Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Febrer»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Accions per a Avui
13:30

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Apartat amb codi "Un altre"
Notícies :: altres temes
Pacte per la llibertat valoració Els Verds opció Verda Cal dir si matenin coalició amb IU i suport a CUP
16 gen 2013
Els Verds Opció Verda que vam donar suport a les CUP i EuiA demanem que es doni suport aL pacte per la llibertat.
VALORACIÓ DEL PACTE PER LA LLIBERTAT
CONGRATULATIONS!!! JA TENIM PROCÉS CAP AL DRET A DECIDIR I UN PAQUET DE MESURES MINIMES A NIVELL SOCIAL I ECOLÒGIC. AIXÍ DONCS, CONTENTS PERÒ SENSE CAP MENA DE TRIUNFALISME. CAL QUE HI POSEM TOTS I TOTES DE LA NOSTRA PART.
Un mes desprès de les eleccions tenim ja un primer resultat del procès que s’obre a Catalunya. Tenim un pacte global obert a la col.laboració política, social i ciutadana que no solament es important per tal de reïxir en els objectius plantejats sino també per tal de influir en llur millora i progressió de continguts cap el futur.


Bones notícies son, també, que el conjunt dels Sindicats donin suport al procés pel Dret a Decidir, que la ANC tingui propostes eco, homologables a les que defensem i hagi participat de la VG i de les mobilitzacions. Bona noticia, també, que les gestions fetes hagin ajudat a millorar el contingut del pacte i es treballi per constituir un Consell d’ample participació per a consolidar i qualificar el procès.


El Pacte per la Llibertat inclou un calendari del procès pel Dret a Decidir amb una primera declaració solemne del Parlament de Catalunya, la concreció d’una llei pròpia de Consulta d’Opinió, amb la data indicativa del final del 2013 per a culminar el procès previ i la celebració de la Consulta durant el 2014 (llevat de situació extraordinaria no prevista i avaluada i decidida de mutuu acord).


Hores d’ara es evident que el resultat de les eleccions significà un major avenç de les opcions pel dret a decidir i fins i tot - al seu si - d’una major definició i compromís sobre el tema. Que les diverses enquestes de opinió segueixen apuntant dades bàsiques com: prop del 60% defensa postulats de independencia, més del 84% defensa la necessitat de realització de la Consulta i més del 90% vol superar els limits del actual marc estatutari i está a favor d’un nou model de repartiment tipus concert econòmic. I tot això no es per casualitat sino que es una majoría creixent que creu que hem arribat a una situació limit insostenible i que cal un canvi de veritat.


A tot això, cal afegir que el Govern del PP lluny de millorar res no ha fet sino empitjorar totes les coses en tots els fronts: negant-se a un nou pacte fiscal, promovent lleis antiestatutàries en contra del Català, divulgant difamacions per alterar el resultat de les eleccions… i en el terreny fiscal, incomplint els deutes no liquidats a Catalunya per valor de 8.000 milions €, discriminant el dèficit fiscal a reduir per part de les CCAA a un 1,5% mentre que l’Estat es permet el 4,5% quant es de llarg el major responsable del déficit acumulat (i els serveis públics i socials están traspassats a las CCAA), vetant la possibilitat de impostos a la Banca per a desprès mantenir-los a O, fent recurs a la racionalització de la despesa farmacéutica, anunciant que vetarà els impostos a les nuclears o a les emissions de CO2, i sobre tot, mantenint una expoliació diferencial anual a Catalunya (diferència entre el que aportem com a impostos i el que rebem) de 16.000 milions €!


En aquest context, pretendre que fem un estalvi amb retallades de 4.000 milions € euros mentre ens deuen, ens expolien, ens vetan que poguem fer impostos justos…es provocar una situació de la major insostenibilitat posible. Tenint en compte un deute acumulat de 40.000 mil.lions i un augment del pagament dels interessos del dèficit que fa que no tinguem suficiència financera ni per tal de cobrir les despeses fixes…tenint en compte tot això, es del tot irresponsable dir que tot plegat no es un problema nostre i que ja s’apanyarà qui sigui. Es més, l’Estat desprès de tot l’expoli fiscal, de les partides no liquidades, a sobre fa xantatge de no abonar el fons de liquiditat sino s’apliquen les retallades amb el qual, el colapse de la Generalitat esdevé total Es necessari el compromís en la alternativa i el que no el faci, doncs, simplement que no es queixi dels resultats perquè aquests - sense una alternativa i un nou compromís col.lectiu - nomès podràn èsser la decadència política, social i ecològica més gran viscuda a Catalunya als darrers temps.


Per tant, deixem-nos ja de opcions escapistas i irresponsables o de opcions que nomès es miren exclusivament llur tema particular al marge de la realitat de conjunt. Tots els temes serán contemplats però per tal de reixir i, precisament, per a reixir en el conjunt i també en lo específic CAL QUE FEM REAL LA SINERGIA I APORTACIÓ DE TOTS I CADASCÚN DELS AMBITS DE COMPROMÍS DE TOTS TIPUS QUE HI HAN SORTOSAMENT A CATALUNYA.


S´ha treballat per un compromís bàsic de continguts socials i ecológics, per incorporar en la mesura de lo posible línees de canvi cap el NOU model de futur. La llista es llarga i prou significativa tot i que cal i caldrà desenvoluparla i confirmarla amb els fets. Veiem-ho:
- Impost a la Banca (malgrat el recurs del Estat )
- Impost a les Nuclears (malgrat l’anunci de recurs del Estat)
- Impost a les Grans Fortunes i Dipòsits Bancàris significatius
- Restabliment del Impost de Sucessions al nivell anterior
- Impost a les emisions de CO2
- Impost al envasos de plàstic.
- Taxes per els pisos buits que pertanyen a immobiliàries i constructores
- Suport contra els desnonaments i facilitació de pisos de lloguer a preu –sou
- Pla contra el Frau Fiscal
- Procés de conversió del Institut Català de Finances cap a un Banc Públic Català
- Impost a les Grans Superficies.


Procés cap a la Agència Catalana de recaptació Integral de Impostos per tal de nodrir el pressupost públic i la garantía de serveis públics, socials i ecològics i l’Estat del Benestar, Llei Electoral Catalana, més justa i representativa, Lleis territorials…


Obviament, això ha començat a tenir una certa resposta en els sectors del “establishment” Català però. al mateix temps, de més suport dels sectors socials, de la petita i mitjana empresa, del cooperativisme… Es tracta de saber si fem una via real cap a la llibertat i els drets socials o no la fem perquè això només serà possible amb el compromís real amb la realitat i els seus canvis posibles avui per part de tothom!


Fora bò que confirmessim aquest camí, aprofondint el compromís – en la part que ens toca - i aportant les alternatives de un pla cap al tancament de les nucleras i d’avenç cap el 100% d’energies netes i renovables i el procés de descentralització i control popular del tema. Serà capdal en aquest procès el nou model económic ecològic, tecnològic i de treball qualitatiu i sostenible que pot aportar a la Catalunya del futur el nostra programa. Fora bò que persones d’aquest àmbit estigueren ben presents i actius en el futur Consell de Transició Nacional, participatiu que inclou el Pacte per la Llibertat.


Es evident que cal preservar la autonomía de treball de cada àmbit per tal de aprofundir els temes i no deixar que s’oblidin en el marc de opcions més genériques. També que hi ha una lluita per models socials i polítics molt diferents. Per exemple, Els Verds defensem a fons un nou model económic, ecològic, equitatiu i solidari basat en el cooperativisme, l’autogestió i el model Confederal a tots els nivells. Seguirem lluitant per assolir aquest canvi de model però això no impedeix que fem al máxim de aportacions al procés en curs. Sense renunciar a res, obviament, tampoc a lluitar contra un deute que ha generat el model de capitalisme financer, ni rebutjar de nou un model basat en el creixement sense criteris qualitatius... per tot això, i en major raó, podem i debem aportar mes continguts i propostes al procés global obert pel dret a decidir.


I aquesta tasca será tant més reïxida en funció que tot el moviment alternatiu, social i cooperatiu faci valdre més el seu paper protagonista i les seves propostes. També participant dels dos organismes d’ample participació que s´han acordat en FERM: EL CONSELL DE TRANSICIÓ NACIONAL I LA CONVOCATÒRIA SOCIAL per tal de preservar i garantir les línees bàsiques de l’Estat del Benestar i la reversibilitat de les mesures limitatives inevitables, un cop assolides les finances bàsiques que ara ens expropien. Els dos Organismes compostos per Partits, Sindicats, Entitats, Plataformes i Persones representatives de la ampla i rica realitat asociativa i cultural del nostre País.


Res no serà fácil i ningú no ens regalarà res pèro, com diu el sentit comú, sino unim les nostres forçes no farem la força suficient pel bè en comú. Si no imaginem el que volem i el que podem aconseguir i posem a la realitat i als procesos de canvi en curs, es evident que no ho aconseguirem mai.


Nota: Aquesta voluntat de participació en el procés no exclou, en absolut, el suport i la solidaritat contra les retallades, però identificant les seves causes efectives i que son, principalment, dues: les injeccions públiques per la reflotació del sistema bancari privat i la depredació financera de la Generalitat i els Ajuntaments per part de l’Estat. No identificar la font dels problemes, avui, equival a falsejar la realitat i enganyar la gent. El model de capitalisme financer i la expoliació de l’Estat deixen sense recursos públics la Generalitat i els Ajuntaments per a garantir la qualitat i la millora dels serevis públics, ecològics i socials a Catalunya. Ens cal, també, la intervenció a la Banca amb impostos i coeficients de inversió solidaria, tal i com, també, s´ha plantejat a les mesures del Pacte i en ell primer debat Parlamentari (per part de la CUP). El debat i l’alternativa social i nacional son dues parts del mateix debat. Dependrà del pes de les forçes i moviments socials i cooperatius que el resultat comú sigui, de veritat, el bé comú. Per això cal la participació particular i global de tots.


ENDAVANT


Permanent de Els Verds-Opció Verda de Catalunya.
Desembre del 2012.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Pacte per la llibertat valoració Els Verds opció Verda Cal dir si matenin coalició amb IU i suport a CUP
16 gen 2013
Aquests d'on surten? com i quan van donar suport a la CUP? no en tinc cap constància, i l'únic que veig a la seva web és una declaració per l'11-S i una foto amb el jeto de Mao-Nuet: http://www.elsverds-opcioverda.org/

Algú pot aportar algun enllaç que confirmin això que diuen? ho dic perquè ara que ha entrat tothom diu tenir algun vincle amb la CUP
Re: Pacte per la llibertat valoració Els Verds opció Verda Cal dir si matenin coalició amb IU i suport a CUP
16 gen 2013
http://www.youtube.com/watch?v=VrKFJ8BcVC8
Re: Pacte per la llibertat valoració Els Verds opció Verda Cal dir si matenin coalició amb IU i suport a CUP
16 gen 2013
http://www.elsverds-opcioverda.org/valoraciodretdecidir.html
Re: Pacte per la llibertat valoració Els Verds opció Verda Cal dir si matenin coalició amb IU i suport a CUP
16 gen 2013
no, el que demanava és on s'explicita que van donar suport a la CUP, és el que no trobo enlloc i a mi no em sóna. A jutjar per la web, l'únic suport que van donar és a ICV-EUiA
Re: Pacte per la llibertat valoració Els Verds opció Verda Cal dir si matenin coalició amb IU i suport a CUP
16 gen 2013
Ah, ara he vist el vídeo, era per Girona, ja deia jo que no em sonava ;)
Re: Pacte per la llibertat valoració Els Verds opció Verda Cal dir si matenin coalició amb IU i suport a CUP
16 gen 2013
Aquest no havia estat regidor d'ICV i diputat del PSOE?
Re: Pacte per la llibertat valoració Els Verds opció Verda Cal dir si matenin coalició amb IU i suport a CUP
16 gen 2013
Menuda avalancha de oportunistas que le viene encima a la cup. El otro dia decian que gente de Solidaritat estaba entrando en la cup
Re: Pacte per la llibertat valoració Els Verds opció Verda Cal dir si matenin coalició amb IU i suport a CUP
16 gen 2013
Y lo que le queda por llegar a la CUP, este es uno de los problemas del parlamentarismo, que una vez entras vienen los gusanos a llevarse su tajada de la manzana podrida. Sino que se lo pregunten a las bases de Batasuna.
Re: Pacte per la llibertat valoració Els Verds opció Verda Cal dir si matenin coalició amb IU i suport a CUP
16 gen 2013
"- Impost a la Banca (malgrat el recurs del Estat )
- Impost a les Nuclears (malgrat l’anunci de recurs del Estat)
- Impost a les Grans Fortunes i Dipòsits Bancàris significatius
- Restabliment del Impost de Sucessions al nivell anterior
- Impost a les emisions de CO2
- Impost al envasos de plàstic.
- Taxes per els pisos buits que pertanyen a immobiliàries i constructores
- Suport contra els desnonaments i facilitació de pisos de lloguer a preu –sou
- Pla contra el Frau Fiscal
- Procés de conversió del Institut Català de Finances cap a un Banc Públic Català
- Impost a les Grans Superficies"


falta l'impost sobre la destrucció del plantesa, aixi en general, crec que si es del 39% ja es pot paliar. en fin....QUANT mal fan la majoria d'ecologismes amb la seva increible superficialitat en temes importantisims. És una llastima que persones interesades en certs temes es mengin la bazofia dels socialdemocrates
Re: Pacte per la llibertat valoració Els Verds opció Verda Cal dir si matenin coalició amb IU i suport a CUP
16 gen 2013
plantesa = planeta
Re: Pacte per la llibertat valoració Els Verds opció Verda Cal dir si matenin coalició amb IU i suport a CUP
16 gen 2013
No es un problema del parlamentarismo, es un problema de los movimientos de masas en general. Sino mira lo que le pasó a la CNT en la Transición.

En un grupo de 10 personas es difícil que se arrimen listillos, cuando la cosa crece es diferente.
Re: Pacte per la llibertat amb ex-parlamentaris suqueros? Toxicitat garantida!
16 gen 2013
Monaguillos cuperos & ex(?)popecillos-estalos pintaos de verde dandose el pico... ¿y la pala?
Re: Pacte per la llibertat valoració Els Verds opció Verda Cal dir si matenin coalició amb IU i suport a CUP
22 gen 2013
Aquest home a passat per tots els partits IC, iu, erc, psc, psoe . Es un mercenari que nomes busca el seu interès va vendre els verds al qui paga més igual que fa fer en diferents moviments. Un Trepa trepa!!! fora de la cup poltronero

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more

CNT Girona