Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Ja en internet "El retorno de los Weichafe"
05 feb 2013
Ja podeu veure per internet el documental "El retorno de los Weichafe". Documental editat per Logofobia i realitzat pel Gonzalo Mateos Benito.


http://www.youtube.com/watch?v=1td24qmENg4

Davant l’expansió en territori maputxe del capitalisme (forestals, empreses de cel · lulosa, pesca industrial) i la creació de megaprojectes com: aeroports, productes, preses, centrals elèctriques, les comunitats maputxe en conflicte reivindiquen l’Autonomia i el Territori com a eines per preservar o recuperar la seva cultura. El documental intenta acostar-se als processos de recuperació territorial i a la lluita que estan duent a terme les comunitats maputxe.


L’estat xilè ha intentat per diferents mitjans desactivar la lluita de les comunitats maputxe, per una banda mitjançant polítiques assimilacionistes i assistencialistes ha tractat de contenir lalluita i d’altra banda, aplicant una dura repressió contrales comunitats que es mantenen ferms en la reivindicació dels seus drets territorials i polítics.


Violacions de comunitats, empresonament dels weichafe i dirigents, aplicació de la llei antiterrorista, nombrosos processos judicials contra comuners, assassinats de maputxe, són algunes
de les cares de la repressió de l’estat xilè a les comunitats maputxe en conflicte.


Si voleu fer una presentació del documental al vostre poble o ciutat ens teniu que escriure a logofobia ARROBA laquimera.org.

Si el voleu en fisic el podeu trobar a les nostres parades que hi montem tant a la universitat de Girona com a la De Barcelona o a la plaça Catalunya de Girona els diumenges. També el podeu demnar per correo electronic. En fisic el seu preu es de 5€.

També ens podeu trobar a l'avinguda de Sant Narcis nº28 entresol 2na de Girona i al centre social La Dhalia de Mislata (Valencia)


www.logofobia.wordpress.com
Mira també:
http:// www.logofobia.wordpress.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat