Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
15 dies de Resistència ( El Casal es queda ! )
01 feb 2013
Avui ha començat la quinzena de resistència per aturar el desallotjament del Casal Popular de Gràcia després d'11 anys de la seva ocupació en mans de l'Ajg, on fins els seus últims dies, ho ha fet Arran, la nova organització juvenil de l'esquerra independentista.
312404_538078626222695_530973004_n[1].jpg
1.jpg
_DSC9888[1].jpg

Des d'Arran Gràcia han preparat una sèrie d'activitats, per acabar de donar-li vida aquest projecte d'11 anys de vida a la Vila de Gràcia, un referent de lluita pels joves i no tan joves del barri de Gracia.

Avui un centenar de persones s'han concentrat a les 7.00 h del matí per aturar el desallotjament. Al vespre, a les 20.00 hores hi ha una Xerrada de GataMaula sobre l'Avortament. Tots els Actes realitzats durant aquests 15 dies es realitaran davant el Casal Popular, carrer Ros de Olano 39.

Demà dissabte 2 de febrer, s'ha preparat una jornada per l'okupació a les 19.00 hores del vespre, amb la participació de projectes històrics, com l'asssemblea okupes de Korneyà,Kasa de la Muntanya, i el projecte del Kukutza de Bilbo.

Totes les activitats es farna davant del Casal Popular de Gràcia.

Us hi esperem !

Destruiran les parets
Construirem Alternatives

El Casal es queda a Gracia !


http://www.youtube.com/watch?v=GAD37zaTs-0&feature=player_detailpage

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 15 dies de Resistència ( El Casal es queda ! )
01 feb 2013
aupa ese Casal !
Re: 15 dies de Resistència ( El Casal es queda ! )
01 feb 2013
Si al final no va tan malament una miqueta de repressió per conscienciar-se un xic més, fixeu-vos que al casal feia anys que no s'hi feia cap activitat a part de fer de bar "barat" i ara, "gràcies" a l'amenaça de desallotjament, hi ha tota una nova generació de gent despertant, agitant els carrers i extenen les complicitats...

Un desallotjament, dos okupacions! Força i no us desanimeu, si acaben amb aquest espai el següent que obriu tindrà moltíssima més força!
Re: 15 dies de Resistència ( El Casal es queda ! )
01 feb 2013
A, no estic d'acord amb això. Quan formes part d'un moviment en creixement, hi ha "especialització", i cada espai o cada organisme acaba desenvolupant una funció determinada.

Per exemple, al casal de Gràcia potser no s'hi feien activitats al ritme d'altres casals com els casals independentistes de Sants, Eixample o Poblenou, però en canvi servia més que cap altre per finançar projectes de tot tipus, per sufragar despeses represives, etc.

L'EI ha de pensar en aquesta clau d'especialització d'espais al meu entendre, i no buscar que tots els centres socials facin el mateix.
Re: 15 dies de Resistència ( El Casal es queda ! )
01 feb 2013
Doncs jo crec que es poden complir perfectíssimament les dues funcions i potser això és el que falta a Gràcia, un barri històricament combatiu i que ha desaparegut engolit per la gentrificació més salvatge. De debó que esperem que aquesta situació representi un punt d'inflexió, tant si el Casal es queda com si es trasllada: Gràcia necessita més combativitat i moltíssima menys festa!
Re: 15 dies de Resistència ( El Casal es queda ! )
02 feb 2013
sovint constato que els que aboguen sempre per "menys festa" aguanten uns dies serens, però tard o d'hora deixen aflorar el seu desbocament compulsiu. Jo també estic contra les drogues, però no crec que ho arreglem amb aquestes idees...
Re: 15 dies de Resistència ( El Casal es queda ! )
02 feb 2013
La burguesia quiere anular absolutamente, al movimiento libertario en todos los rodenes en barcelona, es en este terreno la calle, donde los anarkistas tenemos que librar la batalla. Sea de la manera que sea que paren las raccias policiales y parapoliciales, por lo que los anarkistas nos conjuramos con la promesa sagrada para exigir las libertades perdidas, por la burguesia asesina. Que pague la burguesia asesina, y que ceda o nosotros le declaramos la guerra con todas las consecuencias y por todos los medios que la misma burguesia enseña. Y si la burguesia no paga y cede, todos estaremos en nuestros puestos y renaudaremos la vida cotidiana, pero los anarkistas que tienen alto concepto de la responsabilidad, saben que hoy ya no es tiempo de las figuras decorativas y dando ejemplo recordaran, que gracia es anarkista, y actuaran con las tacticas de lucha y los procedimientos de guerra del anarkismo, que no son precisamente el estoicismo de cruzarse de brazos. La transcendencia del momento presente en la okupacion en barcelona es tremenda y las derivantes del conflicto, que atrevesamos son de dificil predecir. Pero el pueblo que lucha, es capaz de exigir la cuenta de los actos reaccionarios a los politicos izquierdosos y sus adlatares, que nos han abocado a este estado de cosas. El movimiento libertario en barcelona, esta presto para dar la batalla y no ceder, hasta que la justicia obrera ponga a la burguesia y a sus lacayos los partidos politicos burgueses disfrazados de revolucionarios, en el banquillo de los acusados y que sean juzgados como causantes de la represion y miseria de la mayoria social, y todos estos que vienen con el rollo de un nuevo estado, seran tambien juzgados por el pueblo, un pueblo combativo y dueño de su destino, que no va dejarse engañar por cantos de sirena que quieren que olvide quien es su enemigo, el estado que da igual que le llames español o catalan, estado se queda. POR MUCHO QUE DIGAIS MENTIRAS Y LAS REPITAIS NO LAS HACE VERDAD, Y LA VERDAD ES QUE GRACIA ES ANARKISTA.
Re: 15 dies de Resistència ( El Casal es queda ! )
02 feb 2013
joer, cosí... quan de mal ha fet l'exil.li, la transició i la democracia burgesa al moviment llibertari!
els profetes, els mesies, els martirs... son coses del passat!!.. escrius: 'la burguesia y sus lacayos disfrazados de revolucionarios..' Aixo sona a S. XIX i han passat dos segles (els tupperwares, els satel.lits, el paper d'al.lumini, l'energia atomica, la teletienda, el micro-ones...) T'hauries de 'ajornar', anarkista... o beure menys!!
Re: 15 dies de Resistència ( El Casal es queda ! )
02 feb 2013
cuan de mal fa el pensament burgues amb el joves, las pallisas dels mossos, las torturas en la presso, los controles policiales racistas en las calles, los cheecks points parapoliciales en los enlaces del metro, los robatorios de la urbana a los vendedores ambulantes, las ostentaciones nazis del catalanismo rancio heredero de la lliga y de estat catala, los centenares de miles de aturats, las colas de submissos en caritas, la represion policial cotidiana en los barris obrers, la traicion de la cup haciendo piña con la mierda de la nacion y el estado, t,haurias de donar una volta per els carrers, i fer faena manual perque ets un atrofiat, y quizas asi podrias de tenir una visio ilusoria de la realitat, pero ja savem tu cuan surts al carrer es per cridar visca el barca i visca catalunya, el que pateix la gent, a ti que mes te da, si van de acid y beuam i no se enteran com tu, que si saps, la vritat, el casal, com si la okupacio a gracia fos el vostra baretto de burguesitos privilegiados, saps peque van tancar can titella , i el vostre no, quizas deurias pensar perque, pero en estos tiempos que corren, en que gracia para no decir anarkista se dice combativa, para intentar que no tengamos memoria, asi nos va. pues nada hombre a ser un nuevo estado en la comunidad europea, que eso va a solucionar el proplema del proletariado, ah. que eso ya no existe que ahora tenemos micro-ones, joder que no me entero que somos una nacion y hemos preparado toda una juventud de privilegiados que nos haran ver la verdad uff menos mal por un momento creia que no se que de una revolucion social, y lo de muerte al estado y viva la anarkia, pero ya esta el casal de 15 años de resistencia iluminadonos con lo que nos conviene que es olvidar nuestra historia, y que nos cuenten otra de mas bonita, gracies, gracies como era allo no som una regio de espanya, volem volem la independencia volem los paissos catalans, i tot per termina donanli la ma al fastigos del mas, bueno el diumenge podrem cridar visca el barca y visca catalunya.
Re: 15 dies de Resistència ( El Casal es queda ! )
02 feb 2013
tu eres Acracio?
Re: 15 dies de Resistència ( El Casal es queda ! )
02 feb 2013
jo crec que és una espècie de RodrigoMora a l'espanyola (pq el primer és algo indepe,no?)
Re: 15 dies de Resistència ( El Casal es queda ! )
03 feb 2013
es un pedazo de aborto de la cnt-cgt, el españolismo es lo ke tiene... otro español mas igualito al cabron del imc barna ke anda censurando lo ke le interesa
Sindicato Sindicat