Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
[Barcelona] les aliances entre CiU i PP afloren sense timidesa quan es tracta de privatitzar espais de la ciutat
05 feb 2013
La Favb rebutja el projecte de modificació del Port Vell
Dijous passat s’aprovava a la comissió d’Hàbitat Urbà, només amb els vots favorables de CiU i PP, el projecte per a la modificació del Port Vell. La resta de grups polítics hi van votar en contra. Avui, al ple municipal no s’esperen sorpreses: les aliances entre CiU i PP afloren sense timidesa quan es tracta de privatitzar espais de la ciutat i posar-los a disposició d’interessos particulars, en aquest cas dels iots de luxe, que semblen ser els únics beneficiats per un projecte que introdueix més barreres entre la ciutat i el seu horitzó marítim.

Les insòlites declaracions de l’alcalde Xavier Trias quan es va plantejar la possibilitat de fer una consulta sobre el futur del Port Vell (proposta recollida al seu programa electoral), que les consultes tenien sentit “si no saps què fer”, són un clar reflex de la idea de democràcia limitada de l’actual consistori, que ja ha decidit què fer de la mà de Salamanca Investments, promotora del projecte i sense escoltar l’opinió de veïns i experts, que vam forçar amb la protesta una participació inexistent al seu inici, i que ha estat a penes visible a través dels petits canvis que ha acceptat el projecte des del seu disseny inicial.
Durant aquesta setmana i amb la col·laboració de la UPC, s’han celebrat unes jornades que han servit per reflexionar sobre el futur del litoral metropolità, la transformació de les activitats del port de Barcelona, el desenvolupament de l’activitat econòmica portuària i la relació de la ciutat amb el mar i el seu patrimoni històric, oferint un debat del tot absent en la discussió d’un projecte opac i sense relació amb l’interès general.
El moviment veïnal, tantes vegades presentat quan convé com a “cultura del no”, té en la plataforma Defensem el Port Vell un exemple de la seva millor tradició: un moviment que té la seva base en les crítiques que surten del territori -en aquest cas del veïnat de la Barceloneta- i que a l’hora és un moviment dialogant, constructiu, propositiu, amb bona comunicació amb els grups polítics i integrat amb el món acadèmic, que busca maneres de reactivar econòmicament uns barris molt copejats per la crisi i alhora es mostra bel·ligerant amb l’economia especulativa, amb un model turístic d’alt impacte sobre els veïns, amb un urbanisme que no respecta la memòria de la ciutat, i amb els projectes que es cuinen i s’aproven d’esquenes a la ciutadania.

A la Favb, doncs, rebutgem aquest projecte, rebutgem el model de ciutat que vol promoure i sobretot rebutgem aquesta manera de fer política que en la pràctica suposa, com en l’espai públic del port, l’exclusió de molts ciutadans i ciutadanes de Barcelona.
Barcelona, 1 de febrer de 2013

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Barcelona] les aliances entre CiU i PP afloren sense timidesa quan es tracta de privatitzar espais de la ciutat
05 feb 2013
Es estrany que la FAVB no digui ni mu de la lacra de les motos circulant i aparcades a les voreres estretes i massificades... i que tambe es un espai public i no un aparcament privat.
Sobre tot quan se sap qui en treu benefici (concesionaris comercials, asseguradores, carrecs electes, benzineres, tallers i estacions d'ITV (!) sociovergencia...)

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more