Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Precinten l'accés al Metro en contra de la pujada dels transports públics a Bacelona
10 gen 2013
Asseguren que continuaran fent accions amb l'objectiu d'animar a la ciutadania a la desobediència civil.
trans-56141.png


La plataforma ciutadana #nopaguem va organitzar ahir una nova acció de protesta contra l'augment de preus del transport públic. Els convocants, prop d'una quarantena, van precintat les portes d'accés al metro de l'estació de Catalunya per tal que els usuaris hi entressin sense pagar. Molta gent ho ha aprofitat per colar-se, segons informa BTV.

L’acció la van fer per denunciar el que consideren un augment injust i injustificat de les tarifes del transport. La campanya “No paguem”, com el seu nom indica, fa una crida a no pagar aquest servei i reclama que les persones en situació d’atur o pobresa el tinguin gratuït. La d'ahir va ser la segona acció de protesta de la campanya -la primera va ser el dia 5-, i asseguren que en continuaran fent, amb un objectiu molt clar: animar a la desobediència civil.

Objectius de la campanya

La campanya aposta per la gratuïtat per a persones en situació d’atur o pobresa; la tarificació social per a persones jubilades, estudiants i infants; la no a l’augment dels preus del transport sota cap circumstància; la recuperació de la gestió pública de totes les companyies de transport; per cap acomiadament ni disminució salarial i laboral als treballadors de Metro i Bus i per la readmissió d’Andreu De Cabo, treballador de TMB acomiadat per denunciar la malversació dels directius de TMB.

Cal recordar que la T-10, el bo de deu viatges i que és el més utilitzat, ha passat a costar 9,80 euros per a una zona, un 3,7% més. L'abonament T-50/30 és el que ha experimentat un augment relatiu més significatiu, ja que ha passat a costar 39,20 euros el d'una zona, un 4% més.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2013/01/nova-accio-contra-20454

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat