Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : dones
Barcelona Negra. Literatura criminal amb firma de dona.
07 feb 2013

La novel•la negra se cita de nou a Barcelona. De l'1 al 9 de febrer:
BCNegra compta, en aquesta ocasió, amb una bona selecció d’escriptores que es presenten amb la seva obra. Serveixin aquestes cinc autores com a mostra

La novel•la negra se cita de nou a Barcelona. De l'1 al 9 de febrer:


tendències


Anne Holt. – El que amaguen els foscos núvols.
Una tarda plujosa de juliol del 2011 apareix mort a la seva casa el fill de vuit anys d’una família acomodada d'Oslo. Una psicòloga penal determina que la defunció va ser a causa d’un tràgic accident, però un jove policia sospita del pare i aconsegueix que es mantingui aquesta línia d’investigació. A l’ombra dels atemptats del boig ultradretà que van commoure el país el mateix dia que el nen va morir s’aniran desentrellant els secrets més bruts de la família, provocant una confrontació brutal amb els prejudicis, la vergonya i les errades del sistema.
Anne Holt, llicenciada en Dret, va treballar com a presentadora de la televisió noruega.


Susana Hernández – Contra las cuerdas.
Nova entrega de la sèrie que es va iniciar amb Curvas peligrosas, amb les sotsinspectores Rebeca Santana i Miriam Vázquez com a protagonistes que ara s’enfronten a un violador i assassí en sèrie que actua en diverses poblacions de la Costa Daurada i Barcelona. La intriga es barreja amb l'humor i els conflictes sentimentals. L’autora ha aconseguit un duo protagonista molt diferent, tant en la forma de treballar com en la seva vida personal, però que encaixen perfectament des del punt de vista narratiu. Miriam, passa dels quaranta, és segura de si mateixa i del seu atractiu. Rebeca és més jove, lesbiana i en ocasions insegura.
Una altra novel.la de l’autora: La puta que leía a Jack Kerouak. Editorial AlrevésStefanie Kremser – Carrer dels oblidats.
Nascuda a Dusseldorf (1967), va viure durant molts anys a Brasil i des de fa deu resideix a Barcelona, on ha situat aquesta novel•la, la primera que se li tradueix. El llibre, ambientat en el districte de Ciutat Vella, pot interpretar-se com una espècie d’ajust de comptes amb l’especulació urbanística que ha patit la ciutat els últims anys i que l’autora no dubta en denunciar. Un assassí en sèrie utilitza com a guia el martirologi de Santa Eulàlia, patrona de Barcelona, fil conductor que descobreix la protagonista de la novel•la, periodista professional i detectiu vocacional, filla d’alemany i catalana que arriba a Barcelona per escriure una guia alternativa.
Kremser és guionista i ha estudiat direcció de documentals. Editorial Edhasa – Empúries

Unni Lindell – Blanca Mort.
Tercer cas de l'agent Marian Dahle que aquesta vegada haurà d’investigar una sèrie de crims. La trama comença quan un fet tan fortuït com la caiguda d’una magdalena en una pastisseria li recorda a una jove amb problemes de sobrepès, que va ser el què va passar quan, setze anys enrere, va morir el seu germà petit, un bebè. Aquesta revelació provocarà l’enfrontament dels seus pares i iniciarà una espiral de violència, amb els assassinats d’un cap de policia i diverses dones. L’obra s’aparta del, en ocasions, simplisme de la novel•la negra i té una complexitat que dóna major interès a la lectura.
Lindell (Oslo, 1957) ha escrit poesia i relats infantils. Altres obres de l’autora: La Trampa de mel.Eugenia Tusquets -Tú eres mi asesina
Després d’una ruptura sentimental, la pintora Regina Juncosa es desplaça a Mèxic per assistir al casament del seu germà. El viatge la deixarà marcada per la impressió que li produeix el país i pel descobriment d’una artista l’obra de la qual li influirà profundament. Deu anys després tornarà a Mèxic i es veurà embolicada en una sèrie d’esdeveniments i és víctima d’un segrest. Tusquets, nascuda a Barcelona, és pintora i escriptora. Ha publicat El quadre perdut de Picasso i La seducció del gintonic.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa