Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
Nou judici pel casal feixista del Clot
16 gen 2013
Dijous 17 de gener, a les 9.30 a la porta de la Ciutat de la Justícia per demanar l’absolució dels antifeixistes i el tancament del centre nazi Tramuntana.
Comunicat UCFR:

Nou judici pel casal feixista del Clot

Tot just quan fa un any que en descobríem l'existència, arribem al segon judici al voltant d'aquest local. El proper dijous 17 es jutgen els fets de la primera protesta ciutadana contra la presència del Casal Tramuntana al barri del Clot. El 31 de març UCFR-Sant Martí va realitzar una cassolada al costat del local nazi, amb el suport de desenes d'entitats de tot el districte.

Els joves feixistes ens esperaven amb una performance, custodiats al mateix temps per una quinzena de neonazis més. D'entre ells, una noia amb una càmera de fotos es va acostar cap a la gent de la cassolada gravant-los les cares. Quan un assistent a la cassolada s'hi va adreçar per dir-li que parés de fer-ho, aquesta li va etzibar un cop de puny, cosa que va provocar la reacció dels altres antifeixistes. Un d'aquests la va agafar per la veta de la càmera, i quan aquesta el va intentar colpejar va caure a terra. A resultes d'aquesta agressió els Mossos d'Esquadra presents en tot moment entre els neonazis i la cassolada, van identificar els dos nois agredits.

El judici serà per denúncies recíproques, però comptarà amb el testimoni de quatre agents dels Mossos, que a l'atestat policial només afirmaven haver vist la noia a terra, "sent estirada per un membre del col·lectiu antifeixista".

Des d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, manifestem el nostre suport als dos encausats, i cridem a aturar l'impunitat amb què, tristament i repetida, compten les agressions feixistes, incrementades des de fa un any. Només cal recordar la darrera cacera als barris del Raval i Sant Antoni, que va acabar amb un noi de 14 anys ferit.

Al mateix temps, aprofitem per fer un balanç molt positiu del darrer any de lluita per tancar aquest embrió d'odi feixista i racista que és el Casal Tramuntana. Començant per aquesta cassolada, i amb aquest lamentable incident, que, malgrat tot, ens recorda que no hi ha cap solució còmoda ni senzilla per aturar el feixisme. Hem fet valdre la consigna que l'única possiblitat és unir-nos, i confrontar-lo. Només així hem evidenciat dues coses:

-Que prioritzant la unitat, aconseguim aïllar-los. En aquest cas, hem aconseguit que no puguin fer actes amb normalitat al carrer, i que no puguin publicitar els seus actes com al principi.


-I que confrontant-los aconseguim que es treguin la màscara. Ens referim a què hem conegut arran d'aquest judici:

-Que la suposada fotògrafa, Andrea Alsina Noguero ha estat candidata a la Generalitat pel partit neofeixista MSR.
-Que malgrat afirmen no ser feixistes, la seva defensa l'exercirà l'advocat Fernando Oriente Coromina, conegut per la seva apologia del nazisme, i també defensor del propietari de la llibreria Europa, Pedro Varela; i que
-Que el testimoni de la denunciada és el portaveu del local, Gerard Ramírez Creus, i que havia estat infiltrat a les assemblees d'UCFR, malgrat que a la seva declaració afirma no conèixer el Casal Tramuntana fins aquell dia, quan indignat per l'actitud dels antifeixistes va decidir aproximar-s'hi.

Per això celebrem l'implicació de totes les entitats del barri adherides a la campanya pel tancament, i per això celebrem que, encara que ens costi anar a judici, hem ajudat a evidenciar el caràcter veritablement feixista i violent d'aquesta gent. Gràcies, també a testimonis ciutadans, a través del recull de propaganda feixista que, des de la seva obertura, ha començat a aparèixer al barri del Clot.

I mitjançant la mobilització, també hem evidenciat un fet preocupant, tristament habitual davant l'activitat feixista. Ens referim a l'acció policial. A banda de l'intervenció parcial als fets de la cassolada, tenim l'exemple d'un jove de 18 anys el dia de la manifestació, que en intentar aproximar-se al local feixista, va ser detingut i acusat de desordres i desobediència pels Mossos d'Esquadra. Aquest company va ser jutjat i condemnat a una multa.

I diem que ha esdevingut un fet tristament habitual pels exemples de les protestes contra PXC (Barcelona, Salt, Sant Boi, Vilanova i la Geltrú), amb diversos companys i companyes detingudes o identificades després de patir les agressions dels militants del partit feixista. Aquesta bel·ligerància contrasta amb el tracte que han rebut els autors de les diverses agressions feixistes el dia de la celebració de l'Eurocopa a la Plaça d'Espanya de Barcelona, als mateixos actes de PXC, o sense anar més lluny, la setmana passada a Sant Antoni. Fins quan ens trobarem amb aquesta impunitat? Esperem que el judici del proper dia 17 no en sigui un nou exemple.

Tanmateix, des d'UCFR, tenim clar que no ens esperarem de braços plegats mentre els feixistes van fent amb impunitat, i per això continuarem treballant amb el màxim possible de col·lectius i entitats afectades per aquesta amenaça cap a la convivència de tot el poble, en la lluita per l'igualtat, la justícia, i la llibertat.

PROU IMPUNITAT!

ABSOLUCIÓ ANTIFEIXISTES!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nou judici pel casal feixista del Clot
17 gen 2013
com ha anat?
Re: Nou judici pel casal feixista del Clot
17 gen 2013
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/demanen-una-multa-180-euros-dos
Re: Nou judici pel casal feixista del Clot
17 gen 2013
Molt bé per UCFR, dels feixistes i els seus còmplices institucionals ja sabem què esperar (mireu sinó el que passa a Grècia... i ben aviat pot passar aquí).

Dissabte tothom a la mani!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more