Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
Feixisme mai més! Ni a Grècia, ni aquí, ni enlloc! [19 d GENER, JORNADA DE LLUITA]
10 gen 2013
El proper 19 de gener s'ha convocat des de Grècia una jornada internacional contra el feixisme. A Barcelona, la concentració de suport tindrà lloc el dissabte 19 de gener a les 18h, davant l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Passeig de Gràcia, 90 (cantonada amb Provença, Metro Diagonal)

http://www.intersindical-csc.cat

Us convidem a participar de totes les concentracions que es duran a terme al conjunt del territori.

Podeu adreçar les vostre firmes de suport al correu antiracismfascism(@)yahoo.gr

Reproduïm el manifest emès per moviments i organitzacions antiracistes, sindicats de treballadors del teatre, associacions, gent del teatre i les arts, comunitats de migrants i d'altres col·lectius grecs cridant a secundar aquesta jornada:

""Contra el feixisme i el racisme...

Sis mesos després que Alba Daurada hagi entrat al Parlament ningú pot dir: no ho sé.

La serp ha trencat la closca. El verí de la seva mossegada està amenaçant vides: gent pobra que va néixer amb el color de pell “equivocat” i té la desgràcia de creuar-se pel camí amb els guàrdies d'assalt d'Alba Daurada, migrants, gent d'esquerres o anarquistes, sindicalistes, gitanos, gais, qualsevol que sigui “diferent” pel gust dels samarretes marrons.

L'ascens dels neonazis és aterrador. Especialment en un període de crisi econòmica com la d'avui. Els governs d'aquests últims tres anys que han implementat les polítiques del Memoràndum d'austeritat han legitimat l'agenda d'Alba Daurada. Ells han portat la banalització del racisme contra els migrants, operacions per escombrar-los dels carres, els camps de concentració i la segregació, i el projecte orwellià “Xenios Zeus”.

En nom del pagament als creditors, s'han rebaixat a jugar als daus amb les vides de nois de 17 i 18 anys. L'anunci del govern de Samaras de desfer-se del ja inadequat projecte de Llei per a la Ciutadania dels nens migrants nascuts a Grècia és la versió moderna del sacrifici humà de la joventut atenesa al Minotaure –aquesta vegada dut a terme no per Creta sinó per la Troika i la UE. A les cares dels fills dels migrants, que deixaran d'anar a l'escola i seran tractats com migrants d'una terra natal que mai han conegut, no podem sinó veure el retrat d'una generació de grecs en general, que una vegada més són obligats a prendre la ruta que els porta del seu país a terres estrangeres.

Contra la mitjanit d'Alba Daurada i la política que l'ha alimentat, dibuixem l'esperança i optimisme des dels eixos de resistència: les manifestacions antifeixistes als barris; els estudiants que es van manifestar amb braçalets antinazis el 28 d'octubre; els migrants pakistanesos que no van tenir por de manifestar-se el 24 d'agost a la plaça Omonia contra els atacs de la policia i dels feixistes; els artistes que continuen la seva feina sense por del terrorisme nazi.

I també, sobretot, cada acte solidari de resistència –en un autobús, a l'espai públic o en un parc– contra l'ombra nazi ens està donant força per a la batalla que tenim per endavant.

…el 19 de gener és la vostra oportunitat per cridar-ho!

A la història del feixisme, la lluita contra aquest ha penjat entre dos moments: el “massa aviat” i el “massa tard”. Pels que firmem aquesta iniciativa, mai és massa aviat ni massa tard. El moment de lluitar contra el feixisme és ara.

Podem concentrar els múltiples i disseminats actes de resistència en un dia d'acció massiva contra l'amenaça feixista? Nosaltres diem: sí. Per això comencem la mobilització del 19 de gener –per unir totes les forces que vulguin enfrontar-se al feixisme. Però, més crucial encara, és unir totes les sensibilitats antifeixistes, de qualsevol procedència social o qualsevol punt de partida del que vinguin, en un moviment massiu que farà retrocedir la banda de neonazis d'Alba Daurada i finalment conduir-los on pertanyen: a les clavegueres de la història.

El lloc més lògic per muntar aquesta crida antifeixista no pot ser un altre que la Plaça Sintagma. Aquesta plaça encara té ecos dels crits i els eslògans de les grans vagues d'aquests últims tres anys i encara fa pudor a gas lacrimogen de la repressió policial d'un règim que fa temps que ja ha perdut tota legitimitat democràtica. Escollim aquesta plaça per organitzar una assemblea i un concert antifeixistes massius que mostraran qui constitueix la majoria.

Les persones de l'escena cultural, de l'art i de les ciències tenim un deure especial de donar suport a aquesta iniciativa. No pot haver-hi art o ciència veritables rere portes tancades mentre fora podem sentir les botes d'aquells qui han cremat llibres primer i després éssers humans. A través d'aquesta batalla en aquesta època de monstres, trobarem el principi del veritable sentit de l'art i la ciència.

Som optimistes amb la nostra victòria, si contraataquem units, tots junts. El temps d'aquesta lluita és ara.

Ara és el moment d'aquesta lluita.""

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Feixisme mai més! Ni a Grècia, ni aquí, ni enlloc! [19 d GENER, JORNADA DE LLUITA]
10 gen 2013
El SEPC ha tret un comunicat respecte l' agresió d' un grup de nazis al centre de bcn
Re: Feixisme mai més! Ni a Grècia, ni aquí, ni enlloc! [19 d GENER, JORNADA DE LLUITA]
10 gen 2013
El SEPC ha tret un comunicat respecte l' agresió d' un grup de nazis al centre de bcn

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more