha de "reconeixer"la seva militancia al NPA perque no es un fet privat, fa temps que es sabut. Potser no ho era per vosaltres, que MAI us havieu interessat per aquest pres politic fins que us ha permes utilitzarlo contra els sectors critics amb la CUP. (o potser algun cop heu publicat un dels seus molts comunicats, o una de les moltes noticies referents a la seva situacio a preso?)

2. Si en Rouillan ha trobat al forma de connectarse amb els sectors en lluita via el NPA doncs molt be, altres ho fan a traves dun sindicat, un ateneu, o el maleit 15M, aixo significa que tots hem d´abrasar acriticament aquestes formes politiques, que no es poden criticar, que son valides en tots els contextos. Ridicul.

3. rebutjar la participacio en les institucions per estetica, per identitarisme, es patetic. Pero fer creure que tots rebutgem les CUP per estetica, que no hi ha una CRITICA POLITICA al darrera, es manipulacio pura i dura.

Perque no heu ressaltat altres temes que no us interessen tant, ara que sou tan pacifistes?

I al capullo que ens diu acomodats, em poso la ma al foc de que a diferencia de molts dels ´insurreccionalistes´ als que tant critiques, no has conegut ni una cela del talego, ni un interrogatori en mans de la brigada dinformacio. Hi poso la ma.
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
19 feb 2013
En cap moment va dir res de l ´estètica. Les seves raons per militar al NPA són segons va dir
1. La falta de temps i llibertat per organitzar-se autonomament
2. Estar menys perseguit per l´estat si milita en un partit i no en qualssevol tipus d´organització autonoma.

A veure si deixeu de manipular i apreneu una mica d´una militant al que ni la presó a fet perdre la seva dignitat pollitica
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
19 feb 2013
L´únic que treieu de la seva xerrada es que s´ha fotut a un partit?? Aquest es el titular?? foteu pena, vosaltres, i el partidet super-mega-hiper-guai que representeu. Pena.
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
19 feb 2013
Por lo menos me ha quedado clara una cosa: nunca seré lemaculos aburguesado comedor de las migas del poder como los de la CUP.
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
19 feb 2013
la veritat és que anava a comentar el mateix sobre el titular.

Fa molt de fàstic la gent independentista amb tics autoritaris i maniobreros de reescriure les coses segons un interès polític. Molt molt fastigòs haver d'entrar en aquests debats per visualitzar aquesta manipulació, quan hi ha qüestions més importants en el context que estem vivint.
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
19 feb 2013
Val a dir que com a militant anarquista no jutjo que vulgui esta al NPA, no ho comparteixo i solament puc intentar entendre els seus raonaments. Ara bé, evidentment la meva (nostra) oposició com a anarquistes a la forma-partit i al parlamentarisme té molt més de polític (i de realpolitik) que no d'estètic.
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
20 feb 2013
Als que xerreu tant del titular com borregos (un darrere l'altre sense cap comprovació): la notícia real de llibertat.cat NO TÉ aquest que hi ha a indymedia sinó "Rouillan parla a Barcelona del MIL". Era tan fàcil per comprovar-ho com clicar a l'enllaç, però bé.

Pel que parla d'estètica, doncs la veritat és que sí que hi ha estètica en l'insurrecionalisme (no et nego que també hi hagi en les processons de banderes que dius). Les seves accions tenen un caràcter purament simbòlic, no hi ha cap mal real a cap institució ue hagin fet algun atac, per tant, lògicament que el factor estètic-propagandístic és el principal.


Al que diu que:

"rebutjar la participacio en les institucions per estetica, per identitarisme, es patetic"

En això estic molt d'acord. I hauries de reconèixer que d'això n'hi a molts per aquí: perquè els que tan critiqueu a l'EI encara no heu demostrat a la pràctica tenir una alternativa per desplegar més eficaç per a x objectius. Només hi ha l'atac sistemàtic i la defenestració a tots aquells llibertaris que han decidit participar en el grau que sigui en la CUP, acusant-los de traidors. Per a molts us preocupa més el que fan aquests abans de si vosaltres heu pogut construir res amb cara i ulls o no.

Per l'últim que diu que "nunca seré lemaculos aburguesado comedor de las migas del poder como los de la CUP" suposo que això ho aplica també a l'NPA, oi? i per extensió, si això és per tots els membres de la CUP, imagino que també val per tots els de l'NPA (Jean Marc inclòs)?
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
20 feb 2013
El destacat és exactament el mateix que el de la noticia. Personalment penso que es tendenciós i manipulador.

"Actualment, milita al Nouveau Parti Anticapitaliste (NPA). Diu que ho fa "des de l'autonomia" i és crític amb els sectors llibertaris que refusen la seva opció més preocupats, segons ell, "per l'estètica"."
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
20 feb 2013
Es l´història de sempre. Comunistes manipulant, mentint, o utilitzant les tècniques més brutes per aconseguir el poder en el seu nou estat... t´extranya?? "x" ho demostra fàcilment d´una forma "torticera" en el seu comentari. Diu que "la notícia real de llibertat.cat NO TÉ aquest que hi ha a indymedia sinó "Rouillan parla a Barcelona del MIL". Era tan fàcil per comprovar-ho com clicar a l'enllaç, però bé." jajaja, no es el titular, però sí el destacat. A cagar, sempre la mateixa història. Aquests s´han de matar de petits, si no després...
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
20 feb 2013
No deixen de ser polítics.
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
20 feb 2013
cada unx barre para casa, si jean hubiera dicho ke es vegano y antiespecista pues los veganos seguramente resaltarian esa cuestion, si hubiera dicho ke el insurreccionalismo es una practica consecuente hoy dia como lo fue siempre, pues habria insurreccionalistas ke resaltarian esa otra cuestion mas ke el ke forme parte npa

parece ke siempre hay ke estar sacandole punta al lapiz, en vez de escribir con el, no veo ningun problema en ke cada unx barra para casa mientras ke no se manipule lo ke realmente a dicho sobre un tema u otro, y sin haber podido escuchar la charla no pongo en duda ke haya criticado a sectores libertarios "que refusen la seva opció més preocupats, segons ell, "per l'estètica"." pues parece obvio ke al margen de lo politico y de lo real politik la pose influye, y mucho en algunas cuestiones

estaria bien ke escribierais por aki como ha ido la/s charla/s desde una vision o de ambitos anarkistas para asi poder enterarnos de algo mas lxs ke no hemos podido asistir
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
20 feb 2013
"Aquests s´han de matar de petits, si no després..." ten cuidado a kienes vas a ir a matar, a ver si estos tambien van a tener pistola y te dejas el cuero pellejo en el intento
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
20 feb 2013
Tot son agafar petites pinzellades.
Aneu amb el vostre amic Barrera, a recuperar el moviment llibertari i el neo-nazi del Lluiset
d'Encamp.
Vull ecriure amb llibertat a totes les publicacions indepes, OK?
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
20 feb 2013
Però com pengeu aquesta notíca amb aquest epígraf tant sensacionalista com a títol. Maleïts intoxicadors de la policia us empassareu els vostres vòmits. Jo sóc independentista i okupa autònom i em posa furibund que es fomenti aquesta burda simplicitat mental, però això només és senyal de que el verdader moviment autònom el formen gent que no és hipòcrita i que no va de posse anarquista per fer entrisme o amiguets, quan en realitat és anti-anarquista a la pràctica. Les coses clares. I si us plau, als admins d'indy, borreu aquesta merda de títol
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
20 feb 2013
P.D.
Crec que comparteixo força lo que diu Jon, si ho he entés bé.

Per qui no ho sàpiga, en Rouillan, Joelle Aubron, la resta d'AD. que surten a NiviejosNiTraidores, etc. Sempre van ser marxistes autònoms -els anarquistes els consideraven stalos i els comunistes els consideraven llibertaris-. Ells sempre han sigut conseqüents, crec. No veig perquè no ho hem de ser ara nosaltres; o és que els nostres fonaments teòrics s'assenten sobre columnes de cartró, que per reafirmar-se requereixen una polèmica constant amb les dels nostres companys de lluita?
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
20 feb 2013
Efectivament, està en llibertat condicional -pel qual van haver de suspendre diverses de les seves xerrades per traves burocràtiques-. No pot fer una vida normal -en el sentit de la militància-. Coincideixo en lo que comenta el que diu que hi era a primera fila i en lo que diuen diversos companys. Aquí crec que Llibertat.cat l'ha cagat bastant posant aquest destacat.
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
20 feb 2013
Ah, d'acord, com que alguns ara comproven que el problema no és el títol (perquè no és el de la notícia) ara poseu la fixació en l'elecció del "destacat".

Un debat de vital trascendència sens dubte, el del criteri del redactor de llibertat.cat alhora d'elegir el destacat. Deu ser que Jean Marc no va explicar res interessant... o... potser serà que alguns el que va explicar i els seus plantejaments realment no els hi interessa?

Qui sap. En qualsevol cas, parlem millor del destacat, i tant, molt més productiu.

PS: Al que parla de "matar-nos des de petits": aviam fantasma, tu en ta vida has tocat cap pistola. Que has d'anar a matar tu? por la boca muere el pez :)
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
20 feb 2013
PD.
Aquest home no sha de justificar de res pq mai ha enganyat a ningu, que jo sapiga i em semblla coherent el que defensa. Ideologicament ho veig relacionat amb el Mil, Olla i el Maquis, x exemple
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
20 feb 2013
OOOJuuu amb els CUPerus...

Que amb tota la barra del mòn manipulen i a sobre amb indirectes als llibertaris...

No falta gaire per a que s'inventin la història a la seva mida: el paper de les CUP al juliol del 36, el paper de les CUP a le guerra de succesió, el paper de les CUP al cas d'espionatge polític a Catalunya...
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
20 feb 2013
Debat inútil i estèril de niñatus. Identitaris els suposats "insus" que escriuen sistemàticament amb el mateix rollo, els anarquistes amb banderes CGT. CNT, etc. i identitaris l'esquerra indepe. mentrestant, la gran majoria cada vegada passem menys per aquesta pàgina perquè fa pena i preferim trobar-nos al carrer i en les lluites, treballant, creant assembles , xarxes i projectes, sense improtar-nos aquestes discussions de capelletes i narracions del passat i i el futur per tal que ajusti al que la capelleta de torn-estructura de poder diu.
DEIXEU-NOS EN PAU!!!
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
20 feb 2013
esa es la cuestion, "...que va explicar i els seus plantejaments realment no els hi interessa"

como no hay narices a criticar al "mito" ademas ke ya les ha dado la palada en toda la boca dejandoles claro ke hay demasiada preocupacion por la estetica, es decir pura pose, pues entonces se critica el titulo, el encabezado... a las cup, ke si el 36, ke si la abuela fuma

esta claro ke el post, el titulo, el encabezado mete el dedo en la llaga, pero es ke la llaga es vuestra de nadie mas, y si os poneis a tiro constantemente pues pum, pum, y diana en todo centro...

lo ke realmente jode a algunxs es ke jean marc milite en un partido politico, lo ke jode es ke diga ke en el mil habia militantes catalanistas procedentes de psan

si es ke eso de ir criticando sin pies ni cabeza y gritando a todos los vientos ke todxs lxs demas son "la santa iglesia catolica" a la ke hay ke combatir tiene su vuelta, y la vuelta es ke algunxs apestan a botafumeiro, a iglesia e inkisicion bastante mas ke lxs ke ellxs critican

te pones a tiro? pum, pum, y diana en todo el centro
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
20 feb 2013
Bueno, pues !Viva los partidos políticos!!!, ale, no te enfades, "pumpum"!
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
20 feb 2013
No crec que això sigui cert Jon. No menyspreem el coneixement històric dels llibertaris, pq crec que no és poc. Aquests ja sabien la composició del MIL. Això ho sap tot revolucionari d'aquí. Qui et penses que va organitzar la gira de xerrades d'en Rouillan sinó els anarquistes de Berga i BCN. En quin món vius, en el de la Viquipèdia o en el de la historiografia real?

per cert. jo sóc marxista i independentista, pq no facis més teories infundades

Per cert, pq no escrius a Indy Euskal Herria?
No tenim basquitis aqui xD
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
20 feb 2013
"bb", per ser marxista tens bastant etnicisme trobo. Independentment d'ON SIGUI, si viu i es mou per aquí, perquè hauria d'escriure a un altre lloc?

La veritat és que jo sí que sóc comunista i independentista i els poquets que feu voluntàriament "criats" als anarcos feu bastanta pena, vergonya aliena.

El Jon és punki però té molta més lucidesa que molts dels que corren per aquí, i tu va i carregues contra ell. Estàs fet un oncle Tom, i gent com tu SOBRA al moviment per submisos.
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
21 feb 2013
si te fijas bb me refiero siempre a algunxs, no meto a todxs lxs anarcos en el mismo saco, pues conozco a muchxs y de muy distinto pelaje, escribo
tanto aki como en indy eh cuando tengo algo ke decir, menos en estas 2 ultimas semanas ke se me blokea al abrir indy eh

puestos a hablar de mi soy tan punki, como ska, reage, rock, rap o tekno, asi como algo anarkista, marxista, feminista, tambien algo machista porke no decirlo, comunista, indepe, insu, vegano, crudivoro, carnivoro o yo ke se cuantas etiketas mas, si tengo ke elegir una me kedo con la de insumiso

conozco bastante mas la historia y realidad de aki, de eh, pues es donde me toco vivir y desenvolverme y precisamente no por la wiki sino por implicacion propia

volviendo al post, realmente me acabo de enterar ke en el mil habia sectores catalanistas procedentes del psan, y me hace mucha gracia porke por aki se suele decir mucho ke si la cup no tiene referentes historicos dignos de mencion, ke si el psan eran todxs unxs traidores y unxs vendidos, y aun teniendo en cuenta ke muchas criticas absurdas no provienen mas ke de trolls y maderos, como conozco la realidad de la calle no solo de internet no tengo duda alguna de ke algunxs anarcos, bastantes, se creen y kieren vender ke ellxs son la ostia y lxs unicxs con referentes pasados dignos de mencion, por ponerte un ejemplo

ale, disfrutar de las charlas con el roullian, por aki va estar estos dias el lucio y tampoco voy a poder escucharle, una jodienda, porke me parece ke ambos -entre otrxs- tienen cosas bastante interesantes ke decir y hablan desde su autonomia y experiencias vitales

ta lueguito, me piro a la huerta a darle un poco al piko y a la pala
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
21 feb 2013
"porke por aki se suele decir mucho ke si la cup no tiene referentes historicos dignos de mencion". Ells mateixos ho deixen veure, fent homenatges a anarquistes desde un partit polític. Si que en deuen tenir, però la hitòria ja els ha posat al seu lloc, i ara son massa lamentables com per treure´ls a passejar. Jo no he vist mai a una organització anarquista fer homenatges a comunistes. I que duri.
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
21 feb 2013
Home, el Jaume Compte era independentista i comunista i com a referent històric és molt respectable. D'acord que no en tenen més.

Tanmateix, és molt trist barallar-se pels referents històrics. Tant trist és apropiar-se'ls per justificar un projecte que no tenia res a veure amb ells com criticar aquesta apropiació des de l'altra banda ("són nostres"). No amics, els morts són de la terra, i el seu llegat ha de servir-nos a tots per donar-nos força en la lluita revolucionària, no per apropiar-nos-el ni per penjar-nos-el com a medalla.

Encara més trist i patètic, per no dir aberrant, és apropiar-se dels vius, de vius que a més tenen un discurs propi que no coincideix totalment ni amb el d'uns ni amb el dels altres com el Rouillan.
Re: Jean Marc Rouillan (ex-MIL, ex-AD, etc.) reconeix la seva militància actual en el NPA francès
21 feb 2013
nen, pues sera una de las escepciones ke confirma la regla, pero militantes de cnt junto a anv homenajean si no todos los años si varios a lxs combatientes caidos en el monte albertia, militantes y milicianos antifascistas de batallones tanto de anv como de cnt, ke combatieron al fascismo juntxs y murieron juntxs, ¿no crees ke nos iria mejor si en vez de tanta pose, -y lxs anarkas no son lxs unicxs ke adolecen de pose- tanto mio tuyo, aun marcando bien claro las diferencias ke las hay, supieramos ver lo ke nos une y luchar juntxs donde sea posible?, bueno de hecho esto ya se esta dando, gracias a dios no, gracias a lxs diablxs ke han puesto el empeño

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more