Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Roda de premsa de CNT contra l'ERO a RACC
06 feb 2013
Roda de premsa:
http://soliobrera.cnt.es/secciones/sindicall/1185-videodepremsaracc.html

Notícies relacionades:
Noticia ACN:
Barcelona (ACN).- Desenes de treballadors del RACC s'han concentrat aquest dimecres davant de la seu central de la companyia per protestar contra l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que preveu l'acomiadament de 194 treballadors del grup. La portaveu de la secció sindical de la CNT al RACC, Raquel López, ha llegit un manifest en què ha denunciat que l'empresa es nega a negociar qualsevol solució que no impliqui acomiadaments, tot i haver tancat els darrers exercicis amb resultats econòmics positius. López també ha lamentat que els treballadors hagin d'assumir la "mala gestió" dels directius de la companyia. Davant d'això, els sindicats han cridat la plantilla del RACC a una vaga el proper 11 de febrer.

Noticia Europapress:
La CNT ha convocat aturades de dues hores per torn en el servei d'atenció a la carretera del Racc com a forma de protesta per l'ERO que preveu acomiadar 194 treballadors d'un total de 1.526, fet que suposa un 13% de la plantilla. Segons ha informat aquest dimecres en una roda de premsa la responsable de la secció sindical de la CNT a la companyia, Rakel López, la protesta començarà el 12 de febrer, l'endemà de la vaga convocada pel comitè d'empresa, i s'allargarà de manera indefinida fins que el Racc faci pública la llista d'acomiadaments.

"A la CNT creiem que una vaga és insuficient i que cal respondre amb la màxima contundència", ha manifestat López, que s'ha mostrat oberta a fer esforços sempre que la companyia també els faci. El sindicat ha recordat que l'asseguradora va tancar el 2012 amb uns ingressos de 341 milions, per la qual cosa considera "indecent, immoral i insultant" que plantegi una sola baixa.

"No permetrem que una empresa amb milions de beneficis acomiadi treballadors en un moment en què l'atur supera el 26%", ha manifestat el secretari general de la CNT-AIT Barcelona, Gaspar Fuster. López ha afegit que l'ERO és una manera de "tapar la mala gestió dels dirigents emparant-se en la reforma laboral" i ha assegurat que afectarà la qualitat del servei prestat.

La sospita de la CNT és que el Racc pretén acomiadar aquests 194 treballadors --la majoria de serveis centrals i d'oficines de fora de Catalunya-- per després subcontractar aquests serveis "amb pitjors condicions laborals".

El dia 18 acaba el termini perquè sindicats i empresa aconsegueixin un acord, i si no és així, el Racc podria aplicar de manera unilateral l'expedient de regulació d'ocupació (ERO).

BTV:
La CNT ha convocat diverses aturades al servei d’assistència en carretera del RACC per protestar per l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) obert per la companyia asseguradora. Segons la CNT, l’expedient afecta 194 persones dels 1.526 treballadors del RACC, un 13% del total de la plantilla.

El sindicat ha anunciat que la protesta s’iniciarà el 12 de febrer, just un dia després de la jornada de vaga convocada pel Comitè d’Empresa. La responsable de la Secció Sindical al RACC, Rakel López, ha assegurat que per la CNT “una vaga és insuficient” i que “cal respondre amb la màxima contundència”. És per això que les aturades, que tindran una durada de dues hores a cada torn, es preveu que siguin de forma indefinida fins que l’empresa no faci pública la llista d’acomiadats. El RACC va anunciar el 19 de gener l’acomiadament de 194 persones de la plantilla.

Segons la CNT, l’empresa asseguradora va tancar el 2012 amb uns ingressos de 341 milions d’euros. Una xifra que creuen que és prou alta com per no plantejar-se “ni una sola baixa”. “No permetrem que una empresa amb milions de beneficis acomiadi treballadors en un moment en què l’atur supera el 26%”, ha assegurat el secretari general de la CNT-AIT Barcelona, Gaspar Fuster.

Podeu veure el vídeo a:

http://www.btv.cat/btvnoticies/2013/02/06/cnt-aturades-ero-racc/
Roda de premsa:
http://soliobrera.cnt.es/secciones/sindicall/1185-videodepremsaracc.html

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat