Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per mail aquest* Notícia
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder
Un documental denuncia la impunitat feixista a l’estat espanyol
21 gen 2013
L'Informe Raxen, que fa deu anys que treballa contra la intolerància a l'estat espanyol, ha editat un vídeo que ja circula per les xarxes.
En quasi 40 minuts es fa un repàs als principals casos d’agressions de bandes feixistes, que generalment -de fet és la tònica habitual i sistemàtica- són arxivats i ni tant sols s’investiguen. Des d' inicis dels anys noranta s'han comptabilitzat a l'estat més de vuitanta homicidis motivats per grups feixistes i racistes i 4.000 agressions cada any pel mateix motiu.
Lucrecia Pérez, nascuda a la República Dominicana, fou la primera víctima del racisme a l'estat espanyol reconeguda com a tal i que va causar una gran commoció a la nostra societat. Arran d’aquell fet va néixer l’entitat Movimiento Contra la Intolerancia, que presideix Esteban Ibarra, i que és la que ha impulsat l’edició del documental. A la dominicana Lucrecia Pérez la van assassinar el 1992. Des de llavors més de 4.000 agressions i 89 homicidis s’han comptabilitzat a l’estat espanyol, segons l'Informe Raxen, ja que no existeix cap estadística oficial de delictes d'intolerància i crims d'odi. El documental repassa alguns d'aquests casos i denuncia la impunitat feixista, ja que l’oblit i la minusvaloració d’aquestes agressions, els casos que queden sense investigar o la facilitat amb que es mouen els grups fatxes, és la norma.
El documental repassa alguns d'aquests casos aportant la veu de testimonis i especialistes. Hi parlen familiars de víctimes, com els pares del valencià Guillem Agulló, de Carlos Palomino, o Aitor Zabaleta. En el vídeo també hi apareixen imatges d'agressions, manifestacions i trobades neonazis, etc.
El vídeo alerta que gairebé sempre les institucions atribueixen aquestes agressions a la violència juvenil i a tribus urbanes, sense tenir en compte el caràcter neonazi dels grups que hi ha al darrera, de manera que el feixisme i el racisme acaben quedant impunes. Un documental que recomanem de veure i difondre’l.

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. Cap agressió sense resposta!
Ara bé, creiem que caldria ser més atrevit i gosem fer una mirada crítica al documental, donat que no recull –i, honestament, ens pensem que no els interessa gaire als seus creadors de remarcar o posar en evidència- la relació estreta entre la violència de grups feixistes i racistes amb el mateix Estat.
L’Estat té deliberadament un pa a l’ull amb moltes d’aquestes bandes. La impunitat amb que es mouen, com molts grups parapolicials, guardaria relació amb la realitat d’un estat d’excepció i policial com l’espanyol. Amb tot un seguit d'institucions, lleis i legislacions especials (Audiència Nacional, Llei de Partits, Lleis de Seguretat i vídeo-vigilància, etc...) destinades a exercir un control més directe de la població i als seus sectors més vulnerables: joves, immigrants,... I també contra la dissidència social i política. Un Estat on recull un altíssim índex de maltractes a comissaria a l’any com recullen nombrosos informes anuals d’entitats gens sospitoses, tant de l’estat com internacionals. Un estat que practica sistemàticament la tortura i practica la guerra bruta contra la dissidència, que no dubta a criminalitzar els sectors més combatius que responen amb la mobilització a les mesures governamentals més antipopulars. Pensem-hi.

Denunciem, plantem cara i aturem les bandes feixistes i racistes!

Desemascarem la impunitat que els ofereix l'Estat!

NO PASSARAN!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Un documental denuncia la impunitat feixista a l’estat espanyol
21 gen 2013
Video
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hQo7fn3Ffyw#!
Re: Un documental denuncia la impunitat feixista a l’estat espanyol
21 gen 2013
Video
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hQo7fn3Ffyw#!
Re: Un documental denuncia la impunitat feixista a l’estat espanyol
21 gen 2013
Roger, no oblidem!
Re: Un documental denuncia la impunitat feixista a l’estat espanyol
21 gen 2013
A ver si tenemos un poco de cuidado con los materiales que colgamos. El Sr. Ibarra y su asociación en su comienzo tienen un penoso historial. Preguntarla a la radio libre de zaragoza, Radio Topo. O preguntarle a Rafa Ballarín quién pagó los abogados de la acusación cuando defendió su vida y la de su amiga de un ataque de neonazis del Atlético Madrid...
Nada a seguir disfrutando del momento, pero todo no vale...
Re: Un documental denuncia la impunitat feixista a l’estat espanyol
22 gen 2013
Empieza bien pero la cagan cuando intentan llevar el repor hacia el nazionalismo.,.. ¿no se ha visto un casal Jaume I presentado como víctima? ¿Acaso no fue Jaume I un genocida? ¿Es que no hay fascismo catalanista día a día?
Re: Un documental denuncia la impunitat feixista a l’estat espanyol
22 gen 2013
Aquest (A) no és més que el típic troll imbècil provocador.

Tots units contra el feixisme!! Fora ONG's i partits institucionals de la lluita!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more