Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
Avui a les 20:00, CONCENTRACIÓ davant la seu de Foment de Treball de Barcelona
14 feb 2013
Avui a les 20.00 h, a la plaça de la Catedral de Barcelona, davant la Seu de Foment del treball
569.jpg


Sota el lema "Plena Sobirania davant la dictadura de la Banca i la Patronal. Independència per canviar-ho tot", les organitzacions de l'Esquerra Independentista del Barcelonès han fet una crida a tota la societat civil i, en particular, a totes les treballadores i treballadors, perquè se sumin a la convocatòria i es concentrin avui, a les 20.00 h, a la plaça de la Catedral de Barcelona, davant la seu de Foment del Treball.

La mobilització pretén ser no només una mostra de rebuig a aquest intent descarat i indecent per part de la patronal i els partits que la representen d’aprofitar-se de la necessitat de milers de persones, sinó també un clam en favor dels drets socials i laborals, d’una economia al servei de les persones i no dels interessos empresarials.

Exposen els arguments d’aquesta convocatòria en un manifest en el qual responem a les paraules de Joaquín Gay, president de Foment del Treball: "Sabem que l’objectiu de la patronal catalana no és construir país, sinó augmentar el seus beneficis a
costa de l’explotació de les treballadores i els treballadors." Al text afirmen que la patronal intenta ara desentendre’s de la seva responsabilitat en l’actual situació, orientar totes les mesures en contra dels drets de la classe treballadora i, de retruc, treure rèdit econòmic d’un sistema injust i opressiu. "Ells són els culpables i cal assenyalar-los amb noms i cognoms", sentencia el manifest, que fa una crida a sortir al carrer "per a desobeir la dictadura espanyola, l’explotació empresarial i l’opressió de totes les dissidències del sistema".

A mes, considerem la proposta de la patronal una manca de respecte i un insult a la intel·ligència de la classe treballadora, que després d’haver aguantat un abús rere l’altre per part de l’empresariat (reforma laboral, ERO, acomiadaments…) ara hem d’aguantar que ens demanin «pacte» per tal d’acceptar la crisi que ells mateixos han creat.

Denuncien, a més a més, el cinisme d’uns lobbies que s’omplen la boca de catalanitat quan el seu objectiu últim és el de mantenir l’statu quo. Defensar la subjugació a Espanya i a la Unió Europea són una de les fites d’aquesta trobada d’empresaris, que faran tot el possible per boicotejar qualsevol avenç en el dret d’autodeterminació del poble català.

“Anem per Feina”

Inicialment la trobada del poder econòmic havia de ser una reunió per defensar el pacte fiscal i rebutjar el procés sobiranista de Catalunya, però diverses entitats empresarials van declinar l'oferta de Foment. Tot i així, la patronal catalana Foment del Treball ha decidit mantenir la convocatòria de la trobada empresarial catalana convocada sota el lema “Anem per Feina”.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2013/02/mobilitzacio-davant-la-seu-de-foment-de-treball-de-barcelona-20808

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more