Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Gener»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Accions per a Avui
19:00

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Comenta notícia | Veure comentaris | Envia per mail aquest* Notícia
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder
Un documental denuncia la impunitat feixista a l’estat espanyol
21 gen 2013
L'Informe Raxen, que fa deu anys que treballa contra la intolerància a l'estat espanyol, ha editat un vídeo que ja circula per les xarxes.
En quasi 40 minuts es fa un repàs als principals casos d’agressions de bandes feixistes, que generalment -de fet és la tònica habitual i sistemàtica- són arxivats i ni tant sols s’investiguen. Des d' inicis dels anys noranta s'han comptabilitzat a l'estat més de vuitanta homicidis motivats per grups feixistes i racistes i 4.000 agressions cada any pel mateix motiu.
Lucrecia Pérez, nascuda a la República Dominicana, fou la primera víctima del racisme a l'estat espanyol reconeguda com a tal i que va causar una gran commoció a la nostra societat. Arran d’aquell fet va néixer l’entitat Movimiento Contra la Intolerancia, que presideix Esteban Ibarra, i que és la que ha impulsat l’edició del documental. A la dominicana Lucrecia Pérez la van assassinar el 1992. Des de llavors més de 4.000 agressions i 89 homicidis s’han comptabilitzat a l’estat espanyol, segons l'Informe Raxen, ja que no existeix cap estadística oficial de delictes d'intolerància i crims d'odi. El documental repassa alguns d'aquests casos i denuncia la impunitat feixista, ja que l’oblit i la minusvaloració d’aquestes agressions, els casos que queden sense investigar o la facilitat amb que es mouen els grups fatxes, és la norma.
El documental repassa alguns d'aquests casos aportant la veu de testimonis i especialistes. Hi parlen familiars de víctimes, com els pares del valencià Guillem Agulló, de Carlos Palomino, o Aitor Zabaleta. En el vídeo també hi apareixen imatges d'agressions, manifestacions i trobades neonazis, etc.
El vídeo alerta que gairebé sempre les institucions atribueixen aquestes agressions a la violència juvenil i a tribus urbanes, sense tenir en compte el caràcter neonazi dels grups que hi ha al darrera, de manera que el feixisme i el racisme acaben quedant impunes. Un documental que recomanem de veure i difondre’l.

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. Cap agressió sense resposta!
Ara bé, creiem que caldria ser més atrevit i gosem fer una mirada crítica al documental, donat que no recull –i, honestament, ens pensem que no els interessa gaire als seus creadors de remarcar o posar en evidència- la relació estreta entre la violència de grups feixistes i racistes amb el mateix Estat.
L’Estat té deliberadament un pa a l’ull amb moltes d’aquestes bandes. La impunitat amb que es mouen, com molts grups parapolicials, guardaria relació amb la realitat d’un estat d’excepció i policial com l’espanyol. Amb tot un seguit d'institucions, lleis i legislacions especials (Audiència Nacional, Llei de Partits, Lleis de Seguretat i vídeo-vigilància, etc...) destinades a exercir un control més directe de la població i als seus sectors més vulnerables: joves, immigrants,... I també contra la dissidència social i política. Un Estat on recull un altíssim índex de maltractes a comissaria a l’any com recullen nombrosos informes anuals d’entitats gens sospitoses, tant de l’estat com internacionals. Un estat que practica sistemàticament la tortura i practica la guerra bruta contra la dissidència, que no dubta a criminalitzar els sectors més combatius que responen amb la mobilització a les mesures governamentals més antipopulars. Pensem-hi.

Denunciem, plantem cara i aturem les bandes feixistes i racistes!

Desemascarem la impunitat que els ofereix l'Estat!

NO PASSARAN!

This work is in the public domain
veure comentaris / afegir comentari ...
La facilitat d'afegir comentaris als articles publicats té com a finalitat el permetre:
  • Aportar més informació sobre la notícia (enriquir-la)
  • Contrastar la seva veracitat
  • Traduir l'article

Comentaris

Re: Un documental denuncia la impunitat feixista a l’estat espanyol
21 gen 2013
Video
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hQo7fn3Ffyw#!
Re: Un documental denuncia la impunitat feixista a l’estat espanyol
21 gen 2013
Video
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hQo7fn3Ffyw#!
Re: Un documental denuncia la impunitat feixista a l’estat espanyol
21 gen 2013
Roger, no oblidem!
Re: Un documental denuncia la impunitat feixista a l’estat espanyol
21 gen 2013
A ver si tenemos un poco de cuidado con los materiales que colgamos. El Sr. Ibarra y su asociación en su comienzo tienen un penoso historial. Preguntarla a la radio libre de zaragoza, Radio Topo. O preguntarle a Rafa Ballarín quién pagó los abogados de la acusación cuando defendió su vida y la de su amiga de un ataque de neonazis del Atlético Madrid...
Nada a seguir disfrutando del momento, pero todo no vale...
Re: Un documental denuncia la impunitat feixista a l’estat espanyol
22 gen 2013
Empieza bien pero la cagan cuando intentan llevar el repor hacia el nazionalismo.,.. ¿no se ha visto un casal Jaume I presentado como víctima? ¿Acaso no fue Jaume I un genocida? ¿Es que no hay fascismo catalanista día a día?
Re: Un documental denuncia la impunitat feixista a l’estat espanyol
22 gen 2013
Aquest (A) no és més que el típic troll imbècil provocador.

Tots units contra el feixisme!! Fora ONG's i partits institucionals de la lluita!!
Afegeix comentari ràpid Supervisar la moderació
Títol (no cridis, fes un ús moderat de les majúscules)
Nom email

Comentari

Format de Text
Anti-spam Introdueix el següent text a la casella:
Per afegir comentaris més detallats, o per pujar fitxers, mira a formulari complert de comentaris.