Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Comenta notícia | Envia per mail aquest* Notícia
Notícies :: laboral
Les treballadores de Badalona serveis assistencials es tanquen a les oficines de la Gerència
31 gen 2013
Protesten per les retallades salarials i l’augment de la jornada
Un grup de treballadors i treballadores de Badalona Serveis Assistencials (BSA) s’acaben de tancar a les oficines de la Gerència (Ca l’Amigó, Pl. Pau Casals, 1) com a protesta per les retallades salarials i l’augment de la jornada, sota el lema “Ni una hora més, ni un cèntim menys”. Els treballadors tenen intenció de romandre a les oficines fins les 17 hores.

BSA és l’empresa municipal que gestiona l’Hospital Municipal de Badalona, el Centre Sociosanitari El Carme i set CAP de Badalona, Montgat i Tiana, amb un total d’un miler de treballadors i treballadores.

Els treballadors de BSA protesten perquè en la reunió del passat 18 de desembre, la gerent de l’empresa, M. Ángeles Cabezas, i el vicepresident del Consell d’Administració, Ramon Riera (també tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Badalona), van rebutjar la possibilitat que la plantilla cobrés la paga de Nadal ni la quantitat equivalent a compte del 5% que se’ls està retenint des del 2010 –tot i que el personal de BSA no és funcionari. La gerent s’havia compromès a donar una resposta abans del dia d’avui sobre la possibilitat de realitzar un pagament en concepte de contractes de gestió –concepte que els treballadors tenien en nòmina però que també se’ls va treure- per pal•liar els efectes del no cobrament de la paga.

A més, el passat 2 de gener l’empresa va comunicar que havia decidit unilateralment aplicar una recomanació de la patronal per la qual s’augmenta la jornada laboral de la majoria dels col•lectius en 48 hores anuals, despenjant-se així del Conveni Col•lectiu de la Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública, vigent fins al juliol d’aquest any, i deixant els comitès d’empresa sense cap possibilitat de negociació. Tampoc se’ls ha facilitat cap tipus d’informació sobre l’aplicació de la jornada i han deixat en mans dels comandaments intermitjos la negociació amb els treballadors, sense unificar criteris per als diferents CAP.

This work is in the public domain
afegir comentari ...
La facilitat d'afegir comentaris als articles publicats té com a finalitat el permetre:
  • Aportar més informació sobre la notícia (enriquir-la)
  • Contrastar la seva veracitat
  • Traduir l'article
Afegeix comentari ràpid Supervisar la moderació
Títol (no cridis, fes un ús moderat de les majúscules)
Nom email

Comentari

Format de Text
Anti-spam Introdueix el següent text a la casella:
Per afegir comentaris més detallats, o per pujar fitxers, mira a formulari complert de comentaris.