Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
[Gandia] Presentació del llibre "Cop de CUP"
05 feb 2013
El diumenge 3 de febrer els col·lectius comarcals d'Endavant i d'Independentistes de la Safor presentaren al Casal Jaume I de Gandia el llibre “Cop de CUP. Viatge a l’ànima i a les arrels de les Candidatures d’Unitat Popular” (Edicions 62, 2012), un treball extens i detallat que tracta de donar a conèixer quines són les bases ideològiques de les candidatures que, des d'una perspectiva municipalista, estan tractant d'oferir una alternativa realment participativa al fracassat model de democràcia neoliberal en el context capitalista.
cupsaf2.jpg
Per a tot això, es comptà amb la presència inestimable de David Fernàndez, coautor del llibre amb Julià de Jòdar, periodista del setmanari La Directa i diputat electe per les CUP al parlament del Principat de Catalunya. David Fernàndez inicià la presentació del seu treball comentant les diferents parts i insistint en la llarga trajectòria de les CUP arreu dels municipis catalans, fet sovint escamotejat pels mitjans de comunicació que han assimilat el fenomen de les CUP, especialment a partir de les darreres eleccions municipals i autonòmiques catalanes, a l'esclat sobiranista promogut per altres formacions polítiques.

La dilatada trajectòria de les CUP, que podria remuntar-se a les assemblees de barri de la II República a les grans ciutats catalanes, es pot rastrejar a través de totes les eleccions municipals des de la caiguda de la dictadura. Aquest treball de formiga, com sovint s'acostuma a qualificar, de vegades silenciat o marginat, ha cristal·litzat en un moviment de masses. Però sobretot de masses molt polititzades, amb lligams estrets i orgànics amb tots els moviments socials de les nostres comarques (assemblees d'aturats, plataforma d'afectats per les hipoteques, 15-M, moviment okupa, cooperativisme, ecologisme, feminisme autònom, corrents llibertaris, etc.), fet que ajuda a entendre un dels pilars ideològics de les CUP: no es pot aconseguir l'alliberament nacional si no s'acompanya d'alliberament social.

Aquesta òptica, junt a les corretges de transmissió assembleàries, potencien una imatge i un discurs realment popular de les CUP i, per tant, atractiu a molts sectors de la població. Amb el final de la presentació s'establí un torn de paraula en què el públic, que omplí la sala de gom a gom, podia preguntar a David Fernàndez al voltant de temes relacionats amb el llibre o amb les CUP. El debat tornà a fer visible doncs com s'estructuren les assemblees des del carrer, des de cada porta dels pobles, tot formant una mena arbre d'idees i propostes que des de les arrels va remuntant tots els nivells de participació ciutadana. A més a més, David Fernàndez no deixà de banda la seua recent experiència com a diputat per descriure quines són les traves institucionals que impedeixen o dificulten l'exercici real de la democràcia. Finalment, per al diputat de la CUP, problemàtiques com la corrupció o la violència policial no són falles del sistema, sinó que són propiciades pel sistema mateix.
Mira també:
http://endavant.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1684&Itemid=33

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Gandia] Presentació del llibre "Cop de CUP"
05 feb 2013
Ante el debate, la confrontacion, el contraste en indymedia, se podria simplificar entre dos tendencias, los partidarios de la cup y los de la anarkia.
Con el acord de molins, se empieza a constatar una realidad, desde los massmierda se empieza a dar cancha a la cup, y sus lideres, portavoces, o lo que sean, son incluidos en la propaganda electoral, con un protagonismo que les corresponde por cuota, segun el dinero que aportan a la campaña electoral. Asi los vemos, los oimos y leemos, en los mass mierda (btv,tv8,tv3,tve, rac1,com,catalunya radio, ara, punt, el periodico, la vanguardia, el mundo etc.), es una extrema izquierda asimilable por el sistema democratico. Desde el movimiento libertario comienzan tambien las criticas, pues ya es cuestion de supervivencia, o alguien se cree que un movimiento libertario participando en el juego electoral tiene vida, seria su suicidio como movimiento y como libertario.
Todo lo que hemos ido leyendo en indymedia, refleja, que lo que llaman caladero de votos para la cup, es la parte de la abstencion, eso sirve para entender lo simpaticos que caeen en los massmierda.
El snobismo de la campaña de la cup, evidencia la esencia que le da la forma como partido politico, la del joven rebelde de clase acomodada, lo libertario es ahora para el su propia cultura, en esa cultura la pequeña burguesia busca nuevas formas de distincion apropiendose de la identidad libertaria. Desde el nacionalismo han sabido facilitar con certera percepcion y con señuelos necesarios, el precipitar, sabiendo los tics de los movimientos sociales, la participacion en el juego de los votos, ofreciendo estimulos aptos para satisfacer espectativas, y asi figurar en elencos hasta entonces reservados a los mas pudientes, eso si con el calificativo de extrema izquierda, que es el aditamiento sine nobilate, que abreviando quiere decir los snobs de la cup.
Constatar la maniobra de la burguesia catalana, potenciando este producto electoral, en que se ha convertido la cup, despues de lo de molins, aqhora con personalidad snob, y su emblema populista, antiyanqui, denunciador de penetraciones imperialistas, desenvuelto en terminologia no solo ya marxista, sino tambien libertaria, un producto electoral que compedia, las creencias, los anhelos, prejuicios y miedos del sector contestario y contemporaneamente apegado a su status, que esta presente en el estudiantado universitario, en cierto funcionariado, y en clase obrera sindicada con trabajo fijo, todos muy modernos y abiertos al cambio.
Con un refinamiento estrategico florentino, la inteligenssia burguesa, se interna agitando abalorios revolucionarios en capas estudiantiles, intelectuales y profesionales de posturas progresistas, capturando y neutralizando a una franja social, que es determinante en el proceso de desestabilizador para el derrocamiento del neoliberalismo. En una primera fase, le hacen entrar en el juego electoral, para en una segunda y decisiva en negociar para la succion por parte de los partidos politicos, en las universidades, los foros progresistas y demas componentes del inquieto cardumen social del movimiento libertario.
Las elecciones del 25n., muestran que la decision de la cup, como movimiento de masas a participar en ellas, es el acuerdo de insertarse en el sistema, y asi dejar de ser un moivimiento de masas con una linea revolucionaria y antisistema, es decir han dejado de ser sujetos con una estrategia propia para pasar a ser objetos instrumentales de una estrategia ajena y tan interior al sistema, al que pretendian contrarestar.
A partir de mañana, con el resultado de la eleccion, y iremos viendo una vez mas, porque esto no es nuevo con la cup, la segunda fase de la que hablamos.
Re: [Gandia] Presentació del llibre "Cop de CUP"
05 feb 2013
XDD

Un consell: per desacreditar algú o per intoxicar, l'afirmació ha de guardar un mínim de verosimilitud.

Que parlis de " la maniobra de la burguesia catalana" de presentar la CUP a les eleccions quan es va decidir per assemblees obertes, i quan en aquestes eren més entusiastes a presentar-s'hi molts llibertaris, o que almenys es consideren com a tal, i molta gent dels moviment socials, fins i tot amb més entusiasme que la gent de l'EI en general; no otorga gens de credibilitat, ni la més mínima, a la intoxicació.


Diguens: perquè hauria d'estar més interessada la burgesia en que existís la CUP en comptes de que existís un moviment llibertari AMB EN TEU NIVELL DE MEDIOCRITAT INTELECTUAL?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?
Re: [Gandia] Presentació del llibre "Cop de CUP"
05 feb 2013
la CUP fa pudor, indepes sou escòria
Re: [Gandia] Presentació del llibre "Cop de CUP"
05 feb 2013
L´abraçada de germanor entre el fernandez i el mas el dia de l´investidura no va ser un cop molt fort...
Re: [Gandia] Presentació del llibre "Cop de CUP"
06 feb 2013
dir que els llibertaris son entusiastas dels partits politics, es molt verosimil, en cuan a la mediocridad la vostre, reindivicar al psuc dels 70, es d, un nivell de master de universitat de ee.uu. es a dir del cretinisme sutoritari comunista que mesclat con el patriotisme dona aquesta merda que habeu possat al parlament comandad per el judas fernandez, ala a seguir demanan un estat, sou patetics, snobs i tan falsos com el duros sevillanos.
Re: [Gandia] Presentació del llibre "Cop de CUP"
06 feb 2013
CUP de cop!, antecedents de la caiguda... Tot va bé per ara..., lo pitjor és l'impacte. Molt curiòs el vìdeo, el personatge se sembla una mica al fernandes (només una casualitat...)

http://www.youtube.com/watch?v=A-rEb0KuopI&feature=player_embedded
Re: [Gandia] Presentació del llibre "Cop de CUP"
07 feb 2013
escoria interclassista, foc al parlament i visca l'anarkia
Re: [Gandia] Presentació del llibre "Cop de CUP"
08 feb 2013
La "abrazada" del Mas con el Fernández fué, en realidad, una encajada de manos forzosa. Pero bueno, que más da, si lo que importa es intoxicar a los puros hijos de obreros de clase incomodada con gilipollezes que no salen en los mass mierda. Menuda mierda el indyeconomia y menuda mierda los anarcastizos ciudadanistas de los cojones.
El fernández es de ciu porque le dió la mano al mas, y los q llevan martins con cordones blancos son nazis, menudo nivelazo hay en indymedia, a vuestro lado un foro de la RASH parece un jurado de los premios nobel.
Re: [Gandia] Presentació del llibre "Cop de CUP"
08 feb 2013
Jo no he dit que per donar-li la mà tan efusivament al mas sigui de ciu. Jo al meu enemic, no li donaria MAI la mà. Suposo que entre partits i partidets guais, el tracte es de "adversaris polítics". Visca la lluita de classes.
Sindicat Terrassa