Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Comentari :: especulació i okupació
Disculpeu les molèsties: A Can Piella s'està construint la societat del futur
11 feb 2013
A la masia de Can Piella, a La Llagosta, mentre l'intrèpid món de la modernitat s'estimba cap a l'abisme en la seva esvalotada fugida endavant, està naixent un nou món.

Les persones que des de fa més de tres anys han rehabilitat l'espai i l'han dotat de vida i continguts transformadors, estan treballant pel present i pel futur, estan fent un meravellós regal al món d'avui i al de demà, a les actuals generacions desesperançades i apoltronades, i a les que estan arribant i han de venir al món, en un context convuls, incert i deplorable.

A Can Piella es respira un nou món, un món basat en unes estructures que ens permeten recuperar la nostra humanitat, refer-nos i auto-construir-nos com a persones i com a col·lectivitat. Can Piella és un exemple d'esforç, de dignitat, de valentia, de cooperació, de solidaritat, d'amor, de passió. Una veritable esperança i una veritable inspiració.

El projecte representa la voluntat d'assolir l'autonomia mitjançant la interdependència, en comptes d'intentar assolir una mal entesa “independència” mitjançant la dominació i la competència amb els iguals. A Can Piella el treball col·lectiu i el suport mutu creen un marc evolutiu positiu i constructiu, un món de cooperació que llaura el camí cap a l'emancipació, front a un món de competència que ens porta a la barbàrie i a la destrucció civilitzacional.

Can Piella és un reflex del món que molts volem i que cada dia construïm, un món basat en l'autonomia personal i col·lectiva, una lluita contra les forces de la dominació, l'odi i la concentració de poder que el sistema actual ens imposa.

A més, a Can Piella no només s'està forjant una nova humanitat, sinó que s'està restaurant una nova relació amb la natura, de la qual els éssers humans formem part. La terra que envolta la masia, inutilitzada i degradada fa uns anys, està recuperant poc a poc la fertilitat i la vida, omplint-se d'hortalisses cultivades pels veïns i veïnes de la comarca, regenerant-se i convertint-se en llavor de la resistència a la hiperurbanització, una alenada d'aire fresc enmig d'un Vallès irrespirable. El bosc de l'entorn proper també s'està rehabilitant, i noves idees i pràctiques permaculturals emergeixen com a procés desitjable i possible. A més, a Can Piella es dignifica i es venera el patrimoni històric de les nostres terres, la història dels nostres avantpassats, una història que ens parla d'un món rural viu, combatiu i autònom, on l'existència era, segur, infinitament millor que l'actual condició de la majoria de nosaltres, esclaus del treball assalariat i dels diners, presos entre les multituds mudes de les grans ciutats, desarrelats, desposseïts.

Can Piella és un niu de creativitat, sociabilitat, convivència, regeneració humana, natural i històrica. Can Piella està viva, tant viva com les ànsies, energies i consciències transformadores que no deixen de desvetllar-se arreu dia rera dia, un far de llum enmig de les tempestes.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Disculpeu les molèsties: A Can Piella s'està construint la societat del futur
12 feb 2013
aúpa esa Comuna de Canpi !!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more