Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
Declaració inicial per al 19 de gener - Atenas, ciudad antifascista
17 gen 2013
El 19 de gener de 2013, des de cada ciutat i barri del país, des de qualsevol lloc de treball, d’ensenyament, de cultura, treballadors i joves com una onada inundarem els carrers d’Atenes. Ocuparem la ciutat amb música, cants i discursos, per cridar que els nazis no són benvinguts, que les polítiques racistes del govern de coalició —basades en camps de concentració, FRONTEX i negació de la ciutadania als fills dels immigrants— ens s’enfurismen tant com les bàrbares mesures que envien centenars de milers de persones a l’atur.
inter_solidarity1.jpg
international-brigades.jpg
garbage.jpg
spain36.jpg
No podem tolerar una situació en la qual rics i govern sembren la pobresa i la privació, provoquen suïcidis, obliguen a les persones sense sostre a fer cua per menjar, alhora que culpen els immigrants de la crisi i els converteixen en els bocs expiatoris, com Hitler va fer amb els jueus. Aquesta política va acabar a Dachau i Auschwitz, a cambres de gas i crematoris amb el resultat de milions de morts jueus, gitanos, comunistes, homosexuals… Va conduir a la matança de la Segona Guerra Mundial, a les brutalitats nazis als països ocupats, com Grècia , amb ciutats cremades, vides perdudes pels bloquejos duts a terme pels assassins dels “Esquadrons de seguretat” a Kalavryta, Kokkinia, Chortiati, Kontomari, Viano, Distomo i altres llocs.

No podem acceptar que la policia de Dendias —el ministre d’Ordre Públic— ataqui vagues i manifestacions amb tones de productes químics i col•labori amb els esquadrons d’assalt neonazis de l’Alba Daurada, que organitzen pogroms racistes als barris, apunyalen a immigrants, destrueixen botigues i envaeixen cases. És la mateixa policia que empresona manifestants, com va fer a Salònica, on va arribar a torturar participants a la manifestació antifeixista motoritzada. Estem indignats pel vulgar atac contra artistes, com en el cas del teatre “Chitirion”, i la censura imposada per Dendias als periodistes mitjançant acomiadaments i criminalitzant revelacions periodístiques.

No podem tancar els ulls davant els milers d’immigrants i refugiats morts, entre ells dones i nens, quan eren perseguits pels guàrdies del FRONTEX. Exigim aturar la desgràcia dels camps de concentració estil nazi i les operacions d’escombrat de la policia grega. Els immigrants necessiten la legalització i els refugiats asil, ja que són víctimes de les guerres imperialistes, les dictadures i les aniquiladores mesures d’austeritat de l’FMI.

Samaras, aprofitant una decisió del Consell d’Estat Hel•lènic que dóna suport als prejudicis racistes de Nova Democràcia i Alba Daurada, ha impulsat la nova llei que nega la ciutadania als fills d’immigrants nascuts en aquest país. Milers de nens que estudien a les escoles es consideraran il•legals una vegada compleixin els 18 anys i se’ls demanarà que tornin a la terra dels seus pares, on mai abans han estat.

Per això, durant els últims mesos ha crescut un moviment antifeixista sense precedents. El 24 d’agost milers d’immigrants van enviar a Dendias el missatge que no tenen por de les ràtzies policials anomenades “Xenios Zeus”. A tots els barris es van enfrontar als pogroms racistes. El 28 d’octubre, els professors, els estudiants i els antifeixistes van mostrar qui controla els carrers, enviant als neonazis d’Alba Daurada de nou a les clavegueres. “Ni al parlament ni enlloc, els nazis fora dels nostres barris”, van cridar milers de persones a tot Grècia.

Fem una crida a totes les persones treballadores i joves, intel•lectuals i artistes, a les comunitats d’immigrants, sindicats, associacions estudiantils, alumnes, ajuntaments, comitès contra el racisme i el feixisme, col•lectius de resistència i assemblees populars perquè donin suport a la manifestació nacional del 19 de gener, a Atenes. La ciutat que al seu dia va enviar un fort missatge contra l’ocupació nazi i que avui envia un missatge de resistència als memoràndums i la troica, també envia el missatge que els neonazis no són benvinguts; són assassins racistes!

Fem una crida a la solidaritat internacional, en la forma de participació a la manifestació del 19 de gener a Atenes i realitzant accions antifeixistes arreu del món, davant les ambaixades gregues.

Dissabte 19/01/13 Atenes, ciutat antifeixista
Manifestació Nacional, plaça Omonia, 14h
Concert, Plaça Syntagma, 16h

Digues-ho amb una cançó…
Nazis fora!
No als camps de concentració!
Ciutadania per a tots els fills d’immigrants!

Convocada per:
Unitat contra el Racisme i la Amenaça Feixista (KEERFA),
Intel•lectuals i Artistes,
Federació Panhel•lènica d’Artistes i Espectacles (Potha),
Teatre “Empros”,
Iniciativa “Mavili” (Artistes),
Organitzacions de Treballadors Immigrants,
Comunitat Pakistanesa de Grècia,
Comunitat Afganesa de Grècia,
Escola Oberta d’Immigrants al Pireu,
Comunitat Egípcia,
Unió dels Refugiats Afganesos a Grècia,
Unió Iraniana de Refugiats Polítics,
Unió de Sirians a Grècia,
Asante (immigrants africans a Grècia),
Sindicats,
Sindicats de docents, sindicats de treballadors d’hospitals locals,
Regidors locals i perifèrics,
Associacions d’estudiants,
Alumnes.

Dóna suport: Kostas Arvanitis, periodista de la televisió pública.Declaración inicial para el 19 de enero – Atenas, ciudad antifascista


El 19 de enero de 2013, desde cada ciudad y barrio del país, desde cualquier lugar de trabajo, de enseñanza, de cultura, trabajadores y jóvenes como una oleada inundaremos las calles de Atenas. Ocuparemos la ciudad con música, cantos y discursos, para gritar que los nazis no son bienvenidos, que las políticas racistas del gobierno de coalición —basadas en campos de concentración, FRONTEX y negación de la ciudadanía a los hijos de los inmigrantes —nos enfurecen tanto como las bárbaras medidas que envían a cientos de miles de personas al desempleo.

No podemos tolerar una situación en la que los ricos y el gobierno siembran la pobreza y la privación, provocan suicidios, obligan a las personas sin techo a hacer cola para comer, a la vez que culpan a los inmigrantes de la crisis y los convierten en los chivos expiatorios, igual que Hitler hizo con los judíos. Esta política acabó en Dachau y Auschwitz, en cámaras de gas y crematorios con el resultado de millones de muertos judíos, gitanos, comunistas, homosexuales… Condujo a la masacre de la Segunda Guerra Mundial, a las brutalidades nazis en los países ocupados, como Grecia, con ciudades quemadas, vidas perdidas en los bloqueos por parte de los asesinos de los “Escuadrones de seguridad” en Kalavryta, Kokkinia, Chortiati, Kontomari, Viano, Distomo y otros lugares.

No podemos aceptar que la policía de Dendias —el ministro de Orden Público— ataque huelgas y manifestaciones con toneladas de productos químicos y colabore con los escuadrones de asalto neonazis de Amanecer Dorado, que organizan pogromos racistas en los barrios, apuñalan a inmigrantes, destruyen tiendas y allanan casas. Es la misma policía que encarcela a manifestantes, como hizo en Salónica, donde llegó a torturar a participantes en la manifestación antifascista motorizada. Estamos indignados por el vulgar ataque contra artistas, como en el caso del teatro “Chitirion”, y la censura impuesta por Dendias a los periodistas a través de despidos y la criminalización de las revelaciones periodísticas.

No podemos cerrar los ojos ante los miles de inmigrantes y refugiados muertos, entre ellos mujeres y niños, cuando eran perseguidos por los guardias del FRONTEX. Exigimos detener la desgracia de los campos de concentración estilo nazi y las operaciones de barrido de la policía griega. Los inmigrantes necesitan la legalización y los refugiados asilo, ya que son víctimas de las guerras imperialistas, las dictaduras y las aniquiladoras medidas de austeridad del FMI.

Samaras, aprovechando una decisión del Consejo de Estado Helénico que respalda los prejuicios racistas de Nueva Democracia y Amanecer Dorado, ha impulsado la nueva ley que niega la ciudadanía a los hijos de inmigrantes nacidos en este país. Miles de niños que estudian en las escuelas se considerarán ilegales una vez cumplan los 18 años y se les pedirá que vuelvan a la tierra de sus padres, donde nunca antes han estado.

Por ello, durante los últimos meses ha crecido un movimiento antifascista sin precedentes. El 24 de agosto miles de inmigrantes enviaron a Dendias el mensaje de que no tienen miedo de las razzias policiales llamadas “Xenios Zeus”. En todos los barrios se enfrentaron a los pogromos racistas. El 28 de octubre, los profesores, los estudiantes y los antifascistas mostraron quién controla las calles, enviando a los neonazis de Amanecer Dorado de nuevo a las alcantarillas. “Ni en el parlamento ni en ninguna parte, los nazis fuera de nuestros barrios”, gritaron miles de personas en toda Grecia.

Hacemos un llamamiento a todas las personas trabajadoras y jóvenes, intelectuales y artistas, a las comunidades de inmigrantes, sindicatos, asociaciones estudiantiles, alumnos, ayuntamientos, comités contra el racismo y el fascismo, colectivos de resistencia y asambleas populares para que apoyen la manifestación nacional del 19 de enero, en Atenas. La ciudad que en su día envió un fuerte mensaje contra la ocupación nazi y que hoy envía un mensaje de resistencia a los memorandos y la troika, también envía el mensaje de que los neonazis no son bienvenidos; ¡son asesinos racistas!

Hacemos un llamamiento a la solidaridad internacional, en la forma de participación en la manifestación del 19 de enero en Atenas y realizando acciones antifascistas por todo el mundo, ante las embajadas griegas.

Sábado 19/01/13 Atenas, ciudad antifascista

Manifestación Nacional, plaza Omonia, 14h

Concierto, Plaza Syntagma, 16h

Dilo con una canción…

¡Nazis fuera!

¡No a los campos de concentración!

¡Ciudadanía para todos los hijos de los inmigrantes!

Convocada por:

Unidad contra el Racismo y la Amenaza Fascista (KEERFA),

Intelectuales y Artistas,

Federación Panhelénica de Artistas y Espectáculos (Potha),

Teatro “Empros”, Iniciativa “Mavili” (Artistas),

Comunidad Paquistaní de Grecia,

Comunidad Afgana de Grecia,

Escuela Abierta de Inmigrantes en Pireo,

Comunidad Egipcia,

Unión de los Refugiados Afganos en Grecia,

Unión Iraní de Refugiados Políticos,

Grupo Antifascista de Inmigrantes Albaneses,

Unión de Sirios en Grecia,

ASANTE (inmigrantes africanos en Grecia),

Sindicatos,

Sindicatos de docentes, sindicatos de trabajadores de hospitales locales,

Concejales locales y periféricos,

Asociaciones de estudiantes,

Alumnos.

Apoyado por Kostas Arvanitis, periodista de la televisión pública.

Web de Unidad contra el Racismo y la Amenaza Fascista (KEERFA): http://www.antiracismfascism.org/

Blog para la jornada antinazi: http://athensantifa19jan.wordpress.com/
Mira també:
http://athensantifa19jan.wordpress.com/international/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Declaració inicial per al 19 de gener - Atenas, ciudad antifascista
17 gen 2013
A list of the demos and actions organised internationally for 19Jan:

London,Glasgow, Edimburgh, Leeds, Bristol, Dublin, Derry, Barcelona, Ossona, Manresa, La Garriga, Bilbao, Lyon, Copenhagen, Vienna, Tampere, Warsow, Moscow, Chicago, NewYork, Montreal, Toronto, Sydney, Canberra...

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more