Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
'Som Països Catalans' neix a Mallorca amb una crida per començar a construir el país
04 feb 2013
La iniciativa Som Països Catalans s'ha presentat aquest dissabte a Mallorca omplint les 340 cadires del Teatre de Petra (Pla)
56.jpg
Després d'una setmana fent promoció a la xarxa, Som Països Catalans es va presentar al municipi del Pla com una eina als servei de la construcció nacional, traçant les tres principals línies de treball que marcaran la feina del dia a dia: donar suport a projectes en clau nacional en molt diversos àmbits (esport, cultura, empresa, música, associacionisme, excursionisme, etc.); oferir un espai de lluita per la llengua, donant cohesió i unitat al conjunt d'entitats i col·lectius que treballen per la normalització del català arreu dels Països Catalans; i fer propostes de mobilització i accions simbòliques de forma coordinada arreu del territori.

L'acte fundacional de Som Països Catalans comptà amb el suport de l'associació comarcal Pla de Mallorca en Marxa i del col·lectiu local Albaïna (Sóller). Cati Alcover (Albaïna) parlà en nom de les dues entitats després de la intervenció d'Albert Giné, del Casal Independentista La Cruïlla (Eixample de Barcelona), que donà el sus a la iniciativa Som Països Catalans presentant l'acte fundacional. Durant l'acte també es presentà “La cançó necessària”, una mostra musical que agrupa alguns dels cantautors joves més compromesos del país: Cesk Freixas, Pau Alabajos, Meritxell Gené, Jordi Montañez, Andreu Valor i Josep Romeu llegiren, a més, un manifest a favor d'una cultura crítica i combativa i al servei de les classes populars.

El manifest fundacional de Som Països Catalans l'interpretaren dues al·lotes joves, Joana Neus Oliver (Pla de Mallorca en Marxa) i Laura Dorado (Arran Palma). A continuació, Biel Majoral, va cloure l'acte, ple d'emotivitat, amb cançons tan populars com “ Sa Porrassa”, “No ens fareu callar” -de Toni Roig- o “Jo sóc català” ; moment el públic s'alçà de les cadires amb un clam unànime a favor de la independència i de la llibertat del conjunt dels Països Catalans. L'ambient d'eufòria i emotivitat acompanyà el públic de totes les edats. L'acte va ser especialment sentit per a la generació més propera a l'artista d'Algaida a partir de la qual se n'assegura un relleu. En acabar tothom seguia fent-se una pregunta: “com podem ajudar en això de Som Països Catalans?”.

També a:

Diari de Balears> El Teatre de Petra torna un clam

http://dbalears.cat/actualitat/cultura/teatre-petra-torna-clam.html



Vilaweb.cat> Més de 300 persones al concert de presentació de 'Som Països Catalans'

http://www.vilaweb.cat/noticia/4080545/20130203/300-persones-concert-pre



contrainfo.cat> Petra dóna el sus la campanya “Som Països Catalans”

http://contrainfo.cat/temes/autodeterminacio/petra-dona-el-sus-la-campan/



racocatala.cat> Neix a Mallorca 'Som Països Catalans'

http://www.racocatala.cat/noticia/29254/neix-mallorca-som-pasos-catalans
Mira també:
http://laccent.cat/index.php/paisos-catalans/actualitat-politica/item/3025-som-pa%C3%AFsos-catalans-neix-a-mallorca-amb-una-cri

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 'Som Països Catalans' neix a Mallorca amb una crida per començar a construir el país
04 feb 2013
La cobla principal de la Bisbal?
I quan ens portareu a La Trinca, la Nuria Feliu, la Cercavila dels Trabucaires, Marina & Cesc, el Llach, els Ara Va de Bo i el Tomeu Penya?
Aixo son festes parroquials i lo demés misèria!
Estem tremolant anticipadament de goig!!
Re: 'Som Països Catalans' neix a Mallorca amb una crida per començar a construir el país
05 feb 2013
Molt bona feina!!!
Re: 'Som Països Catalans' neix a Mallorca amb una crida per començar a construir el país
05 feb 2013
Un mostra de imperialisme pancatalanista.Com a balear que viu a Catalunya em repugna aquesta iniciativa.
Re: 'Som Països Catalans' neix a Mallorca amb una crida per començar a construir el país
07 feb 2013
més que un imbecil ets un espanolàs de merda, ves-ten amb el PP o fes-te policia nacional, dubto que siguis de Mallorca
Sindicato Sindicat